Seuraa 

Minkä merkkiseen ja malliseen autoon mahtuisi kolmen pienen lapsen istuimet? Mahtuuko mihinkään kolmea istuinta takapenkille? Että siis vielä mahtuisi ne 2 aikuistakin autoon. Tila-autoista en tiedä mitään, mahtuuko sellaisiin kaikkiin 3 turvaistuinta+2 aikuista??

Ja pitäisi olla vieläpä sellainen, että mahtuisi kaksosten rattaat takaluukkuun, eli farmariauto tai muu tilava!Kiitokset avusta! On jo vähän hätä saada auto vaihdettua isompaan, ja ennen autokauppaan lähtöä olisi kiva tietää vähän mitä lähtee katsomaan, kukas sen paremmin tietäisi kuin muut peheelliset: ;)

Sivut

Kommentit (25)

Mondeoon verrattuna (vm. 2001 olleet " vertailuissa" ) takapenkillä leveyssuunnassa enempi!Oven käsinojat ja " tavarakaukalo" jotenkin tosi hullun leveästi Mondeossa vrt. Focus. Penkkien väli tosi hyvä, voi olla selkämenosuuntaan istuimet.Mutta meni siihenkin ok Turvaistuin selkämenosuuntaan kaukalo ja hts 1-2-3 korokeistuin (kokonaisena)Focuksessa ollut seuraavia 3:n yhdistelmiä

kaukalo (merkkiä en muista), HTS besafe kid selkä menosuuntaan ja HTS 1-2-3 kokonaisena, 3 HTS 1-2-3 istuinta kokonaisena (hieman liikutella kun kattelee turvavyön lukon hollille) 2 x HTS 1-2-3 ja keskellä HTS Besafe Kid selkä menosuuntaan

ja sitten tavaratilasta ++++++++rattaat menneet " mitenpäin vaan" Emmaljunga Grizzly vierekkäinistuttavat tuplat ja irrallinen kantokoppa mukana, tai Emmaljunga Coronette yhdistelmät kovalla kantokopalla mökkikamat ja kultainen noutaja toisella reunalla omas osassaan

MAHTUUvertailimme aikanaan takatiloja myöskin Focus ja Mondeo pääsivät kärkisijoille, aavistuksen pienempi oli Escortin Farmari vm. 1997 tms. joka oli ensin, mutta sitähän ei enään tehdää vaan tuo Focus on nyt siinä kokoluokassa isompi

Päädyttiin lopulta Citroenin Xsara Picassoon. Tuonne tosiaan mahtuu sitten kolmas iso istuinkin, kun pienin siirtyy kaukalosta pois. Täytyy vaan toistaiseksi tyytyä sitten tähän lapsimäärään, ettei mene auto heti vaihtoon. ;) :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

saada mahtumaan 2 aikuista ja 3 lasta Renaultin Grand Sceniciin. Auto on 7-paikkainen pieni tilauato ja vähän leveämpi kuin farmarit yleensä, mikä oli meillä se kriteeri. Esim. Voyageriin oli vaikea laittaa, kun penkit ei liiku pituussuunnassa, vaikka iso auto onkin.Meillä siis tilanne se, että syksyllä matkustajina ovat esikoinen 3v ja 1v kaksoset selkä menosuuntaan. Ovat vielä kaukaloissa, mutta esikoinen siirtyy mahdollisesti sitten turvavyöistuimeen, kun tuplat menevät selkä menosuuntaan. mahdollisuus myös laittaa esikoinen vikalle riville ( autoliiton sivuilla erittäin turvallinen sivu- ja perätörmäyksessä), jolloin keskiriviltä voi keskimmäisen istuimen laittaa pöydäksi tai poistaa. Niin ja tietysti kaksosilla on myös rattaat mukana ja paaljon kasseja, kun matkalle mennään...

Paljon kiitos, eiköhän näistä jo löytynyt vaihtoehtoja. :) Lisääkin saa ehdottaa! Mies olikin tuota Opel Zafira jo katsellut, hyvä tietää että sinne mahtuisi myös istuimet.

Ja molempiin mahtui takapenkille 3 turvaistuista. Ventossa oli Britaxin two way elite ja akta craco xtp (vai mikä lie) ja britaxin turvakaukalo. Nyt passatissa on kaukalon tilalla carenan turvavyöistuin. Tuo cracon istuin on selkä menosuuntaan, muttn nenä menosuuntaan. Nii ja molempiin autoihin ollaan saatu mahtumaan brio twinette-kaksostenrattaat ja teutonia rocky-vaunut. Monet ihmettelivät miten me mahdutaan tuohon ventoon, mutta se olikin yllättävän tilava auto. Takakontissa oli joskus kahdet rattaat+viikonlopun reissutavarat koko perheelle. =)

mahtuu kolme istuinta taakse, tällä hetkellä siellä on selkä menosuuntaan Crago Cosmic ja kasvot menosuuntaan Britax Evolva sekä Turvavyöistuin. Ja farmari on, tavartila on todella reilu.Kannattaa kyllä ihan testailla niitä istuimia autoon, jota ajattelee, koska meillä kävi mm. niin että Ford Mondeoon ei menneetkään istuimet kunnolla siten että esikoinen turvavyöistuimessa keskellä. Ja käytännön syistä meillä on oltava lapset juuri siinä järjestyksessä takapenkillä.

Jos vähän edullisemman hintaluokan autoa haette, niin kannattaa myös katastaa Citroenin Picasso. Meillä sellainen ja takapenkille mahtuu 3 lastenistuinta tosi hyvin. Mielestäni auton hinta / laatusuhde on ollut tosi hyvä! Tsemppiä auton valintaan!

mahtuu kaikenlaisia istuimia 3 vierekkäin. Ainoa miinus on (sama kuin muissa vastaavissa), että keskimmäisellä istuinpaikalla on lyhyempi turvavyö kuin reunoilla, joten kaukaloa tai selkä menosuuntaan istuinta ei siihen välttämättä saa kunnolla laitettua. Kannattaa ottaa istuimet mukaan ja testata useampaa autoa jossain Vaihtoplussassa yms liikkeessä, jossa on monen merkkisiä tila-autoja vierekkäin.

Eli kuten ketjusta huomasin, riippuu todella mitä tarkoitetaan turvaistuimilla... Meidän autossa on nytkin 3 istuinta keskirivillä ( 2xkaukalo ja HTS selkä menosuuntaan). Tulevaisuudessa meillä siis ainakin 2 ellei 3 isoa HTS-tyyppistä istuinta selkä menosuuntaan =( Että tiukkaa tulee, mutta mahtuu kyllä

Ainakin meidän autoon mahtui 3 selkä menosuuntaan istuinta keskiriville vierekkäin eikä tehnyt edes tiukkaa. Ja hyvä niin, koska kohta tarvitsemme todella tämän ratkaisun. Tietysti aina parempi ja helpompi keskimmäinen lapsi laittaa, jos sivulla olisi vain turvavyöistuin. Takaosaan mahtuivat vielä kaksostenrattaat ( ihan tavalliset eikä mitkään matkaversiot) ja matkakassit. Autona Rellun 7-paikkainen Grand Scenic. Asennusta auttaa sekin, että penkkejä voi liikutella eteen ja taaksepäin.

Ja takapenkille mahtuu todella hyvin tällä hetkellä Britax two way elite, Hts besafe izi kombi sekä Graco autobaby..Kaukalo on keskellä =) Ja takakonttiin menee tuplat ja niiden lisäksi vielä scooterit, tuplina meillä emmaljungan twin city crossit joten tilava on =)

Meillä istuimina Recaro Young Sport, Britax Hi-Way, ja tulevalle vauvalle Graco Autobaby. Hyvin mahtuvat, kokeiltiin erittäin perusteellisesti ostovaiheessa.Peräluukkukin on tilava, pituutta takapenkin selkänojaan 1097 mm ja leveyttä pyöränkaarien välissä 1010 mm. Hitusen pienempi siis kuin esim. Mondeossa, mutta hyvin mahtuisivat tuplat kyytiin.

...että meidän autoomme, Citroen C5, mahtuisi. Tällä hetkellä takapenkillä matkustaa kaksi lasta turvaistuimissa selkä menosuuntaan, ja välillä runsaampilanteinen (kröhöm) äiti heidän välissä. Farmaritakaluukkuun näkösuojan alle mahtuu Emmaljungan tuplat miten päin haluaa sekä lisäksi vaikka viikonlopun mökkikamat.Honda FRV on kuusipaikkainen, kaksirivinen tila-auto jonka tiloista olen kuullut hyvää (ajomukavuus on tietty eri asia).

vuosimalli taitaa olla 03 tai 04 (se vanhempi malli kuin nykyään on myynnissä!) Riippuu tietty vähän istuimista ja suunnista, miten vievät tilaa... Kaikki sellaiset tila-autot, joissa takapenkki on ns. kolme erillistä istuinta pelittää, Ford Mondeo ja Cotroen C5 ainakin toimivat, Opelin Omega ilmeisesti kanssa Zafiran lisäksi (olen kuullut, ei kokemusta).

Meillä on farmarimallinen C5 ja takapenkille ei kyllä mitenkään mahdu kolmatta turvaistuinta (siellä on maxi cosin cabriofix ja britax secura) eikä lasten väliinkään aikuinen mahdu pitkäksi aikaa, ehkä vartin ajomatkaksi. Tavaratila on runsas.Minusta Touranin tavaratila ei myöskään ole järin iso.Me ollaan katseltu käytettyjä Chrysler Grand Voyagereita.Hondan F-RV kiinnosti, mutta kuudes paikka kuskin ja apukuskin välissä on tarkoitettu vain eteenpäin istuvalle lapselle. Ei siis palvele kaikissa tilanteissa.

eli pituus takapenkin selkänojaan 1088cm.

Leveys pyörien kohdalla 1126cm.

Tilavuus VDA-normien mukaan 563l.Takapenkillä jalkatilan leveys 1426cm, kyynärpäitten kohdalla 1520cm.Eli aika samaa luokkaa tuntuisi olevan kuin Saappi ja Mondeo?

Meillä on Toyota Corolla Verso (vm.06), samoin kaverin perheellä ja he ovat käyttäneet kolmea istuinta siellä vierekkäin. Kaikki istuimet ovat olleet selät menosuuntaan. Istuimet menisivät vielä tiiviimmin kun ja jos niitä voisi käännellä kasvot/selät menosuuntaan. Heillä takapenkillä oli 3v. istuin, 1v. istuin ja vauvakaukalo.Kaksosten rattaiden mahtumisesta takaluukkuun ns. vaakaan en ole ihan varma Corolla versoon, sillä meillä itsellä on niin leveärenkaiset rattaat että ne sinne juuri sopivasti menevät. Eli jos siis olisivat vielä leveämmät rattaat, eivät varmaan mahtuisi.Mutta sitten päästään Corolla Versosta tähän Avensis Versoon, siinä on vielä isompi takaluukku kuin meidän autossa. Sinne siis uskoisin kaksosten rattaiden suhjahtavan helposti! :)

meillä on ollut Peugeot 307 SW ja Honda FR-V sellaisia.

Opel Vectran farkkuun mahtui tunkemalla kaksi turvaistuinta ja kaukalo, mutta kaukaolon kiinnittäminen oli aina niin tuskaa että vaihdettiin autoa. Eli en suosittele sitä.

Nyt uusin on tämän vuoden Opel Zafira ja on kyllä eka mihin mahtuvat helposti. Tuo on 7-paikkainen, 5-paikkasena tavratila on ISO.Viimeksi olivat Opel Astra farmari ja porrasperäinen, niihinkin molempiin mahtui 3 istuinta, hieman huonommin vain.Ja noita ennen oli Nissan Primera (vm 02) ja sinnekin mahtui kolme istuinta, paremmin kun noihin Astroihin, mutta huonommin kuin tuohon Zafiraan.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat