Vierailija

esim jotain paikkaa minne ei kannata lasten kanssa mennä? Tms

Sivut

Kommentit (34)

ota katsekontaktia vieraisiin. Tämä on ihan perus-kaupunkilaisjuttu, joka pätee kaikkialla maailmassa ja meitä helsinkiläisiä oikeasti risoo, jos joku alkaa seurustella liikennevälineessä ilman syytä. Tosi vanhoja mummoja tämä sääntö ei koske ja heille pitää olla aina kohtelias.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta useimmiten kyllä toivotaan että toinen tajuaisi vaieta... Varsinkin osa ulkopaikkakuntalaisista puhuu ihan kauhean kovalla äänellä bussissa, siinä sitten koittaa kohteliaasti vastata hiljaa ja toivoa että toinen tajuaisi ottaa vinkkiä oikeasta volyymista tai mieluiten vaieta kokonaan. Ei ole kiva huudella juttuja koko bussilastillisen kuunneltavaksi / häiriöksi.

narkomaanit ja mielarit liikkuu akselilla vuosaari-maunula ja siitä idempänä, eli vältä näitä paikkoja. älä mene metroaseien läheisyyteen ja hissejä on turha et siskellä keskikaupungilta. vaunujen kanssa ei oikein pääse liikkumaan. rvintola ovat aikuiseen makuun ja lasten leikkipaikkoja ei löydy.ja mä tapaan tervehtiä kuskia ainakin aamusella, makuasia varmaan.Vierailija:

Lainaus:


juttua syntyy luontevasti. Esim. koiran kanssa liikkuessa niitä tuli paljon, samoin lasten. Ja paljon muitakin tilanteita tulee mieleen.Ei täällä vallitse mikään puhumattomuussääntö, se on ihan legendaa. Mutta kuskia ei kiitetä matkan jälkeen;)
en todellakaan tykkään siitä, jos vieraat puhuu minulle. Samaa mieltä on moni tuttuni, vaikka tokihan poikkeuksia aina löytyy. Mutta kyllä pääsääntöisesti julkisissa kulkuvälineissä istutaan hiljaa, pidäpä ensi kerralla omakin suusi kiinni ja tarkkaile muita!

varsinkaan yksin. Kaikissa paikoissa, joissa on myös muita ihmisiä on hyvä liikkua. Toiset ihmiset suojaavat, mutta yksinäiset paikat kaupungissa voivat olla vaarallisia. Kaivopuisto esim on mitä mainioin kävelykohde myös iltaisin, kun siellä on muitakin.

se on minulle ainoa hengähdyshetki rankan työn ja kotihulinan välillä. Useimmiten haluan siis " torkahdella" tai muuten vain möhmöttää ajatuksissani bussimatkan ajan, jotta saan hieman levättyä. Siksi minua ärsyttää suuresti, jos joku höpisijä sattuu siihen viereen tai jos joku pälisee kovaan ääneen turhaa juttua kännykkään. Kyse ei siis ole siitä että olisi jotenkin antisosiaalinen, tarvitsen vain energiatankkausta työpäivän jälkeen jotta jaksan taas kotona olla iloinen lapsilleni.

mutta sen sijaan kannattaa selvittää mm. asukaspuistojen ja kirjastojen sijainti. Helsingissä on älyttömästi kivaa puuhaa lapsiperheille, ihan ilmaista ja arkistakin. Onko teistä jompi kumpi lasten kanssa kotona, vai oletteko molemmat työelämässä/opiskelemassa?

juttua syntyy luontevasti. Esim. koiran kanssa liikkuessa niitä tuli paljon, samoin lasten. Ja paljon muitakin tilanteita tulee mieleen.Ei täällä vallitse mikään puhumattomuussääntö, se on ihan legendaa. Mutta kuskia ei kiitetä matkan jälkeen;)

Muidenkin kanssa voi keskustella, mutta ei kuitenkaan sellaisen, joka liikkuu rivakasti.Nopeasti kävelevä haluaa ehtiä esim seuraavaan ratikkaan, jotta vaihtoyhteys junalle/bussille/metrolle pelaisi. Jos pysäytät hänet, niin häntä harmittaa, kun joutuu odottamaan seuraavaa vuoroa jopa 10 min. Hän voi myös kävellä keskustan alueella paikasta toiseen kiireisen työpäivänsä aikana.

Varaudu ainakin siihe, että KAIKKI MAKSAA- eli kun parkkipaikaslta lähdette alkaa rahastus...Itse ostan suuren osan lastenvaatteistakin kesälomalla matkoilta...(edullisemman hinnan vuoksi...)Kirppareilta saa myös laatuvaatetta ja - tavaraa ja tarjontaa on PALJON kannattaa kiertää. Uffit ja muut ovat myös tasokkaita ( en tosin tiedä tulotasoasi...-ap)Hinnat ovat korkeat- ja laatu ja muoti(-tarjonta) tosin myös parasta Suomessa.---Lasten kanssa kultturitarjonta ja -nähtävyydet ja viriketarjonta Suomen parasta myös. Lastenteattereita löytyy ja muskaria ja balettia muutakin harrastustoimintaa niin paljon kuin jaksatte vanhemmat kuljettaa...On Linnanmäet ja Korkesaaret

ja Vantaalla Heureka ja virikepuisto Hop lop

ja Espoossa vesipuisto Serena mm.Ostosten ajaksi lapsiparkit löytyvät Vantaan ja Espoon Ikeoista ja ainakin Vantaan Jumbosta eli luxusta lapsiperheillekin löytyy.---------------------------------------------------------------ASIAAN VASTAUKSIA KYSYMYKSEESI AP:- Itse vältän iltaisin joukkoliikenteessä kulkemista klo 21 jälkeen- monesti rauhatonta.- Aikuisetkin välttävät iltaisin klo 21 jälkeen Hgin rautatieaseman edustaa... ja pimeitä kujia milloin vain.- Ja rahaa ei kannata levitellä missään.- Ja kulje ripeästi eteenpäin...- Yksin vilkkaiden lasten kanssa en mene Hesan keskustaan - tosin jos on rauhalliset lapset ja rattaat niin siitä vaan--- esim. Stockmannilla on loistavaa viettää päivä lasten kanssa, kun käy välillä syömässä ja kahvilla...- Linnanmäelle on eksymisvaara ja Korkeasaarella samoin- eli ota tarpeeksi aikuisia mukaan- yksin en lähtisi lasten kanssa.- Muuten vilkas LIIKENNE VARMAAN suurin vaara pk-seudulla pienille lapsille-

jotkut autot ajavat päin punaista ja jopa takseja saa väistellä suojatiellä (valitettavasti TOTTA)...PS. TERVETULOA HESAAN!!!

Ja itse ainakin uskallan käyttää julkista liikennettä (metroa!) vielä 23 jälkeenkin. Koskaan ei ole tapahtunut mitään ikävää. Yleensä arki-iltojen vikoissa metroissa on matkalaukkuineen laivalta, junaalta tai lentokentältä palaavia, työpäivän päätteeksi lasillisella käyneitä tai muuta ihan normaaliporukkaa. Spuget liikkuu metroissa päiväsaikaan ja nuoriso kännää vain viikonloppumetroissa.Yks vinkki Helsinkiin muuttavalle: jos seisot liukuportaissa, seiso AINA oikealla puolella ja pidä myös lapsi edessäsi, älä vieressä. Näin kiireiset pääsevät vasemmalta ohi.

Vieraiden kanssa kohtelias small talk on OK! En tajua teitä jotka ette voi vastata jos joku haluaa pari sanaa vaihtaa. Eri juttu limanuljaska iskijät tai humalaiset tms.t. helsinkiläinen

Mutta moni äitikään ei kaipaa juttuseuraa bussissa seistessään - siksi se eka katse jahymy on hyvä pitää tunnustelevana ja olla valmis perääntymään heti jos toinen ei vastaa. Isossa kaupungissa ihmisjoukkojen keskellä toisen halua omaa tilaan ja rauhaa pitää osata kunnioittaa.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat