Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meille tuli energiajaepönttö pihalle ja koteihin jaetun esitteen tutkittuani olemme lajitelleet melkoisen tarkkaan roskat. Olen aivan ihmeissäni, sekajätteeseen menee alle kolmannes siitä mitä aikaisemmin! Kun meillä ei ole enää edes vaippaikäisiä lapsia niin ei tuonne sekajätteeseen kovin paljoa kerry. Biojätteet, pahvit ja keräyspaperit olemme tietysti kierrättäneet aikaisemminkin.Toivottavasti muutkin tuon oppisivat. Nyt meillä on pihalla neljä sekajätepönttöä ja yksi energiajae, tuo voisi ihan hyvin olla toisinkinpäin tai ainakin 50-50!Lapsetkin oppivat samantien eron. Käytän energiajakeeseen muovikasseja, joissa on punaista (esim. Citymarket) ja sekajätteeseen selkeästi erivärisiä (esim. Valintatalo). Näin ei tarvitse arpoa jätekaapilla mihin pönttöön roskan laittaisi.

Kommentit (5)

Uskon, että useampi lajittelisi, jos se olisi helpompaa. Eikä tulisi lisäkustannuksia.Omakotialueillakin voisi olla yhteiskompostikeräystä, kuten kerrostaloilla? Kustannukset pysyisivät pienempinä?

Mutta kyllä ne vaan sekajätteeseen menee, kun ei muuta paikka ole (omakotitalo).

Ja häpeällistä kyllä, biojätteetkin menevät sekajätteisiin :( Pitäisi ostaa se pikakompostori, mutta ei oikein tällä hetkellä ole varaa, maksavat kuitenkin monta sataa..Pahvit ja kartongit, ja keräyspaperi sentään lajitellaan ja kierrätetään. Ja tölkit ja muovipullot. Ja lasi, mutta sekin pömpeli vietiin pois lähistöltä, pitää autolla melkeinpä sinne aina huristaa kassien kanssa. Jos olisi samassa paikassa kuin ennen, kartonkikeräyspisteen vieressä (kävelymatkan päässä ja kaupan lähistöllä), niin helpottaisi kovasti..!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä siis poltetaan kaikki normaali kotitalousjäte, mukaanlukien biojäte. Kaatopaikalle menee käytännössä vain PVC-muovi, rikkoutuneet posliiniastiat ja jäte, jossa on mukana multaa. Meillä on valtava polttokelpoisen jätteen astia ja yksi pieni kaatopaikkajäte. Sekä tietysti normaalit kartonki, keräsypaperi, lasi ja metalli. Way to go!

Omakotitaloalueillakin voisi olla biojäte/enegiajae- keräyspisteet. Uskon että monikin silloin lajittelisi paljon enemmän kuin nyt.En tiedä miten se sitten hoituisi käytännössä..? Omakotiyhdistys järkkäisi, maksut kuuluisi esim. omakotiliiton vuosimaksuun?? En tiedä..t.2

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat