Vierailija

Kommentit (2)

Yläsavolainen mykyrokka



--------------------------------------------------------------------------------



AINEKSET



(varaa iso kattila)



vettä

n. 2 kg sian- ja naudanlihaa (tai hirvenlihaa)

suolaa

lihaliemikuutioita

maustepippureita

perunoita

sisäelimiä (maksaa, sydäntä, munuaista)

1 prk verta

n. 7 dl ohrajauhoja

½ pulloa pilsneriä

sipulia ja ihraa sen paistamiseen





VALMISTUS



Keitä palaset sianlihaa ja naudanpaistia (tai hirvenlihaa) etukäteen kypsäksi suolalla ja lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä ja nosta palat kattilasta pois. Keitä munuaiset, sydämet ja maksat eri kattilassa. Tee mykytaikina; sekoita veri, ohrajauhot, pilsneri, suola ja hyvin pieneksi pilkottua sipuli, joka on ruskistettu paistinpannulla ihrassa. Mykyjen teko helpottuu, jos annat taikinan levätä jääkaapissa jonkin aikaa. Pilko kuoritut perunat ja laita ne kypsymään liemeen, lisää maustepippureita sekä kypsät, paloitellut lihat ja sisäelimet (sisäelimet voit tarjoilla erikseenkin). Muotoile mykytaikinasta ohuita pyöreitä mykyjä ja lisää niitä yksitellen ja varovasti painellen kiehuvaan rokkaan. Anna rokan kiehua hiljalleen n. 30 minuuttia kunnes myvyt ja perunat ovat kypsiä. JA NAUTI! Tämä ruoka on parhaimmillaan seuraavana päivänä lämmitettynä.











--------------------------------------------------------------------------------

http: //www. paakari. net





Verta ei ihan joka marketissa nykypäivänä myydä, mutta hyvin varustellusta pakastealtaasta pitäisi kyllä löytyä.



Mulle kyllä veri käy näissä tietyissä ruoissa, nimenomaan hyytyneenä eikä tuoreena;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat