Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

.

Kommentit (18)

oikeasti yksityinen koulu, mitä englantilainenkin koulu on. Moni yksityinen koulu on kuitenkin hyväksytty peruskoulua korvaavaksi kouluksi, mistä johtuen se saa valtion tukea, kuten lähes kaikki vakiintuneet yksityiskoulut Suomessa.Suomessa on erilaisia yksityisiä kouluja, joilla on hyvin erilaiset taustaryhmät, kuten vaikkapa Steiner-koulut, adventistien koulut, kristilliset koulut jne, ja näistä kaikki saavat samaa tukea, koska ne ovat hyväksytty peruskoulua korvaaviksi kouluiksi. Englantilainen koulu ei kuulu näihin kristillisiin kouluihin, mutta kyllä se silti on ihan oikea yksityinen koulu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:


Eikä se ole pelkästään negatiivinen asia, siinä on omat hyvät ja huonot puolensa. Kuten kaikissa kouluissa.
Musta tämä on jokseenkin itsestään selvää. kaikissa asioissa on hyvät ja huonot puolensa. Mielenkiintoista olisi kuulla jonkinlaista erittelyä tästä nimenomaisesta tapauksesta.

Ja laitoin silloinkin omat kokemukseni. Lapseni eivät ole ko. koulussa, mutta kun olimme muuttamassa Suomeen, mietin tuota koulua yhtenä vaihtoehtona. Lopulta jäimmekin ulkomaille.Soitto kouluun antoi koulusta erittäin epämiellyttävän, ylimielisen kuvan. Verovirastoonkin on mukavampi asioida kuin ko. kouluun. Ilmeisesti heille tulee aika paljon kyselyjä, ja siksi voivat suhtautua erittäin tympeästi uusiin hakijoihin, mutta ainakaan niiden keskustelujen perusteella ei koulu antanut itsestään hyvää kuvaa. Siksi asennoitumiseni koulua kohtaan on nuiva. Toki jos muutamme Suomeen, tuo koulu on yksi vaihtoehto lapsillemme.Koulussa on pääasiassa suomalaislapsia täysin suomalaisista perheistä, jotka eivät ole edes asuneet ulkomailla. Koulussa noudatetaan suomalaista opetussuunnitelmaa, ei siis englantilaista opetussuunnitelmaa. Koulu on onnistunut saamaan useita natiiveja brittiopettajia, mikä on erona moniin "kaksikielisiin" kouluihin.

Toinen erosi kirkosta käytyään koulua, koska ei pitänyt sen suhteesta kristillisyyteen. Toinen, opettaja, joka on tunnustava kristitty, piti koulua siinä suhteessa ihan ok:na.Koulu on kristillinen yksityinen koulu, joka ottaa vastaan ihan kirkkoon kuulumattomatkin oppilaat. Harva Suomessa onkin katolinen.Ja tottakai koulun ylläpitäjien nettisivut kertovat enemmän koulun taustasta kuin jonkun oppilaan vanhemman kommentit. Sen minä itsekin opettajana tajuan. Vanhemmat eivät aina ihan täysin ole perillä kaikesta koulun toiminnasta, valitettavasti.Ja eliittikoulusta. Kyllä, se, että kouluun haetaan, eliminoi sieltä tietyt hälläväliä-vanhemmat, joita on aika paljon. Lisäksi, koska kyseisessä koulussa normaalin haun ohittavat lapset, jotka ovat olleet vanhempiensa mukana ulkomaankomennuksilla, tai ovat Suomessa ulkomaankomennuksella kotimaastaan, se muuttaa aika lailla koulun oppilasrakennetta. Ei todellakaan puhuta silloin mistään tusinakyläkoulusta.Eikä se ole pelkästään negatiivinen asia, siinä on omat hyvät ja huonot puolensa. Kuten kaikissa kouluissa.

koska se kai kuitenkin enemmän kiinnostaa - se kristillisyys tarkoittaa koko lailla ihan normaaleja joulujuhlia ja jonkinlaista pääsiäisen viettoa. Suvivirttäkään ei ole...

niin että kristillinen koulu edelleen on, ja vaikka sivuilla tuli esille, että sisaret eivät enää opeta, ei katolisuudesta luopumisesta mainita missään.Lisänä ero muuhun pieneen kouluun on se, että koulu on jossain määrin eliittikoulu, ja siitä tulee joitakin omia ongelmia.

me emme edes kuulu kirkkoon, eikä kristillisyyttä kyllä todellakaan nosteta esille.Ei ole mikään eliittikoulu, pääsykoe sinne kyllä on, mutta niin on kyllä kaikkiin muihinkin kouluihin/luokkiin, joissa on jokin painotus. Sillä vain varmistetaan, että oppilaalla on lahjoja painotettuun teemaan.3

kristillinen. Vinkkinä tosiaan ensimmäinen lause tekstissä.Ja hieman on naivia väittää, ettei kouluun yhtään kertyisi keskimääräistä valikoituneempaa porukkaa, se on ihan selvä, että kouluun, johon pitää osata hakea etukäteen, ei ihan 'tavisperheiden' lapsia tule.

että se on "kristillisiä arvoja kunnioittava", ei että se on "kristillinen.Samaten siellä lukee, että se on "yksityinen kansallinen"., ei siis "yksityinen". Sen lukuvuosimaksut on muutamia satasia, ei tuhansia, kuten oikeasti yksityisissä kouluissa.

Olen itse käynyt yksityisen koulun, joten minulla on kyllä tuntumaa siitä, millaisia ongelmia koulussa saattaisi olla.Meillä lapset puhuvat englantia toisena kielenä ja lähinnä siksi ollaan tuota koulua ajateltu.

julmaa ja fyysistä. Ja opettajat ruokkivat sitä päivittelemällä oppilaille, miten tähän kouluun löytyy kyllä halukkaita, jos joku ei viihdy.Ja oppilaita oli rikkaista perheistä, huumeita ostettiin taskurahoilla.Mutta nämä eivät ole ihan tuoreita kokemuksia.

Oppilaana olleella on aika negatiivisia kokemuksia, mutta ne ovat yli 20 vuoden takaisia, ja silloin kai nunnat vastasivat isommasta osasta opetuksesta kuin nykyään. (kouluhan on katolinen koulu).

tietää paremmin kuin koulun kahden kirkkoon kuulumattoman oppilaan äiti?Okei, selvä.Heh, tietenkin, jos eliitin määritelmäksi riittää, että "pitää osata hakea", se on tosiaan eliittikoulu. Minusta se on ihan tavallinen helsinkiläinen koulu, jossa on tietty painotus.3

Kyseisessä koulussa ulkomaankomennuksella olleet eivät ohita ketään. Kyllä, sitä kysytään hakulomakkeessa, mutta otapa selvää, miten se vaikuttaa! ;) Minä olen ottanut ja tiedän, mikä merkitys sillä on: ei merkitystä. Voit kysyä tätä koulun kansliasta. Nettisivuilta et löydä vastausta. Ainoa, millä on merkitystä, on se, miten lapsi pärjää pääsykokeessa.

Meidän kaikki lapset ovat koulussa ( jokainen läpäisi pääsykokeen omilla taidoillaan, sisaruus ei vaikuta) ja olemme tykänneet. Koulussa lapsi joutuu tekemään paljon töitä. viikottaiset sanakokeet ja spelling testit heti alusta lähtien, mutta samalla lapset myös oppivat. Samaan aikaan opetellaan lukemaan sekä suomeksi että englanniksi. Englanniksi lukemaan opettelu aloitetaan jopa hieman ennen (eli ekan eskarivuoden puolivälissä). Myös matematiikan opetus hyvää.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat