Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Onko teilla palstalaisilla kellaan omaa mokkia Suomessa? Sellaisen ostaminen houkuttelisi minua ja miestani. Paasisivat lapset edes kesalla reippailemaan luontoon ja liikkumaan vahan vapaammin.Onko mokin yllapito etaalta vaikeaa? Onko alkuinnostus hiipunut? Tykkaavatko lapset mokkeilysta?Katseltiin hintoja ja jo 50 000 eurolla saisi aika kivan Saimaan rannalta. Sellaisella rahalla ei taalta Britanniasta saisi edes autotallia.

Kommentit (15)

mikäli mökille ei löyd ns. talonmiestä. Meillä asia järjestyi niin, että minun vanhempani viettivät mökillämme vähintään yhden viikonlopun kuukaudessa (yleensä enemmänkin) ja tekivät samalla huoltotyöt jne. Kyllä mökki vaatii huolenpitoa, eikä ole kiva mennä itse lomalle jos vaan joutuu sitten niitä huoltotöitä tekemään. Lisäksi vanhempani maksoivat sähkölaskun ja muita juoksevia kuluja, sillä saivathan he muuten käyttää mökkiä ilmaiseksi. Tämä oli meillä toimiva systeemi ja oli ihana mennä mökille kun kaikki paikat oli kunnossa ja laitteet jne. toimivat. Mikäli mökkiä lähdette ostamaan, niin älkää vaan erehtykö ostamaan mökkiä missä pihassa on nurmikko... menee loma ruohoa leikatessa. Nyt jos tänä päivänä pitäisi lomanviettopaikkaa ostaa Suomesta, niin päätyisin kyllä pieneen osakkeeseen. Sitä olisi helpompi jatkossa esim. vuokrata eteenpäin.

siis se mokki saimaalla, mutta on onneksi yhteinen vanhempieni kanssa ainakin toistaiseksi. He pitavat siis mokista huolta, putsaavat rannit syksylla, kayvat saannollisesti, laskevat ja nostavat pienen veneen, nostavat/saatavat laituria tarvittaessa, vahtivat, etta peruslampo pysyy paalla lapi talven, aina on pienia ' kunnostustoita' , takoissa on hyva polttaa tulta aika ajoin ... ja siis mokki ei ole mikaan hirvean vanha, honkarakenteen paketti vuodelta 1992. Kompleksiin kuuluu upean tontin lisaksi siis talviasuttava mokki, tie perille, porakaivo, grillikatos, saunamokki, laituri ja pihaa on raivattu ja laitettu kesa jos toinenkin. Sahkot on, niin myos mokissa sisasuihku ja vessa, takkoja on ja makuutilaa. Tallisella mokilla onkin sitten kayttoa ympari vuoden ja sinne on helppo ja turvallista menna lasten kanssa. Saimaa on myos vesistona mkava, pienella veneella voi ajaa katevasti mokiltamme, Ristiinaan, Puumalaan jne.Vanhempani rakensivat mokin itse ja olen ollut talkoissa kesapaivan jos toisenkin. Kova oli urakka ja hinta tontilla ja mokilla jo 15 vuotta sitten. Nyt ei paikkaa myytaisi alle 250-300 000 euroa.Veljeni etsii parhaillaan tonttia tai halpaa pikkuista mokkia Saimaalta ja on etsinyt ja katsellut jo jonkin aikaa ja ei kylla oikeasti ole mitaan mahdollisuuksia omaan kayttokelpoiseen rantaan ja tonttiin missa yhtaan rakennusoikeutta tai mahdollisuus kayttokelpoiselle kesapaikalle lahellekaan tuohon ap:n mainitsemaan hintaan. Jollekin pikkuiselle lammelle/jarvelle on lahdettava nykypaivana tuohon hintaan ja varustauduttava viela tekemaan tyota ja laittamaan rahaa, jotta kayttokelpoisen vapaa-ajan kohteen saisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

... joo, totta tuo on, etta varmaan vuokramokki tulisi edullisemmaksi. Oma ois aina kuitenkin oma. Ja totta on sekin varmaan, etta netissa nuo mokit nayttavat tosi suloisilta, mutta totuus on toista.

Meillä on täällä etelä-Ruotsissa oma, iso talo. Sen laittamiseen menee vielä vuosia. Tuntuisi tyhmältä hankkia täältä toista paikkaa oleskeluun, kun kotona on kuitenkin hyvä olla ja tekemistä. Asumme kaupungin lähellä maalla, olemme siis luonnon lähellä kotonakin.Ruotsissa on kyllä jonkin verran mökkejä (sellaisia " kesäkaupunkeja" -sommarstadeja on paljon, lautahökkeleitä vieri vieressä yleensä ilman viemäreitä, vessoja jne..Kaukana rannasta), mutta varsinkaan järvenrantamökkiä olisi tosi vaikea saada. Kun ei täällä vesistöä ole niin kuin Suomessa.. Monilla suomalaisilla tiedän olevan mökkejä/kotitiloja Suomessa.Emme halua mökkiä varsinaisesti sen mökkeilyn takia, vaan syystä, että ei tarvitsisi Suomen lomilla toisten nurkissa majailla kolmen lapsen kanssa. Kuitenkin joka kesä koko perhe vietetään Keski-Suomessa useempia viikkoja, jos ois oma mökki niin käytäis varmasti useemmin, Jouluna ja pääsiäisenä varmastikin.

Mun vanhemmat ovat luvanneet vuokrata mökkiä niinä aikoina, kun itse emme olisi paikalla, sekä toimisivat talkkareina.Mietin ihan käytännön jutskia; meillä täällä talolaina, voiskohan siihen " kiinnittää" mökkilainaa vaikka mökki ois toisessa maassa? Vai pitääkö laina hankkia sitten Suomesta? Tartteis kai aika paljon käsirahaa/takaajia siinä tapauksessa..Ei kai auta muu kuin alkaa säästää :DOlemme puoliaktiivisesti jo parin vuoden ajan etsineet rantapaikkaa Saimaan rannalta (tai isomman järven rannalta), ja edes tonttia ei meinaa löytyä 50.000eurolla. Olemme tarjonneetkin pari kertaa 50.000eur pelkästä tontista, mutta joku on tarjonnut enemmän.Ja kivat rantamökit on 150.000eur ylöspäin (reilustikin)... Ei siis mitkään luksusmökit, vaan esim. 20 vuotta sitten rakennetut, joissa olisi peruskunto edes kohtalainen (mutta on ulkovessa, eikä juoksevaa vettä).Meillä on kyllä vaatimuksena tie perille ja eteläranta, mutta muuten olisimme vaikka valmiit rakennuttamaan jos edes hyvän tontin saisi 50.000eurolla. Siihen sitten tulisi mökin rakennuskulut ja mahdollinen rannan ruoppaus yms lisäksi.Olemme käyneet Suomen lomillamme paikanpäällä katsomassa muutamia mökkejä, ja useat ilmoituksissa kivoilta näyttäneet on paikanpäällä ihan toista. Aika paljon selviää jo siinä, kun pyytää kiinteistönvälittäjältä kartan ja katsoo vähän mm. rannan suuntaa, veden syvyyttä tai mökin sijaintia muuten.

Itsekin haaveilen omasta mökistä Suomessa, varsinkin kun täältä Ruotsista käsin sinne pääsisi ehkä hiukan useamminkin. Mieheni on onneksi realisti ja haluaa käyttää rahat mieluummin mökkivuokriin, näin voimme käydä kesäisin eri puolilla Suomea, mikä mieheni mielestä on mukavampaa kuin yhdellä ja samalla mökillä kököttäminen. Tänä kesänä olimme sukulaiskierroksen päätteksi muutaman päivän Helsingissä, josta vuokrasimme kalustetun asunnon ja sekin oli todella hyväksi osoittautunut vaihtoehto!

Miksi te ette osta mokkia Ruotsista? Vai haluatteko nimenomaan Suomeen? Ovatko ruotsalaiset edes mokkikansaa?? Taalla Iso-Britanniassa juuri kellaan ei ole loma-asuntoa. Joillakin on kakkosasunto mutta harvoin missaan pystymetsassa -- ennemminkin jossain historiallisessa kylassa tms.Oma mokki Suomessa olisi niin kiva. Se toimisi ikaankuin tukikohtana, mista kasin olisi sitten helppo kayda sukulaisissa. Mun vanhemmat ehka voisivat toimia talkkareina satunnaisesti.

Mekin ollaan arvottu mökin ja kaupunkiasunnon välillä ja päädyttiin nyt kaksioon Helsingissä - minun toiveestani. Ulkomaalainen mieheni olisi eittämättä preferoinut mökkiä, mutta meillä on jo mökki Norjassa ja minä kaipaan enemmän Helsinkiä kuin Saimaata. Budjetti oli 180 000 euroa. Oikotie.fi:ltä kannattaa bongailla mökkejä ja asuntoja.

Myimme juuri miehen suvun mökin joka oli lautamökki ilman mukavuuksia sisällä (siis vessaa) mutta upea järvirantatontti hintaan 49000 euroa samalta alueelta muttei Saimaan rannalta, 2 h Hesasta.Tosin mökki oli saaressa jonne on 10 min venematka mikä laskee huomattavasti hintaa vaikka järvi on suuri.Moni kokeen veneen rasitteeksi.Meillä edelleen samassa saaressa oma mökki ja onhan se laittamista....huokaus.Ostamme siivouksen kesällä ennenkun itse pääsemme paikalle ja kaiken pitää olla tosi mietittyä etukäteen jotta voimme kesällä edes hetken nauttia. Oma mökki on ihana mutta kyllä se omistaminen on välillä tuskaa ja taas syksyksi saa miettiä kuinka vene nostetaan ja miten se talvehtii. Palveluja saa rahalla mutta oikeiden ihmisten löytäminen on joskus vaan vuosien tulosta.Olemme vaan molemmat kasvaneet kiinni mökki ideaan ja elo ilman mökkikesää tuntuisi oudolta. Mutta mistä yksi tykkää niin toinen inhoaa :) Ja tämä kesä vuosikkaan kanssa saaressa oli kaikkea muuta kun äidille lomaa, ensi kesänä lyhyempi aika tai lisää lapsenkaitsijoita mukaan.Mutta toivottavasti lapsi oppii arvostamaan luontoa ja oppii ettei aina vesi tule hanasta ja kuinka puilla lämmitetään kamiina, täällä Lontoossa kun ei aina opi luonnosta.Onnea pähkäilyyn ja metsästämiseen itsekullekin mökistä haaveilevalle!

Tulin tänne kysymään samasta asiasta ;)Eli siis mökki-innostus kova, mietityttää vaan kaikki paperihommat, vakuutukset, mahd. lainan otto jne..Vastauksia siis kiitos!/Ardisia Ruotsinmaalta

Peppis, usko edellisia vastaajia. Ei tuolla budjetilla kannata haaveilla yhtaan mokista Suomessa!!! Jonkun lomaosakkeen jostain voisi saada. Ja jos mielit mokkia, jotta lapset paasevat reippailemaan niin vuokraa. Mokista on huolta ja kulua ja 50 000 euroa sinun pitaa vahintaan silla 2-3 kertoa, jotta saat asuttavan mokin jostain suuremmalta vesistolta. Todennakoisemmin saat autotallin asuinmaastasi ;-)Saimaan rannalta ei kylla mokkia saa 50 000 eurolla. Ei edes hyvaa tonttia kuten edellinenkin kirjoitti. Saimaan rannalla, jos haluaa talviasuttavan mokin, jossa sahko, vesi ja tie perille niin saa maksaa ainakin 250 000 euroa. Ihan tavallista on, etta hintapyynti on yli 300 000 euroa. Sitten taas, jos ulkohuussi riittaa, ei halua talviasuttavaa ja voi tinkia vahan kaikesta muustakin niin silti kannattaa varautua se 150 000-200 000 maksamaan.Jos mokilla meinaa oleilla vaan kerran vuodessa niin joku ' talonmies' on kylla oltava, joka kay paikkoja katsomassa ja mahdolliset hommat hoitamassa. Ja sitten ihan niin kuin taalla Englannissa, hintaan vaikuttaa sijainti ja kunto, jos ette itse ole mitaan mokkiremppaa tekemassa ja piippuja muuraamassa niin varmaan tosiaan liikutaan lahempana 200 000 euroa kuin 50 000 euroa jos Saimaalle tai vastaavalle mielitte ja autolla perille.Ja onhan niita kuluja, on kiinteistoveroa ja yllapitokuluja ja vakuutuksia ja jatemaksuja jne. jne. Jos jateveden huolto ei vastaa nykyvaatimuksia tai kaivovesi onkin huonolaatuista niin rahakukkarolla saattaa joutua kaymaan hyvinkin syvalla. Etta mina kylla sita vuokraamistakin harkitsisin, jos kaytto on vahaista ja asuu toisessa maassa.Erona vain on se, että mieheni sai tontin lahjoituksena perheettömältä tädiltään häälahjaksi 12 vuotta sitten (tontti oli osa mieheni äidin kotitilaa). Asuimme silloin ulkomailla ja tontti oli jouten useita vuosia. Sitten pikku hiljaa raivattiin puita pois ja tehtiin tie tontille jne. Itse rakentaminen aloitettiin 2003 ja vuosi sitten päästiin nukkumaan mökkiin. Rakentamista viivästytti eniten ulkomailla asuminen ja sen myötä vähäinen paikalla olo. Yhdellä kesälomalla ei saanut paljon mitään aikaiseksi. Lisäksi meillä oli todella huonoja kokemuksia vieraan työvoiman käytöstä. Koska olimme itse ulkomailla, ei ns. vahtimista tai perään katsomista voitu järjestää. Työn jälki oli heikkoa ja tontilta piti kerätä älytön määrä venäläisiä oluttölkkejä ja tupakka-askeja jälkikäteen. Mökkipaketin toimittajan kanssa (Honkarakenne) kaikki on kuitenkin toiminut todella hyvin. Samoin kunnalta on saanut hyvin apua.Rahaa mökkiin on mennyt liki satatuhatta, ja monen kesän lomat. Juoksevaa vettä ei (vielä) ole, mutta muuten kaikki mukavuudet. Nykypäivänä ei juurikaan tehdä enää mökkejä pelkästään kesäkäyttöön ja lupakäytännötkin ovat melko tiukkoja. Mökki sijaitsee pohjoisessa Saimaan vesistössä, on etelärannalla ja kieltämättä nykyään varsinainen paratiisi. Tänä kesänä saatiin pihahommat loppuun. Alueella on myyty muutamia mökkejä huonommilta tonteilta ja ne ovat kaikki maksaneet yli 160 000 euroa.


Me ollaan vielä vajaa kolmekymppisiä eikä ansaita vielä tarpeeksi ihan oman mökin hommaamiseen. Päätimme, että ostan sisaruksieni kanssa mökin yhdessä. Ihana mökki onkin ja tontilla kun on pari rakennusta, mahtuvat kaikki. Tosin ei kyllä juuri koskaan olla mökillä kaikkiyhtä aikaa.Olemme läheisiä, myös kumppaneinemme, eikä haittaa ollenkaan vaikka asioista yhdessä sisaruksien kanssa päätetäänkin. Itselle on ihana juttu, että mökki on käytössä koko ajan ja että siellä säilyy perheen henki. Olisi sääli jos mökillä käytäisiin korkeintaan muutaman viikon vuodessa; se on nyt jatkuvassa käytössä. Omaa rauhaa kaipaan mökillä paljon vähemmän kuin sitä, että Suomen lomalla saan viettää aikaa perheeni kanssa. Heidän takiaanhan Suomeen tulenkin. Sovimme jo etukäteen Suomeen mennessä, että tulevathan kaikki sitten mökille meidän kanssa. Todella hyvä ja toimiva homma meille, mutta ymmärrän ettei kaikille sovi.

Peppis:

Lainaus:


... joo, totta tuo on, etta varmaan vuokramokki tulisi edullisemmaksi. Oma ois aina kuitenkin oma. Ja totta on sekin varmaan, etta netissa nuo mokit nayttavat tosi suloisilta, mutta totuus on toista.
Siis tarkoitatko pohjoisella nyt Varkautta vai mita? Missa ihan oikeasti olet nahnyt Saimaan rannalla mokkia hintaan 50 000 euroa tai edes 70 000 ?Akselilta Lappeenranta, Mikkeli, Ristiina, Sulkava, Puumala et varmasti saa ja jos nyt pohjoisella tarkoitat Varkautta niin siella halvin mita itse loysin oli hintapyynniltaan 153 000 euroa eika mukavuuksista tietoa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat