Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Lapsi pitää muumeista paljon, ehkä menemme muumimaailmaan. Kokemuksia?

Sivut

Kommentit (24)

Meillä on ollut vain hyviä kokemuksia 4- ja 1,5-vuotiaan kanssa kahdelta kesältä. Lapset nauttineet kovasti ja vanhemmat myös kauniista näkymistä.Puisto on suunnattu pienille lapsille, joten vanhemmat eivät välttämättä edes osaa " arvostaa" kaikkia, mitä pienet huomaavat. Antakaa lasten vain rauhassa kulkea satupolku ja pysähtyä sinne mikä kiinnostaa. Meillä meni tosi pitkään, koska kumpikin pysähtyi innoissaan katsomaan esim. kaukoputkesta maisemia (puinen leikkikaukoputki, jossa vain reikä, mutta ei lasten menoa haitannut). Mörön koti oli superjännittävä jäisine seinineen.Rahaa säästää omilla eväillä sillä valitettavasti ruoan laatu ei ole mielestäni kohdallaan. Muumimamman keittiössä odottaisi terveellistä kotiruokaa pienille lapsille, mutta toissa kesänä oli ainakin iso pettymys.Muumimaailmassa on paljon ihmisiä, joten kannattaa yrittää mennä hahmojen luo heti aamusta, jolloin on mahdollisesti vähemmän innokkaita paikalla. Suomalaiset eivät ole kai tottuneet ihmispaljouteen kun niin paljon vihaisia viestejä aiheesta oli :) Kärsivällisyyttä, jos haluaa mennä ruuhka-aikaan!Yksi missä olen samaa mieltä on tämä leikkipaikka liukumäkineen. Siellä on melkoinen vahvat vain seliytyvät meiniki ja meidänkin kohtelias 4-vuotiaamme sai jonottaa tosi pitkään ennen kuin oli hänen vuoronsa. Mieheni kiipesi pitämään sinne kuria kun huomasimme parin lapsen tulevan yhä uudelleen ja omaa lastamme ei näkynyt pitkään aikaan. Mutta siitäkin selviää, kun vanhemmat ovat tarkkana ja pitävät huolta lapsistaan.

ja tyttö nautti suunnattomasti on ihan täys muumifani ja itsekkin olen lapsena niitä katsonut niin oli ihan aikuisellekkin mielekästä. Eikä miehenikään reissusta valittanut. Paljon oli ihmisiä mutta en mitään etuilua ja muuta töykeyttä huomannut. Pitää asentautua sillälailla että jos tietää että jossain paikassa on kerralla paljon ihmisiä niin todella täytyy ladata niitä akkuja ja hermoja ettei mene ihan alkumetreillä järki. Minustakin on kaupoissa ja ravintoloissa ylihinnoittelua mitä katselin itse aikuiset emme syöneet muuta kuin jäätelöt. Aamulla runsas aamupala syötiin niin sillä pärjättiin ja ravintolassa saatiin lämmitettyä lapselle ruokaa. Monet perheet söivät eväitä siellä maastossa ja varsinkin merenrannassa. Että jos haluaa säästää niin syö omat eväät.

Mitä 2 mainitsi isommista lapsista kun eivät varoneet pienempiä niin pitää muistaa että ei he vielä ihan kokonais valtaisesti osaa huomioida kaikissa tilanteissa nuorempiaan. 2 ei varmaan ole vielä kovin vanhempaa lasta ja siksi moittii isompia. Omanikin oli silloin 3v ja ei minullakaan sen vanhemmista lapsista ole kokemusta mutta aina pitää muistaa että lapset ovat laspsia kunnes aikuisiksi kasvavat. Mutta kyllä me vanhemmat olemme vastuussa siitä miten meidän isommatkin lapset käyttäytyvät ja tulevat käyttäytymään jatkossa. Olkaamme itse esimerrkkejä.Muumimaailma on kiva paikka käydä, koko perheen juttu. Lepää kunnolla ja lasten täytyy ennen kaika olla levänneitä että jaksavat useamman tunnin olla siellä. Ja kannattaa käydä siellä kun heillä on niitä esityksiä niin katsomassa. Itsellä oli se oma suosikki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

toisten huomioonottamisella ei ole mitään arvoa enää, käytöstapoja ei ole ihmisillä ja muutenkin mennään varsinaiseen junttimeininkiin...2

Oli tosi posiiivinen kokemus. Muumit esittivät pikku Myyn johdolla paljon erilaisia lauluja ja leikkejä Muumitalon edessä nurmikolla, jolloin kaikki lapset pääsivät hyvin näkemään. Muumimaailmassa oli paljon väkeä, mutta hyvin nähtiin kaikki muumit ja päästiin käymään talossa. Seikkailureitti oli aivan mahtava. Kannattaa mennä ja ottaa vaikka vähän omaa evästä mukaan :)

Lapset nautti muumeista ja aikuiset luonnosta ja mukavasta tunnelmasta. Tosin meidän 5 v sanoi jossain kohtaa, että ei noi äiti ihan oikeita ole, ku mä huomasin vetoketjun niitten selässä :D

Tyttö nautti silti ihan täysillä, halaili muumeja ja oli tohkeissaan, samoin pikkusiskonsa 2 v.Aikuisille myös helppo paikka, vaikka lapsia on paljon. Jotenkin turvallinen, ei tarvi pelätä, että lapselle sattuisi pahaa, vaikka katoaisi hetkeksi näkyvistä.

Mentiin tarkoituksella vasta klo 13 jälkeen ja pahin ruuhka oli jo ohitse.

Aikaisemmin olemme olleet jo kesäkuussa ja silloin oli paljon väljempää.

Lapset 3, 5 ja 6 v tykkäsivät kaikki oikein paljon. Muumeja pääsi ihan hyvin halailemaan ja esityksiä oli ihan riittävästi.

Vaunuilla liikkuvia perheitä oli paljon liikenteessä ja mukana tosiaan myös niitä, jotka hiukan epäkohteliaasti käyttäytyivät.

Omasta mielestäni Muumimaailma on kiva lapsikohde. Sinnehän voi ottaa myös omat eväät mukaan ja näin välttyy ravintolan ruuhkalta ja tönimiseltä.

Me syötiin vähän eväitä siellä ja sitten illalla kävimme vasta Turussa syömässä ravintolassa. Ja hyvin jaksoivat kaikki!Siellä oli hirveästi väkeä kun oltiin. Vähän pettymys ehkä. Mutta jos lapsi rakastaa muumeja, voi olla innoissaankin. Meidän muksu ei niin piittaa eikä uskalla mennä halimaan muumeja. Oli se vaan niin söötin näköistä, kun lapset niitä halailivat. Ja todellakaan en nähnyt yhtään huonoa käytöstä. Ihmettelin, kun olin niin kauhujuttuja kuullut vuosien takaa. Että lapset suurin piirtein pahoinpitelee niitä muumeja. Bullshit...

Niiden asumukset eivät ole työmaaparekkeja kummempia (paitsi muumitalo) Muut surkeita ja pieniä röttelöitä. Yleensä on ruuhkaa eikä pääse lähellekään hahmoja.
Muumimaa on ihana paikka ;)Siöllä Muumit asuvat muumimaassa.

Sillä on muumien oma talo, jossa muumit asuvat.Muumimaassa voit silittää ja halia muumeja.

Voit katsella muumiteatteria.

Ihmetellä nuuskamuikkusta ja

laulaa hattivattien kanssa muumilaakson aukiolla.Papan veneessä saat kokeilla solmujen tekemistä.Meideän muksut ainakin tykkävät olla muumimaassa.

" Käy muumilaaksoon" soi muumipeikon leikkimökin katolta....hemulin talo on iiiiiihanaaaa, ne perhoskokoelmat ja kasviot ****

Rahaahan retkeen saa uppoamaan rutkasti, mutta Muumit eivät perusta rahalle... eivät edes osaa laskea?

ja todellakin oli pettymys. No lapset pääsi muutamia hahmoja halimaan, mutta sinne ryysikseen ei niitä voinu keskenään päästää, piti viedä ihan muumin tms. luo, koska sielllä oli todella paljon, todella huono käytöksisiä lapsia. Meidän lapset ovat oppineet odottamaan vuoroaan, mutta nyt ne ei ois päässy muumien halittavaks ikinä jos oisivat joutuneet käyttäytymään niin kuin on opetettu... Sitten kun siellä on se muumipeikon maja (muistaakseni) jossa on liukumäki, niin meidän 5-vuotias meni sinne ylös niin kuin muutkin lapset että pääsee sitten laskemaan alas... no kohta lapsi tuli itkien rappusista alaspäin ja kysyin että mitä tapahtui, niin sanoi ettei ne muut antanut hänen laskea... no menin sit mukana ylös ja siellä liukumäen suulla oli kauhea ryysis ja todellakin kun sinne tuli koko ajan lisää lapsia niin kiilasivat törkeästi meidän eteen... jouduin sitten muutamaa komentamaan aika lujasti, että tässä on jono, sinne vaan perälle odottamaan... Sikahintainen mesta, huonosti käyttäytyviä lapsia, mutta muumitalo oli kiva... Ja niin paljon siellä oli väkeä, ettei ollut toivoakaan päästä näkemään kaikkea, varsinkin kun oli vielä vauva mukana hyökkäysvaunuissa...

Vierailija:

Lainaus:


. 2 ei varmaan ole vielä kovin vanhempaa lasta ja siksi moittii isompia.
Mulla on 16 v, 10 v ja 3 v lapset... sorry, kokemusta on. Väärin profiloitu. Meillä vaan on opetettu käyttäytymään ja muita huomioimaan.

Meidän lapset ei enää jaksa niin kamalasti innostua niistä muumeista, mutta kyllä siellä silti vielä käväistiin. sitä en kyllä tajua, miten jotkut saa siellä kulumaan 2 päivää... Meille maksimi on joku 2 tuntia. Just oltiin muumimaailmassa sunnuntaina, ja eräskin nainen kertoi siellä tutulleen, että olivat olleet jo edellisen koko päivän siellä, ja aamusta asti sinä päivänä (kello oli silloin jotain 16). Ei siellä nyt noin paljon tekemistä ole.. Mutta siis, kannattaa tietty käydä, ja menkää ihmeessä sitten syömään niihin ihaniin rantaravintoloihin naantalissa!!

Muumimaailma itsessään oli ihan kiva, vaikka lapset jo 5 - 12 -v. Väski sen sijaan oli ihan hanurista: surkeat opasteet, ynseitä teinejä jotka eivät edes kysyttäessä osaa kertoa juurikaan mitään. Luulisi että kesätyöntekijäkin jotain oppii jo heinäkuun loppuun mennessä! Koko saarella oli ehkä kaksi kivaa seikkailujuttua, suurtaa osaa ei edes löytynyt pöpeliköstä!Lisäksi opasteet ovat Naantalissa ihan syvältä. Muumiparkkiin on kyllä hyvät opasteet, mutta sieltä kun tulet bussilla ja luulet pääseväsi suoraan muumimaailmaan niin löydät itsesi jostain kadun kulmasta eikä opasteita ole missään, saati että bussikuski mitään infoa jakaisi. Sama juttu kun yrittää löytää muumijunasta takaisin sille bussille että pääsisi kaatosateessa takaisin autolleen, niin prkle! Ja rahaa paloi yhteensä parisataa euroa, vaikka syötiin kapungilla ja evästäkin oli.

Olen käynyt kolme kertaa neljän lapseni kanssa, ja kaikki olemme tykänneet.Muutamia pikavinkkejä: Kannattaa ottaa omat eväät mukaan, luonto saarella on kaunis ja eväspaikkoja löytyy, myös makkaraa voi paistaa. Syntyy myös säästöä (hurja hintataso tosiaan).Menkää niille kävelypoluille, maisemat ovat todella ihanat (suurin iloni tuli niistä). Reitit ovat katettuja ja helppokulkuisia, kolmosrattaillakin pärjättiin.Varautukaa ryysikseen!Niin ja ihan pikkuisten kanssa ei kannata mennä, vaan vasta kun lapsi ymmärtää itse jotain muumeista.

sitten kukaan ei osannut jonottaa ruokapaikoissa ja tultiin niillä hyökkäysvaunuilla sinne kauppaan vaikka ovella kyltti ettei saa tulla....ylihintainen ja yliarvostettu lafka

olemme käyneet jo kolmena kesänä (helppo käydä kun melkein vieressä asumme). Pienellä suunnitellulla välttää ruuhkat ja jonot, vinkkejä en aio kertoa jotta jatkossakin saamme ruuhkattomat muumireissut =)Mielestäni muumimaailmassa viehättää se eikaupallisuus (helppo viettää päivä ostamatta mitään, pelkstään nauttimalla " muumifilosofiasta" ) ja yksinkertaisuus: muumitalon pihalla nuuskamuikkunen soittaa huuliharppua tai kitaraa, muumihahmot tanssivat ja pyytävät lapsia rinkiin. Harvassa muussa kohteessa on yhtä lämmin ja välitön tunnelma. Tekemistä ja kokemista riittää, varsinkin sellaista joka ruokkii lasten omaa mielikuvistusta. Väittäisin, että sellaiset lapset joiden pääviihdyke arjessa on tv ja erilaiset interaktiiviset pelit, eivät saa niin paljon irti muumimaailmasta (eivät viihdy). Mielestäni on hyvä, että on vielä lastenkohteita, joissa ei ole jatkuvaa informaatio- ja ärsyketulvaa.Ja muumimaailmaan kannattaa varustautua kunnon aamiaisen kera, mukaan hyvät eväät ja varsinainen ruokailu kannattaa nauttia jossain naantalin rantaravintoloista (esim. merisalissa ihan kiva seisova pöytä)

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat