Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

miten elämä rullaa, jos ykkösen ja kakkosen välillä on 5-6 vuotta väliä. onko kellään näin paljon ikäeroa ja mikä siinä on hyvää ja huonoa?

Kommentit (5)

Vanhempi nyt 12 v ja nuorempi 5 v.

Kovin ovat rakkaita ja läheisiä toisilleen. Kaveripiiri on tietysti eri, mutta välillä leikkivät upeasti yhdessä autoilla, pelaavat...isompi kärsi jossain vaiheessa siitä, että piti pitää omia tacvaroita piilossa pikkuveljeltä. Vähän aikaa se vaihe kesti vaan

Meille juniorin syntymäajankohta oli täydellinen nappisuoritus...syntyi kk ennen isomman koulunaloitusta ja sain näin ollen olla kotona isomman 1-3 luokan ajan. Kuskasin häntä autolla kouluun päivittäin, mikä ei olisi töissäollessa onnistunut (koulumatka 4.9 km, eli ei saada ilmaista kyyditystä...).

Meillä isommalla ei ollut lainkaan mustasukkaisuutta. Isompi osaa myös hienosti hetken katsoa pienemmän perään.Joskus itseä vaivasi se, että kun isompi harrasti, jouduin ottamaan mukaan aina pienemmänkin, sillä mies tekee vuorotyötä. Nyt se ei enää ole ongelma.Kauanhan tätä pikkulapsiaikaa tällä tavalla on, ja pienen lapsen sitovuuden oli jo ennättänyt unohtamaan tuossa välillä ihan tyystin..Ehdottomasti kuitenkin suosittelen, sisarusrakkaus on kuitenkin elinikäistä, viis vuosista...

miten teillä on vanhempien oman jaksamisen kanssa? mahtuuko vauva hyvin arjen kuvioihin mukaan vai tuntuuko että elämä on mennyt yhtä sekaisin kun ekankin lapsen kanssa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

toinen eskarilainen ja toinen murkku. Muuten menee hyvin mutta murkkuikäisen kotiintuloajat ovat aikaisemmat kuin muilla ikätovereillaan. Ei todellakaan jaksa valvoa puoleenyöhön odottamassa että tulee kotiin. murkun kielenkäyttöä tarvii myös vahtia jonkun verran koska kun luulee etten kuule haistattelee ja uhoaa pienemmälle kaikenlaisin sanoin.

Vauva sekoitti arjen, tietysti, ja mustasukkaisuuttakin oli alussa. Se aiheutti kaikenlaista kapinointia eskarissa.Nyt tuntuu jo pienempi menevän siinä sivussa, vähän liikaakin. esikoinen tempperamenttinen ja vaativa, kuopus taas kiltti ja helppo.

Hyvät puolet:+ ei tule riitoja, kun isompi ymmärtää että toinen on pieni

+ isommasta on älyttömästi hoitoapua

+ isompi oppii vastuuntuntoiseksi

+ pienempi ei ole riippuvainen vain äidistä

+ oppivat tulemaan toimeen eri-ikäisten kanssa

+ sisarus on sisarus, ikäerosta viis!Huonot puolet:- lomakohteissa täytyy sumplia, että löytyy molempia miellyttävä kohde

(tällä hetkellä meillä puuhamaa ykkönen, pojat ovat 3 ja 9)

- Leikit ei käy aina yksiin, tämä korostuu varmasti jos lapset eri sukupuolta

- pienempää harmittaa kun ei pääse isomman mukaan kavereille kyläilemään

- isompaa harmittaa kun saa aina syyt niskoilleen yhteisistä pahanteoista

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat