Vierailija

Taas on koira purrut pikkutyttöä ja miksi?

Siksi että joku toope koiranomistaja ei osaa pitää huolta koirastaan!

Mikä siinä on niin vaikeata?

Sivut

Kommentit (76)

suojella?Jokainen joka tuntee koiran käyttäytymistä, tietää että koira puolustautuu ensin murisemalla ja sitten puremalla. Ja koiranne nimenomaan pelästyi (kertomuksesi mukaan) tuota tyttöä ja hyökkäsi eli siis puolustautui. Terve koira ei yhtäkkiä muutu psykopaatiksi, jopa aivokasvaimesta johtuva muutos tapahtuu pikkuhiljaa. Eli joko koira oli uhkaava jo aiemmin, tai sitten te tulkitsitte sen reaktion väärin ja teitte liian hätäisen johtopäätöksen. Olen edelleen sitä mieltä että koira ei tehnyt tahallisesti väärin, vaan joutui huonoon tilanteeseen eikä selvinnyt siitä koska lenkittäjä oli lapsi. (yleensä koirat puolustavat lapsia hanakammin kuin aikuisia)JOKAINEN koira voi purra, oli se sitten purrut kerran aikaisemmin tai ei. Tiesitkö muuten, että valtaosa poliisikoirista on sakemanneja? Tiesitkö, että ne koulutetaan puremaan ihmisiä? Tiesitkö, että vaikka ne puolustaakseen omistajiaan purevat toisia, ne ovat silti loistavia lemmikkejä eikä kenellekään tulisi mieleenkään viedä niitä lopetettavaksi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos joku vaikka soittaisi rumpuja kentän toisella laidalla, niin et voi syyttää sitä soittajaa koirasi tahallisesta ärsytyksestä.

Kyllä koiran tulee sietää ympäristönsä ääniä siitä vauhkoontumatta.Onko koira todella sinun? Kuten jo ehdotettu, niin mene sinne terapeutille ja lopeta selittely!

1. Koira on aina taluttajansa hallittavissa. Joko sen okoinen että taluttaja saa tosipaikan tullen koiran kainaloon, tais itten niin koulutettu että hallittavissa muullakin kuin voimalla. Koiria ei myöskään anneta sellaisten lasten talutettaviksi jotaka eivät näitä hallitse.2. Koiria ei viedä leikkipuistoihin tai muille koirlta kielletyille paikoille.3. Koirat pidetään aina kytkettynä sitä vaativissa paikoissa.4. Koiria (kytkettyjäkään) ei päästetä haistelemaan vastaantulevia ihmisiä ilman näiden lupaa.5. Myös ihmiset käyttäytyvät asiallisesti koiria kohtaan. Koiria ei mennä koskemaan ilman omistajan lupaa. Kiinni kytkettyyn koiraan ei kosketa koskaan!6. Nämä asiat opetetaan myös lapsille, eli lapsia ei päästetä juoksemaan koiria kohti. Opetetaan että aina kysytään omistajan lupa ennen koiraan luo menoa. Koirien kanssa käyttäydytään rauhallisesti.7. Koiria ei kiusata tai härkitä.

" ihanien, kilttejen" koiriensa tupata itseänsä toisten kylkeen.Lapsin oli 2-vuotias, kun vedin häntä pulkassa pitkin ulkoilureittiä. Ohitimme naisen, jolla oli pieni KingCharles spanieli. Taisi olla aika pentu vielä, mutta jo lähes aikuisen kokoinen.

Koira sitten tuli nuuskimaan tytärtäni, joka selvästi pelästyi ja yritti vetää itseänsä pois koiran luota.

Mitä tekee omistaja? Ei mitään. Hymyilee vain iloisesti ja selittää, miten kiltti hänen koiransa ja on ja että sitä ei tarvitse pelätä.Jatkoin matkaani hieman vauhtia kiristäen, vaan niin teki koiranulkoiluttajakin, enkä meinannut päästä heistä eroon. Ja koira edelleen lapseni kimpussa.

Lopulta minun oli pysähdyttävä ja otettava lapsi syliin.En suuttunut ja jäimme lopulta sitten tutustumaan koiraan hetkeksi, jotta pääsimme tilanteesta eroon, mutta kyllä silti ärsytti.En anna lasteni koskea koiriin ilman lupaa, mutta en myöskään halua, että koirien annetaan mennä lasten kimppuun, kun lapsi selvästi pelkää.Kiitos muuten kaikille ihanille koirien omistajille, jotka itse vapaaehtoisesti kertovat lapsillemme, jos koiraa saa tulla paijaamaan!

Jos koira lähtee syöksyyn jostain monen kymmenen metrin päästä, niin pitäisikö siinä huomata koko koiraa, saatikaan havaita ajoissa, tai edes ymmärtää, että mistä koira on ärsyyntynyt?Vaikka täydelliset av-mammat ovatkin jatkuvasti lapsessansa kiinni ja huomaavat kaiken ja reagoivat kaikkeen ajoissa ja oikein, niin on meitä tavis-mammojakin, jotka antavat lastensa leikkiä pienen matkan päässä ihan rauhassa ja eivät vahdi jokaista lähellä, tai kauempana liikuvaa eläintä ja ihmistä.Jos pienellä ihmisellä on iso koira mukana, niin minä myös oletan, että omistaja hallitsee koiransa! Ei ole minun asiani kyseenalaistaa koiran tapoja, tai omistajan antamaa koulutusta.

Pitäisikö minun oikeasti ensi kerralla pysäyttää sinut ja kysyä asiasta ja kehoittaa ehkä menemään kotiin?

annettu lapsen vastuulle sinne uimarannalle eikä koiran omistaja ollut paikalla. Koiraa ei tulisi koskaan antaa valvomatta lasten haltuun. Lapsista ei koskaan tiedä mitä ne keksii tehdä eikä ne kuitenkaan osaa/pysty hallitsemaan isoa koiraa.Suomessa sattui kerran tapaus, jossa lapsilauma tappoi suomenpystykorvan rivitalon pihalle erilaisilla esineillä hakkaamalla. Koira oli ollut niin kiltti, ettei ollut puolustautunut. Paikalle ensimmäisenä tullut aikuinen oli mies, ammatiltaan teurastaja, ja hän järkyttyi pahasti siitä, millaiseen kuntoon koira oli muussattu. Vaikka oli elämänsä aikana nähnyt yhden jos toisenkin eläimen ruhon.Itse olen esim. nähnyt miten pikkutytöt, jotka hakivat aina naapuruston koiria lenkittääkseen niitä, hakkasivat noutajaparkaa ja hyppivät sen päällä. Tämäkään kiltti koira ei puolustautunut mitenkään. Väliintuloni lopetti homman.Että pitäkää huolta sekä lapsista että niistä koirista ettei pahempia sattuisi kummallekkaan osapuolelle. Lisäksi lapsille pitäisi opettaa, miten eläimiä kohdellaan ja miten niiden kanssa käyttäydytään. Nykyisin tuntuu siltä, että yhä useammat lapset eivät tiedä miten koiraa lähestytään oikein vaan tekevät mitä sattuu (heitetään kivillä, kiljutaan, juostaan kohti kädet levällään, tartutaan kiinni takaapäin jne). Lapsiin tottumaton koira voi tuollaisessa tilanteessa käyttää hampaitaan puolustaakseen itseään.

Eikö sulla nyt järki juokse? Kyllä se auttaa ainakin sen verran että koira irrottaa otteensa. Vai jäätkö sä vaan tumput suorassa odottamaan milloin koira lopettaa lapsen riepottamisen, koska ei se mitään enää auta, kun se on jo purrut!

Itselläni on koira enkä silti ymmärrä näitä puremistapauksia, kuonokoppa ja järkevä omistaja sellaisille koirille.

Silti haluaisin myös muistuttaa niitä vanhempia järjenkäytöstä jotka antavat pienten lastensa viedä koiraa yksin ulos. Olen eräänkin kerran saanut huutaa jo kaukaa noita mukuloita vetämään koiransa kauemmas/vierelleen kun koira kulkee pyörätien toiselle laidalla kuin pentu ja vielä 10 metriä edellä, yritä siinä sitten päästä omasi kanssa rauhassa ohi??? Ei mitään järkeä.Sama pätee niihin muksuihin, jotka juoksevat suinpäin lupaa kysymättä silittelemään, kysyy hermoja ainakin multa. Vaikka koirani on lauhkea kuin lammas, se on silti eläin eikä koskaan voi mennä takuuseen siitä miten se reagoi yhtäkkiä kuonon eteen ilmestyviin uusiin ihmisiin ja tilanteisiin ja siksi minusta vastuu on myös vanhemmilla opastaa käytöstapoja lapsellensa. Olenkin röyhkeimmille saattanut tokaista että koirani on muuten vihainen, oppiipahan säikähdettyään lähestymään ensi kerralla vähän maltillisemmin, ehkä...

Vierailija:

Lainaus:


Ei millään pahalla, toki se auttaa sua enemmän kuin pelkkä käsi, mutta ei paljon. Hyvä vinkki on vetää tai vääntää koiraa hännästä, niin se irrottaa otteen " saaliistaan" .


Vierailija:

Lainaus:


ja sanoin että hyviä vinkkejä, kerroin vaan että nostaminen ei tule kyseesenkään koon puolesta. Tilanteita joissa ulkoilutan koiraa yksin, ei ole kovin usein, mutta joskus kyllä, ja edelleenkään en syytä muita ihmisiä koirani voimasta enkä hyökkäämisestä, mutta silti...Kyllä on vanhempien vastuulla pienet lapset. Niinhän noissa hukkumisketjuissakin sanotaan, että on äidin hällävälisyyttä jos ei pidä lasta silmällä riittävästi, eikö myös silloin jos ärsyttää koiraa ja joutuu sen hyökkäyksen kohteeksi. Ei tuo dogi ainakaan ihan syyttä hyökkää, tai ei ainakaan vielä ole sitä tehnyt.
Että turha siinä on selitellä. Mitään mita ihminen tekee ei oikeuta koiraa hyökkäämään! En nyt usko että kukaan alkaa sun dogias rääkkäämään kesken ulkoilun! Ne ihmiset käyttäytyy ihan normaalisti ja koirasi pitää kestää se!

Vierailija:

Lainaus:


Vaikka paistinpannulla turpaan niin että henki lähtee koiralta... tms.

Kun on näköjään ihan utopistista vaatia että omistaja osaisi hallita koiraansa niin, ettei se pääse kenenkään kimppuun.Vierailija:

Lainaus:


Eikö sulla nyt järki juokse? Kyllä se auttaa ainakin sen verran että koira irrottaa otteensa. Vai jäätkö sä vaan tumput suorassa odottamaan milloin koira lopettaa lapsen riepottamisen, koska ei se mitään enää auta, kun se on jo purrut!Anteeksi nyt kauheesti että, annoin pikku vinkin millä koira irrottaa otteensa. Aina ei sitä paistinpannua ole ehkä saatavilla, ja iso koira saattaa vaan raivostua lisää jos sitä hutkii jollain pikkukepukalla. Mutta unohda nyt toi hännästä veto, niin kaikki on ok!

koiranomistajana tähän keskusteluun. Olen täysin samaa mieltä siitä, että koirilla ei ensinnäkään ole mitään asiaa uimarannalle tai lasten leikkipuistoon. Uskon jopa osaavani ajatella asioita hyvin laajalta näkökannalta, koska olen itse lapsena ja vielä nuorenakin pelännyt koiria. ELi kirjoitukseni ei varsinaisesti liity tähän tällä hetkellä pinnalla olevaan tapukseen.Olen kuitenkin myös sitä mieltä, että koirankaan ei tarvitse kestää kaikkea. Koira ei osaa puhua. Yleensä se ennen hyökkäystä antaa merkkejä siitä, että se on ahdistunut ja aikoo puolustautua. Ihmisen pitää näitä merkkejä kunnioittaa. Viimeisenä puolustautumiskeinonaan koira puree. Esimerkiksi jos lapsi kiusaa koiraa, se juoksee karkuun niin kauan kuin pääsee(mikäli kyseessä on tervepäinen koira), mutta nurkkaan ajatuessaan saattaa varoituksesi näykätä lasta kun ei enää pääse pakoon.Omat koirani ovat hyvin hallinnassa eivätkä ole koskaan kenellekään mitään tehneet. Silti pidän niitä vain ja ainoastaan eläiminä, enkä ikinä vakuuttele, että nämä eivät varmasti tee mitään. Eläimestä ei mielestäni koskaan voi olla varma. Valitettavasti vaan koirani edustavat monien rakastamaa rotua ja useat vastaantulijat haluaisivat niitä silitellä. Sitten loukkaannutaan jos sanon, etten halua niitä nyt siliteltävän. Entäs jos päästäisin ventovieraat vastaantulijat silittelemään hihnassa kulkevia koiriani ja ne tekisivätkin jotain. Pitäisikö minun sitten viedä koirani lopetettavaksi kun vastaantulijat eivät välittäneet pyynnöstäni. Esimerkkinä voisin sanoa, että kylällämme liikkuu paljon lapsia. Monesti lenkittäessäni koiria, tulee jostain nurkan takaa kiljuva lapsilauma, jotka välttämättä haluavat silittää koiria. Toinen koiristani kokee nämä tilanteet selvästä epämiellyttäviksi. Koskaan se ei ole reagoinut eikä puolustautunut mutta kyllä minua ärsyttää lapset, jotka kyselemättä tulevat koirieni luokse.Mielestäni lapsille tulisi opettaa miten vieraita eläimiä lähestytään. Se kuuluu käytöstapoihin siinä kuin muutkin arkipäivään liittyvät asiat. Vaikka koira on " vain" eläin, tulisi ihmisten kohdella koiraa hyvin. Toinen puoli asiaa on taas juuri se, että koiran omistajan täytyy kunnioittaa säädettyjä lakeja koiran pidosta ja kouluttaa koiransa niin, ettei niistä ole vaaraa tai häiriöitä muille ihmisille. Toisaalta kukaan ei voi kieltää, etteikö olisi olemassa ihmisiä joille riittää häiriöksi pelkkä koiran näkeminen.

Vierailija:

Lainaus:


annettu lapsen vastuulle sinne uimarannalle eikä koiran omistaja ollut paikalla. Koiraa ei tulisi koskaan antaa valvomatta lasten haltuun. Lapsista ei koskaan tiedä mitä ne keksii tehdä eikä ne kuitenkaan osaa/pysty hallitsemaan isoa koiraa.Suomessa sattui kerran tapaus, jossa lapsilauma tappoi suomenpystykorvan rivitalon pihalle erilaisilla esineillä hakkaamalla. Koira oli ollut niin kiltti, ettei ollut puolustautunut. Paikalle ensimmäisenä tullut aikuinen oli mies, ammatiltaan teurastaja, ja hän järkyttyi pahasti siitä, millaiseen kuntoon koira oli muussattu. Vaikka oli elämänsä aikana nähnyt yhden jos toisenkin eläimen ruhon.Itse olen esim. nähnyt miten pikkutytöt, jotka hakivat aina naapuruston koiria lenkittääkseen niitä, hakkasivat noutajaparkaa ja hyppivät sen päällä. Tämäkään kiltti koira ei puolustautunut mitenkään. Väliintuloni lopetti homman.Että pitäkää huolta sekä lapsista että niistä koirista ettei pahempia sattuisi kummallekkaan osapuolelle. Lisäksi lapsille pitäisi opettaa, miten eläimiä kohdellaan ja miten niiden kanssa käyttäydytään. Nykyisin tuntuu siltä, että yhä useammat lapset eivät tiedä miten koiraa lähestytään oikein vaan tekevät mitä sattuu (heitetään kivillä, kiljutaan, juostaan kohti kädet levällään, tartutaan kiinni takaapäin jne). Lapsiin tottumaton koira voi tuollaisessa tilanteessa käyttää hampaitaan puolustaakseen itseään.
Onks hiukan mennyt asiat sekaisin???

Kyllä, sanoisin että se on tyhmyyttä. 16-vuotiaitakin on erilaisia.Niin on puremistapauksiakin. Yllättävän monessa lapset ovat ' vähän' kiusanneet koiraa ensin. Sitten on näitä, joissa koira äkkiarvaamatta tulee päälle. Sellaisen koiran pitäsi elää maalla lapsettomassa perheessä tai viedä lopetettavaksi.

eikös lapset leikkineet siinä ympärillä jotain vauhdikasta leikkiä? No joka tapauksessa syy oli omistajan koska koira oli väärässä paikassa sidottuna, varmaan kauempana olisi ollut puita tmv johon sen olisi voinut sitoa kiinni ja tältäkin olisi vältytty.

ja on sitä koulutettu, on vaan vähän AdHd tapaus kai :)No, ärsyynnyn kuitenkin niistä meuhkaavista lapsista ja varsinkin siitä ettei heidän vanhempansa koe mitään vastuuta tilanteissa joissa koira lähtee syöksyyn. Ei ole purrut lasta, mutta kaatanut maahan kyllä.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat