Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Hei!

Olis kiva kuulla paljonko muilla tuo turvotus on ollut. Meidän masuasukilla se oli 1,8mm. Muilla lapsilla se on ollut vain 0,6 ja 0,7. Ja nyt mietinkin että onko tuo turvotus ihan ok, vaikka se raja jossain 3mm meneekin, mutta äitinä en voi olla murehtimatta...-kevätkerttu-

Kommentit (9)


enkä ole osannut siitä olla huolissani. Ei lähelläkään rajaa, ja sairaalassakin pitivät sitä hyvänä. Kuten täälläkin on jo kirjoiteltu, korkeakaan lukema ei välttämättä merkitse ongelmia. Noin pienillä luvuilla en olisi ollenkaan murheissani :)!

Sairaalassa pidettiin lukemaa normaalina ,enkä ollut huolissani odotusaikana.

Ja terve poikahan sieltä tuli, nyt jo 3v. reipas miehenalku:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllähän sitä vähän miettis et kun oli isompi kuin edellisillä mutta tuo on vielä sen verran pieni luku etten oo ymmärtäny ees murehtia. Voi olla monta kertaa ihan mittaajastakin kiinni. Meidän np-täti ainakin oli aika surkea koko hommassa!! Ja rakenneultrassa kaikki oli hyvinmasu 21+4


Meidän nuoremmalla pojalla mitattiin turvotusta 7,8mm. Kaikki tutkimukset tehtiin ja rankkaa oli. Lopulta löytyi pieni sydänvika, joka nyt ei näy millään lailla. Luultavasti ei tule koskaan vaikuttamaan mitään. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi ollut parempi, ettei olisi tiedetty raskausaikana, oli henkisesti raskasta. Tieto lisää tuskaa. Tosin, jos jotain vakavampaa olisi ollut siihen olisi varauduttu. Sydäntä tutkittiin koko raskausaika.Teidän tapauksessa tuskin turvotus kertoo mistään poikkeavasta, on mielestäni ihan normaaleissa mitoissa. Ole siis huoletta ja nauti raskausajasta.

Meillä tulevan käärön niskaturvotus oli 2.1mm, kun taas aikaisemmalla lapsella 1,5... Kieltämättä huolestuttaa ja ajttelinkin mennä vielä seerumiseulaan kun sellaiseen on mahdollisuus. Katsotaan sitten mitä se näyttää..rv 15+6

Nyt odottelen toista poikaa ja niskaturvotus oli 4,2 mm. Istukkanäytteen mukaan terve kromosomisto ja rakenneultrassa myös sydän vaikutti ok:lta. Aika näyttää, onko lapsi kaikin puolin terve, mutta itse en ole huolissani vaikka turvotusta noinkin paljon oli.

Kuopuksella oli aikanaan turvotusta 3,8mm ja jatkotutkimuksin oltaisi päästy mutten mennyt. Ja silloin kyllä murehdin minkä kerkesin =/Nyt turvotusta oli 1,4mm ja en ole oikeastaan ajatellut koko asiaa.

Sillä niinkuin varmaan kaikki tietää ei se tarkoita jos on alle sen 3mm että olisi terve lapsi, ja jos on yli sen 3mm ei tarkoita että olisi sairas lapsi. Vaikeatahan on olla murehtimatta varsinkin näissä hormonihuuruissa.

Niin ja kuopus on ihan terve vaikka olikin turvotusta.

sivuilla katsomassa. Muistaakseni piti tietää myös sikiön pituus ja raskausviikot... Siellä on siis sellainen laskuri.Meillä myös ensimmäinen lääkäri mittasi pojalle 3 mm niskaturvotusta, toinen lääkäri sai seuraavana päivänä tuloksen 1,7 mm (joka on normaalin rajoissa). Menin silti punktioon, että sain mielenrauhan, kun tulokset olivat noinkin erilaiset. Punktiosta saimme silloin tulokseksi terveet kromosomit.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat