Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Jos ei uskalla ottaa mitään suuria riskejä mutta jotenkin haluaisi sen kasvavan... Eli ts. osakkeista ym. en ymmärrä juurikaan ja siksi en uskalla/osaa sijoittaa. Millaisia korkotilejä on? Tai millainen olisi hyvä?

Kommentit (21)

... hinta ylipäänsä on viime aikoina ollut korkea. Eli jos odottaa vähän aikaa, saanee edullisemmin. Nyt kun rahamarkkinat jyllää on, ollut mielessä, että maa säilyttäisi arvonsa. Mutta finanssimarkkinoilla on ollut viime aikoina niin uskomattomia käänteitä, että ei kait maakaan varmaa ole. Saatttaa tulla jokin pakkolunastustoimi, sotatila tms. Siinä mielessä arvometallit varmaan varmempi. Arvometallit säilyttänee ja kasvattanee arvoaan.Metsässä on mielestäni myös se pulma, että metsänhoidosta pitäisi ymmärtää jotakin. Tai olla ainakin kiinnostusta perehtyä asiaan. Metsänhoitoyhdistyksille voi ulkoistaa paljon käytännön juttuja, mutta jotain voisi silti olla hyvä itekin ymmärtää. Metsäyhtiöt saattavat tehdä esimerkiksi siten, että ostavat tiettyyn hyvään hintaan, kun haluavat puuta. Kun hakkuun aika tulee, ei kyseiselle puutyypille olekaan kysyntää, niin metsäkoneenkuljettajat ohjeistetaan karsimaan puut siten, että tulee sellaista puutyyppiä eniten, joka on edullista metsäyhtiölle. Lisäksi jos juuressa on hieman lahoa, saatetaan koko puu hylätä lahona, vaikka toisena aikana se puu kelpaisi aivan hyvin. Puun karsinnalle on sääntönsä, mut käytännössä siinä on kuitenkin jonkin verran liikkumavaraa ja metsäkoneenkuljettaja pystyy viilaamaan asioita haluttuun suuntaan. Metsänomistaja, joka on perillä asioista, voi valvoa paremmin omaa etuaan.Itse mietin samoja asioita kuin ap, eikä minulla ole valmista vastausta.M

säästettynä ja tällä hetkellä lepää pankissa tilillä, mutta mietin, että voisko sitä jotenkin hyödyntää. Ja miten/mihin se kannattaisi laittaa. Rahaa säästettää asuntoon ja niitä ei tuolta käytetä ennenkuin asuntoa varten. Ja lisää tietysti koitetaan säästää, koska eipä tuolla summalla paljon asuntoja vielä ostella.ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

No ei siitä tietty 700 euroa saa vaan sen neljäsosan siitä (tuo 5% on sen koko vuoden korko tietty) ja lisäksi tietty menee vielä verot siitä. Mutta kun tulee korkoa korolle, niin kertyy sitä sitten.Kuvaava esimerkki hyvistä sijoituksista on se, että eräs valtion virkamies (ei siis mitkään huikeat tulot) oli kerännyt 99 vuoden ikäänsä mennessä 22 miljoonan omaisuuden! Oli perheetön ja muistaakseni omaisuus menikin sitten tiedeakatemialle.

nyt kysynyn ehkä tyhmän kysymyksen mutta, pakko varmistaa...eli jos laittasin 3kk määräaikaselle vaikka koko rahan niin saanko siitä 3kk sen 5% korkoa? ei kai se niin voi mennä? Miten se lasketaan? Koska sehän tarkottaisi, että saisin joku reilu 700e korkoa? siis miten noi määräaikaset oikein toimii? koska jos pitäisin 3kk ja saisin 700e ja sit taas 3kk jne. niin aika paljon siinä kertyisi... Joten voisko joku ihan selventää?

.. muuten hyvä, mutta pitkällä aikaväläillä osakkeisiin sijoitetun omaisuuden osuus olisi aika iso. Siis kaksi kolmasosaa. Varovaiselle sijoittajalle ei ehkä suositella osakkeisiin kovin isoa osuutta. Tiedä häntä.Itse olen äskettäin laittanut 10 keur s-pankkiin vuodeksi. Ei siis pelottanut laittaa vuodeksi, kun ajattelin että se talletussuoja korvaa, jos pankki menisi konkurssiin. Mutt amyönnän, että kaikki ei varmaan uskalla laittaa vuodeksi. Esimerkiksi oma isäni laittoi vain kolmeksi kuukaudeksi, ja isälläni on usein ollut hyvä vainu sijoitusasioissa. Esimerkiksi keväällä myi pois nordean rahastot, kun tuottoa ei tullut ja niin minunkin olisi pitänyt tehdä. Vaan olen sijoitusasioissa hidasliikkeinen ja nyt rahastojeni arvo on tippunut.Itsekin voisin varmaan kyllä hankkia jonkin osakesijoittajan oppaan, kun en asioista enempää tiedä.M

Ei tietenkään sellaisia kuin 15 vuotta sitten, mutta parempia kuin pari vuotta sitten. Osakkeet ovat tosiaan pitkän aikavälin säästökohteita, pian tarvittavia ei niihin kannata laittaa.

1) määräaikastalletuksista

2) muuten vaan.

Korothan ei nykyään ole kaksisia, mutta että edes jotain saat.Osakkeethan sinällään on nyt edullisia, mutta ei uskalla neuvoa asuntorahoilla pelaavia :)

eli pistäisin ensin kolmasosan, 5000 euroa, määräaikaistilille S-pankkiin (siellä muistaakseni paras korko).Toisen 5000 laittaisin myös määräaikaistilille mutta vain kuukaudeksi tai kahdeksi.Kolmannella 5000 euron potilla ostaisin osakkeita. Avaisin salkun vaikka Nordnettiin ja ostelisin parin viikon välein noin 500-1000 euron eriä tuttuja, suomalaisia yhtiöitä: Nokiaa, Fiskarsia, Konetta, pankkeja jne. Valikoisin erityisesti osakkeita, jotka tunnetusti jakavat hyviä osinkoja.Kun se lyhyelle määräaikaistilille laitettu raha "vapautuisi", jatkaisin osakkeiden ostelua sillä harvakseltaan.Ja sitten vain antaisin olla!

Lainaus:

onko nyt oikeasti joku pankki, mihin ei kannata ainakaan rahojaa laittaa? Ja onhan kyseessä kumminkin noin pieni summa, joten eikö sen saa takaisin vaikka, nurin menisikin?
Eli Kaupthingiin en laittaisi. Sieltähän ei tällä hetkellä saa rahojaan pois (Rahoitustarkastuksen toimien vuoksi), tosin saa ne varmaan jossain vaiheessa. Senhän takia Rahoitustarkastus veti homman kiinni hetkeksi, että rahat myös saisi pois. Glitnirin kanssa olisin myös hieman varovainen.Mutta Nordea, OP yms ovat varmaan turvallisimmasta päästä mitä nyt on.

mietin, että nythän osakkeet vissiin on edullisia, et tuottaiskohan ne pidemmällä tähtäimellä... mutta kun ei ole niiden kanssa pelannut ja niitä on niin paljon niin ei oikein itse osaa niitä miettiä. Ja pitäiskö niitä ostaa ihan älyttömillä summilla vai hyötyykö jos ostaa vaikka muutamalla tonnilla?ap

Suosittelen seuraavaa proseduuria:Laitat 14900 määräaikaistalletukseen, esim. 3kk määräaikainen on hyvä, esim. S-pankista saat yli 5% koron.Sitten ostat sillä 100 eurolla muutaman hyvän kirjan, esim. Rikas nainen (tai miksei se Rikas isä, köyhä isä) Kiyosakin puoliskojen kirjoittamat ja toimivat ennenkaikkea motivaation lähteenä, ei niinkään tiedon lähteenä.Mikäli osakesijoittaminen kiinnostaa, niin sitten ostat Saarion Kuinka sijoitan pörssiosakkeisiin kirjan ja aloitat siitä lukemaan. Nyt on monet osakkeet halpoja ja on täysin mahdotonta tietää, että milloin pohjat on ja jos meinaatte ne rahat tarvita tässä jossain vaiheessa, niin voipa olla, että osakeisiin niitä rahoja ei kannata laittaa. Jos taas on tarkoitus sijoittaa vähän pidemmällä horisontilla, niin ilman muuta tässä vähin erin alkaa koittaa varmaan ostoaikoja (puolet hinnoista on jo lähtenyt pois ja yhtiöiden tulokset ovat vielä ihan jees). Mutta ota selvää ja osta sitten.Itse meinaan aloitella varovaisesti osakkeilla tässä. Mutta horisontti pitää olla pidempi kuin esim. pari vuotta. Tässä taantumassa voi hyvinkin vierähtää se pari vuotta tai enemmänkin. Mut onpahan aikaa hajautella ostoksia ajallisestikin ja kuitenkin edullisiin aikoihin. Nyt ei ole ainakaan huonompi aika alkaa ostaa osakkeita kuin vuosi sitten!

joskus on järkevämpää asua vuokralla kuten meidän. Saamme asumistukea niin paljon että maksamme asumisesta vähäemmän kuin mitä yhtiövastike olisi ja metsä tuottaa ja säilyttää arvonsa.Lainaus:

Miten minä sijoittaisin 70t euroa? Kun en halua asuntoa ostaa,vaan asun vuokrakopissa.

onko nyt oikeasti joku pankki, mihin ei kannata ainakaan rahojaa laittaa? Ja onhan kyseessä kumminkin noin pieni summa, joten eikö sen saa takaisin vaikka, nurin menisikin?

Lainaus:

nyt kysynyn ehkä tyhmän kysymyksen mutta, pakko varmistaa...eli jos laittasin 3kk määräaikaselle vaikka koko rahan niin saanko siitä 3kk sen 5% korkoa? ei kai se niin voi mennä? Miten se lasketaan? Koska sehän tarkottaisi, että saisin joku reilu 700e korkoa? siis miten noi määräaikaset oikein toimii? koska jos pitäisin 3kk ja saisin 700e ja sit taas 3kk jne. niin aika paljon siinä kertyisi... Joten voisko joku ihan selventää?

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat