Vierailija

syötäväksi kahden päivän välein? Näin sanoi yksi tuttavani.

Entä missä vaiheessa voi antaa lihaa tai kalaa? Entäs puuroa?

Lapsi on nyt 6kk, on saanut kiinteitä viikon. On syönyt perunaa, porkkanaa ja päärynää.

Kiitos neuvoista.

Kommentit (14)

kun ovat huomanneet, että sulla on vähän taipumusta liioitella ja ottaa turhaa stressiä asioista. :) Eikös sen kiinteiden aloittamisen pitäisi olla ihan hauska asia, eikä hermoilun aihe. Annat sille vauvalle kaikenlaisia ruokia, ja katsot syökö. Jos tulee allergiaoireita tai ei maistu, niin pidät taukoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voihan sitä tehdä niin, että on alkuun varovaisempi ja jos ei mitään ongelmia ole, niin sitten antaa vapaammin.

Mä en nyt allergioista ottaisi ensimmäistä paniikkia, jos lapsi on ollut 6 kk täysimetyksellä. Jos olisi kovasti allergista sorttia, niin kyllä ne olisi jo tulleet esiin imetyksen aikana.Jos jonkun muutoksen tekisin, niin perunaa välttäisin aluksi. Siitä tulee monelle vauvalle ummetusta, kun peruna on niin tärkkelyspitoista.

Mikä noista on koivuristiallergoiva? Pottu, porkkana vai päärynä? Millä sitten olis pitänyt aloittaa?

Yksi maku viikossa... Lapsihan on vuoden ennenkuin on saanut maistella kaikkea :) Mutta olen siis mieluummin varovainen, ei sillä...Ap

vuorotellen lihaa vihanneksia, marjoja ja hedelmiä. Pitäisi ehtiä näkemään jos ei sovi vauvalle 2 päivää on mielestäni liian nopea tahti. Sopiva olisi varmaan 5 päiväm välein.

Ensinnäkin 1-2makua viikossa, ei yhtään enempää. Muuten mahdoton selvittää allergioita. Miten ihmeessä olet aloittanut koivuristireagoivilla ? Lihaa ja kalaa aikaisintaan 7-8kk (kalalla ei ole mikään kiire) Viljat sama juttu, tarkista uusimmat suositukset muttei alle 7kk ainakaan. Maissi ja riisipuuroa voi syöttää jo ennen muita puuroja; ne ovat harvoin allegisoivia.

Kun kiinteät aloitetaan 6 kk iässä, voi uusia makuja antaa pari viikossa. Lihat ja viljat voi aloittaa myös melko ajoissa. Lihasta saa rautaa ja sitähän 6-kuinen jo alkaa vähitellen tarvita ravinnosta.Ihmeellistä vouhotusta täällä, vai että viikko pitäisi natustaa samaa. Sopii varmaan, jos lapsella allergiaongelmia, mutta kyllä viimeistään parissa päivässä näkyy jos ruoka-aine ei sovi. Tutuilla allergiaperheillä oireet ovat tulleet jo parissa tunnissa.

Voithan sinä antaa vauvalle uusia makuja viikonkin välein, jos haluat, ei kai sillä ole niin kauheasti väliä. Tai vaikka neljän päivän välein, näin kompromissina. :D

Leppoisaa vauva-aikaa!

t. 10

Meillä neiti oli 3kk, kun alotettiin lisäruuat. Ekana otettiin perunaa, mutta se ei maistunut joten lisäsin porkkanaa.. Nyt on syöty kaikenlaisia hedelmiä, marjoja, kanaa, jauhelihaa, parsakaalia, maissia jne (ikää nyt 5kk). Neuvolasta saatiin ohjeet, et kaks makuu per viikko..

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat