Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Voiko tämä olla totta, vai onko hän sattumalta osannut oikein n.5-10 lyhyttä sanaa? Tytöllä on erinomainen muisti, mutta kysyin sanat myös eri järjestyksessä ja osasi ne oikein sanoa. Muuta lukemista en ole kokeillut vielä, paineita en halua luoda. Kirjaimet osannut jo reilun vuoden.

Kommentit (7)

Isänsä kirjoitteli lyhyitä sanoja ja kysyi huvikseen, mitä tarkoittavat. Tyttö sanoi. Suurinpiirtein näin että mikä on tämä kirjain Ä. Mikä tämä kirjain I niistä tulee Äi. Mikäs loppuosa T ja I. Mitäs niistä tulee Ti. Mitä tässä lukee? Äiti. Ja useita eri sanoja meni näin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ylensä ' lukeminen' on vielä sanojen muistamista ulkoa tuossa vaiheessa. Lukiessa hän osaisi lukea myös uusia sanoja, joten se on helposti testattavissa. Kiva taito silti, oli kummasta vain kyse.

Siis niin että pystyy päättelemään alkukirjaimesta ja esim. sanan pituudesta mitä lapussa lukee?Tuntuu jännältä että lapsi oppisi lukemaan opettelematta.

Vokaalilla alkavat sanat sujuivat ensin, ja muut myöhemmin.

Eli kyllä voi olla mahdollista.

Tuntui hassulta, kun poika oppi lukemaan, ennen kuin pääsi vaipoista kunnolla eroon.

siis suurinpiirtein niin, että ymmärtää, että kuvioyhdistelmä tarkoittaa äitiä ja muistaa sen mutta ei vielä oikeasti osaa lukea. ;) Kyllä, kiva taito kuitenkin. Täytyy testata uusilla sanoilla, en vain tosiaan halua mitään paineita luoda. Sinänsä yhdentekevää.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat