Vierailija

Kommentit (16)

maksaa vero.Muistathan että jos saat toisen lapsen, niin hän saa joka kuukausi enemmän ja 17 vuodessa helvetisti enemmän kuin toinen lapsi jos hän saa myös omat lapsilisänsä omalle tililleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapsilisä on tarkoitettu maksettavaksi vanhemmille, ei lapselle. Vanhemmat voivat sitten tehdä rahoillaan mitä lystää. PISTE.>mutta jos kela maksaa suoraan lapsen tilille, niin ei mene

Tästä on ennakkotapaus. Pankissa, jossa olin töissä tästä asiasta tiedotettiin, mutta tosin eivät kaikki pth tienneet tätä = vanhat turkintienaajat.Meillä kaksi lasta ja laitan kummankin tilille 90e joka kuukausi. Ja lapsilisä tulee siis äidin tilille. Iskäkin voisi siis lisäksi tuon 90e laittaa lasten tileille, mutta ei ole varaa...

Totta on että vanhemmat saavat tukea lapsensa elantomenoja, esim maksamalla vuokran tai ostamalla kasseittain ruokaa. Näitä rahoja ei vaan saa laittaa lapsen tilille vaan esim. maksamalla suoraan vuokranantajalle. Samoin saa ostaa vaikka kuinka kalliin pesukoneen, eikä siitä mene veroa. Jos laittaa tilille selvää rahaa, niin se on lahjaveron alaista. Et jäänyt kiinni, mutta jos olisi esim kuoleman vuoksi tullut pesänselvitys, niin nuo tilisiirrot olisi paljastuneet.Vierailija:

Lainaus:


Eli aikuisellekin lapselleen saa antaa elämiseen rahaa kuukausittain vaikka 200 euroa, eikä siitä mitään lahjaveroa mene.Äitini " elätti" mua vuosia antamalla 168e kuukaudessa.
>Verotoimistos sanottu et ei meeOliko joku kesäharjoittelija, joka näin neuvoi? Uskokaa nyt hyvät ihmiset että kun verottajan laki sanoo, että edes omalle lapselleen ei ilman veroja saa lahjoittaa kuin 3399 euroa 3 vuoden seuranta-aikana, niin tuohon summaan laitetaan kaikki ne rahat, jotka lapselle on yhdeltä henkilötä tulleet. Ja koska lapsilisä on tarkoitettu vanhemmille lapsen elinkustannusten maksuun, niin ei se ole lapsen rahaa, ennen kuin vanhemmat sen lapsen nimille siirtää. Verottaja saattaa tulkita, että raha tulee puoliksi molemmilta vanhemmilta, mutta yleensä rahan lahjoittaja on se kenen nimissä olevalta tililtä se on siirretty.Tuohon verovapaaseen summaan on tulossa melko varmasti vihdoinkin korotus, mutta verottaja noudattaa kullakin lahjoitushetkellä voimassa ollutta lakia.

Eli aikuisellekin lapselleen saa antaa elämiseen rahaa kuukausittain vaikka 200 euroa, eikä siitä mitään lahjaveroa mene.Äitini " elätti" mua vuosia antamalla 168e kuukaudessa.

Jos lapsi jää kiinni noista rahoista ostaessaan esim asunnon tms, jonka kaupanteon yhteydessä verottaja näkee paljonko ostos maksoi ja sattuupa myös saamaan tiedon paljon on velkaa, menee lahjaverot että paukkuu.Älä koskaan laita lapsilisiä suoraan lapsen tilille. Ensinnäkin, kela maksaa kaikki lapsilisät aina samalle tilille, joten jos sinulla on 2 lasta rahaa menee yhdelle tilille aivan liikaa. Kaikki ne rahat mitä lapsen nimissä olevalla tilillä on ovat hänen omaa varallisuuttaan, eikä vanhemmat saa niitä käyttää muuta kuin lapsen omiin hankintoihin. Joten lapsilisien siirtäminen toisen lapsen tilille on jo kavaltamista, vaikka haluat vain tasata rahat.Ota lapsilisät omalle tilillesi ja siirrä esim 90 e/kk, niin se on verottajankin mielestä ok. Kaikki tiliotteet kannattaa säilyttää, jotta tarvittaessa voi todistaa, että rahat on tulleet pikkuhiljaa. Jos maksat vanhempien yhteiseltä tililtä, summa voi olla kaksinkertainen, koska molemmat vanhemmat saa lahjoittaa tuon 3399 e/3 vuodessa.

Ainakin siis 94e/kk kattaa tuon mutta 100e lapsilisä menee yli. Jos haluaa laittaa koko summan niin kannattaa laittaa lapsilisä esim. äidin tilille ja äiti laittaa 50e ja isä laittaa 50e. Eli tuo on henkilökohtaista. Molemmat voisivat kuukaudessa lahjoittaa tuon 94e eli lapselle voi lahjoittaa 188e/kk ilman lahjaveroa. Jos patistaa mummut ja papat mukaan niin aina vaan summa kasvaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat