Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Nyt se on sitten tehty. Kynnys oli korkea, mutta pakko se oli tehdä.17-vuotias poikani on työssä ja saa palkkaa siitä. Pojan isä (exäni) on kahden kuukauden aikana siirtänyt yli 800€ pojan tililtä omalle tililleen ja käyttänyt rahat lähinnä ryyppäämiseen.Toivotaan nyt että oikeus tässä toteutuu, mutta rahoja tuskin poika koskaan saa takaisin. Seuraava siirto on huomenna soitto maistraattiin ja pyrin siihen että isältä poistetaan edunvalvontaoikeus koskien molempia lapsiamme.Kolmas askel on yhteishuoltajuuden kumoaminen. Siitä täytyy vielä kysellä, olen vähän epäileväinen. Mahtaako alkoholismi, itsemurhayritykset, pojan rahojen kavaltaminen ja piittaamattomuus nuorempaa lasta kohtaan riittää? Mitä luulette?

Kommentit (7)

Jäljellä ovat enää faktat.Ja mitään säätöjä tästä asiasta ei ole olemassa. Ne oikeat pelisäännöt on sovittu sosiaalitoimessa ja jo laki sanoo aika paljon siitä mitä vanhempi saa lapsen palkkatuloilla tehdä.Tutkintapyyntö tehtiin pojan aloitteesta ja pojan läsnä ollessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

vanhempien suostumusta, ja näin myös molemmilla vanhemmilla on käyttöoikeus lapsen tiliin. Harmittaa ihan vietävästi lapsesi puolesta, joka on omalla työllään ansainnut rahat! Miten kukaan aikuinen voi olla noin HÄRSKI. (Tosin sairaushan se alkoholismi on).Meillä myös lapsen bioisä tyhjensi lapsen tilin lähtiessään perheestämme. Lapsi oli kuitenkin silloin vasta vuoden vanha ja kyseessä oli ristiäislahjoituksista ym. koostuva säästötili, jonka avasimme lapsen synnyttyä. Rahat oli tarkoitettu säästöön ja mahdollisiin lapsen tuleviin hankintoihin. Tilillä oli yli 10 000 mummonmarkkaa, jotka isä kävi nostamassa tonnin parin erissä ja tuhlasi baareihin, uuden tyttöystävänsä juhlittamiseen jne. Samaan aikaan hän jätti minimielatusmaksut maksamatta, eikä osallistunut vauvan elättämiseen mitenkään (ja siinähän meni kuitenkin aikaa, että elarit saatiin juoksemaan kunnan ja ulosoton kautta). Itse olin köyhä opiskelija, ja säästörahoille olisi ollut monessa kohtaa käyttöä. Välillä jouduin lainaamaan rahaa sukulaisilta ja ystäviltä ihan vauvan perustarpeisiin, kuten vaippoihin ja ruokaan. Muistan sen katkeruuden ja pöyristyksen tunteen. En voinut käsittää, miten joku kehtaa tehdä niin omalle lapselleen...Onneksi katkeruudesta pääsee yli. Sinisilmäisyys vain on tiessään. Ihmisiä on todella härskejä ja monet voivat tehdä kauheita temppuja jopa omalle jälkikasvulleen. Siksi minusta teet aivan oikein, kun puolustat lastasi. Näytät hänelle, ettei mitä vaan voi tässä maailmassa toisille tehdä ja omia oikeuksiaan pitää puolustaa.Lisäksi näytät hänelle, että hänellä ainakin on yksi vanhempi, joka välittää oikeasta ja väärästä ja hänen edustaan. Toivottavasti poliisi ja oikeuslaitos tekee nyt oman osansa.TSEMPPIÄ TEILLE!

Pojalle ei voi avata uutta tiliä niin kauan, kuin isä on myös huoltaja. Pankin "säännöistä" löytyy kohta jossa lukee: molempien vanhempien tulee allekirjoittaa tilinavaussopimukset.yheteishuoltajuus on siis ensin purettava ja sitten uusi tili, mahdolliset palkat sen aikaa esim. äidin tilille, kun pojalla on oma uusi tili niin siirätte sitten sille.Tsemppiä molemmille!

Juuri tämän tiliasian takia lähden asiaa tästä jatkamaan. Kuinka voisin tuolle nuoremmalle lapselleni ikinä avata tiliä? Eihän sinne tilille uskaltaisi mitään rahaa laittaa!Kaduttaa kun ei silloin eron aikana pälkähtänyt päähän hakea yksinhuoltajuutta. Se vain tuntui silloin oikealta ja lastenvalvojakin oli sitä mieltä että se tukee isän ja lasten välejä kun isä tuntee että saa vaikuttaa lasten asioihin.ap

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat