Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

mitä ihmettä me tehdään? mies sai työpaikan, on ollut sitä ennen monta vuotta työttömänä.hänellä ei ole ollut kahteen viiikkoon yhtään vapaapäivää, ei saa työvuorolistojaan etukäteen ja kaiken huippuna: kassavaje joudutaan maksamaan omasta pussista!mies ei halua nostaa asiasta äläkkää, jottei menetä työpaikkaansa. mitä teen?

Sivut

Kommentit (31)

jos kassan jakaa useampi ihminen, silloin ei voida näyttää kenen virhe on. Ei ole olemassa sellaista kuin " kollektiivinen kassavastuu" , monet (ainakin ravintolat) yrittävät sellaisen olemassaolosta tosin puhua.Ja se on vain tapana, että esim. tipeistä sitten maksetaan kassavajeet. Mutta mihinkään lakiin tai velvollisuuteen se EI perustu.Useinhan esim. yksityisessä ravintolassa omistaja käy vähän " lainaamassa" kassasta rahaa, käy ostamassa " jotain" ja unohtaa tuoda kuitin takaisin. En mä ainakaan sellaisessa tilanteessa suostuisi maksamaan senttiäkään.

Koin sen omakohtaisesti kesätyöpaikassa. Yhden päivän aikana oli yllättäen 500 mummon markkaa liian vähän. Kysyttiin mistä johtuu, kirjallisesti ilmoitin, ettei minulla ole tietoakaan, rehellisesti sen sanoin. Jos olisin vain sanonut, että näppäysvirhe, kuten todennäköisesti on tapahtunut, en olisi joutunut korvaamaan... Omaa tyhmyyttäni. :(

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siihen liitytään heti kun töihin mennään ja liittoon otetaan yhteyttä heti jos tällästä tapahtuu. Ja sitä uutta työpaikkaa kannattaa etsiä vaikka heti.En tiedä onko alakohtaista, mutta ainakin meillä työvuorolistat on oltava nähtävillä viikkoa ennen ko. listan alkua. Ja X- ja V-vapaita pitää olla tietty määrä viikossa.

ja toisaalta työnantaja voi irtisanoa sut ihan ilman syytä. Siksi se koeaika on olemassa, yleensä se on 4 kk.Jos sun mies nyt alkaa haastaan jotain liiton ihmisiä puuttumaan epäkohtiin niin varmaankin saa lähteä. Niiden jotka ovat olleet pidempään pitäisi puuttua vääryyksiin.

hänellä ei ole mitään hinkua palata takaisin työttömäksi.voisiko olla mahdollista että pomo on palkannut mieheni paikkaamaan työntekijöidensä lomia ja nyt, lomakauden lopulla, etsii syytä irtisanoa mieheni? yritys on pieni, työllistää n. 10 henkilöä.miten tässäki tilanteessa toimitaan? itselleni on joskus käynyt samalla tavalla ja minut irtisanottiin t & t syistä. syy oli kuitenkin se, että heittäydyin " hankalaksi" ja halusin mm. korvauksen sunnuntaista ja ylitöistä. :0/

se ettei ole lomaa on jo huolestuttavampaa. Miksi ei? eikö miehesi saa suuta auki :) Kyllähän se norm lepoaika on oltava vaikka urakkatöitä tekisi, tuskin kassa tekee urakkatyötä :)liitto tai ei (minä en maksaisi liiton pomoille juhlimisesta!) niin kyllä täytyy osata neuvotella työpaikalla omista työehdoista (lepoaika ja kassavaje yhteispisteessä)

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat