Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Mitä hommia suosittelet henkilölle, jolla on ulkomaalainen korkeampi korkeakoulututkinto, joka on vain vessapaperia Suomessa. Kouluttautui luokanopettajaksi muuntokoulutuksella ja sitten vasta kävi vaikeaksi saada töitä.Ikä yli 45 (ikäsyrjintä?)Menisi palvelutaloon töihin, mutta muka tarttis olla sen alan koulutus, 2 vuoden työkokemus hoitoalalta ei paina missään.Siivoustyö ei käy tuki- ja liikuntaelinongelman takia.

Sivut

Kommentit (45)

VAnhuksia EI KUITENKAAN KUULUISI NOSTAA.Kaikki tuo muu - mikä ei todellakaan ole hanttihommaa - esimerkiksi sijaisopena oleminen voi olla todella raskasta joissakin paikoissa.... on jo tiedossa ja tehdään niin paljon tai vähän kun sitä ilmaantuu...On jopa koulutus alalle ja sijaistan usein sellaisia, joilla vähemmän koulutusta ja kokemusta kuin itselläni.Hain keväällä kassaksi vaikka minne, mutta ei tärpännyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mäkkärit, sijaisuudet, puhelinvaihde- ja toimistotyöt, tsuppaus, päivystys- ja vartiointityöt, hyllyjen täyttö, varastotyöt, tehdastyöt, lastenhoito kodeissa, vanhustenhoito, puhelinmarkkinointi, gallupointi.

koko ajanhan niihin on haku, eikä meillä koulussa ainakaan saatu sijaisia vaikka olisi tarvittu. Nyt jonnekin keikkafirmaan vaikka tiedot.

Jos hanttihommia haet, ja tarkoitat niillä sellaisia mihin ei tarvitse koulutusta, niin vaikka koulunkäyntiavustajaksi.

Jos heti havittelet tointa, niin tietenkään et saa, jos et ole täällä open työtä tehnyt.

Jep jep!

Mutta jos pakko olisi niin toki tekisin! :)

Ei tästä elämästä koskaan tiedä minne se heittää !

Mutta se on totta että ulkomaalaisen voi olla/ on hankala saada noitakin paikkoja, varsinkin jos on mies ja kielitaito puutteellinen.

Ikäväkyllä!

Vierailija:

Lainaus:


Kuinka vanhoja olette kun teillä ei ole näköjään mitään kokemusta oikeista työmarkkinoista.Osa noista kalastelee ilmaista työvoimaa. Porukka soittelee puhelimella ympäriinsä, mutta mitään ei jää käteen ja sitten ne lähtevät tietysti lätkimään. Ja jatkuva haku päällä. Tyhmien ihmisten hyväksikäyttöä.
Ei millään pahalla, mutta olen ollut " kevyesti" siivoamassa toimistoja ja se on kuin 8 tunnin urhelusuoritus, hiki virtaa.

Onneksi minulla on toisen alan koulutus eli ei ole pakko tuota työtä tehdä, tein sitä joskus hanttihommaina nuorempana.

Ainakin jos haluaa työnsä kunnolla tehdä on HExxxxMOISTA rankkaa hommaa.

Olen ollut myös hoitotyössä " mummoja kääntelemässä" ja voin kertoa että se oli helpompaa fyysisesti, tosin henkinen raskaus on eriluokka vastuineen.

kannattaa tuossa elämäntilanteessa ottaa ihan lyhyitäkin, parin päivänkin oman alan tai sitä läheltä liippaavia pestejä vastaan!!Se on se millä se jalka sinne oven väliin tungetaan.

en voi kyllä uskoa, ettet löytäisi duunia, jos sitä todella etsit.Oletko siis:

-ottanut kouluihin yhteyttä ennen lukuvuoden päättymistä

-ottanyt yhteyttä välitysfirmoihin kuten Seureen

-ottanut yhteyttä kuntien päivähoitotoimistoihin ja sieltä kysellyt lto-sijaisuuksia tai esiopetusryhmien vetämistä

-ottanut yhteyttä erikoispäiväkoteihin tai kielikouluihin, niissä arvostettaneen kokemusta ja koulutusta ulkomailta

-hakenut töitä kahviloista

-hakenut töitä kaupoista

-hakenut töitä esim vammaistenhoitolaitoksista

-hakenut töitä postista

-hakenyt töitä esim kerhonohjaajanayksi mihin ei koulusta vaadita, on henkilökohtainen avustaja. Siinä ei aina edes vaadita mitään fyysistä voimaa tms, joten voisi käydä myös sinulle. Monilla hakemukset roikkuvat mollissa pitkäänkin, käyhän katsomassa.

lyhyitä open sijaisuuksia löytyy, samoin varmaan lton:n lyhyitä sijaisuuksia voisi saada, vaikka tutkinto ei sama. Moneenko palvelytaloon tai vanhainkotiin on hakenut, meillä ainakin töissä mm sosionomeja, eiköhän siellä alalta kokemusta omaava opekin saisi töitä.

Iltapäiväkerhojen vetäminen?

Mitä kieltä puhuu natiivisti, onhan paljon kielikylpyjä ja päiväkotejakin joissa toinen kieli kuin suomi?Ei siis mitään hanttihommia.

Ainakin kaverini pääsi täysin ilman koulutusta, jonkaun hassun parin viikon, 10 vuotta sitten tehdyn kesätyön " voimin" kotipalveluun töihin.. lääkkeitä ym. ei tietenkään saa jakaa.

Kannattaa otta yhteyttä yksityisiin ja kunnallisiin kaikkiin mahdollisiin vanhusaikkoihin yhteyttä, mieluiten IHAN OIKEESTI mennä käymään paikan päällä ja sanoa että kaikki käy, pienetkin sijaisuudet on ok! Jos kerran saa jonkun vakuutettua se poikii takulla lisää sijaisuuksia.

Mutta miten pahat ne tuki ja liikuntaelin jutut hänellä oli.. vanhukset tarvii aina myös fyysistä apua.

Oma mieheni on myös ulkomaalainen ja siitä tiedän että puhelimessa tyrmätään usein LAAKISTA kun kuullaan aksentti.

Nykyisin miehelläni on jo hyvä työpaikka ja suomen kielen taito, mutta alku vuosia sitten oli USKOMATTOMAN hankalaa, hänelle olisi kanssa kelvannut ihan mikä duuni vaan ihan aluksi mutta ei hän päässyt kesällä edes mansikkamaalle.. uskomattominta oli kun hän oli jo soittanut tyyliin kaikkiin mansikkapaikkoihin sopivan etäisyyden päässä silloisesta kodistamme.. kokeilin MINÄ huvikseni (minulla oli työpaikka) soittaa yhdteen jo hänet tyrmänneistä paikoista ja KAS KUMMAA minulle olisi ollut heti töitä !!!

Paikallinen puhelinluettelo vaan käteen ja osoitteita Bongaamaan, ja pokkana käymään joka paikassa. Ja aina tyrkyttää yhteystietonsa joka paikaan puh no ja nimi .. vaikka sanoisivat et ei nyt ole tarvetta.

Viidakkorumpu myös soimaan.. puhukaa asiasta tutuille, tutuntutille jne. jne.

että ulkomainen tutkinto ei kelpaa jne. Se tuskin on tullut yllätyksenä! Jo ihan opetuksen tason takia pitää kyllä vaatiakin, että opettajan koulutus määritellään tarkoin ja että sitä valvotaan.

Minäkin ihmettelen mitä tarkoitat. Ap kysyy mistä voisi löytää töitä, vaikkapa sitten " hanttihommia" . Ymmärrän sillä, että hänelle kelpaa mikä tahansa työ. Mikä siinä on ylimielistä?

Vierailija:

Lainaus:


Kuinka vanhoja olette kun teillä ei ole näköjään mitään kokemusta oikeista työmarkkinoista.Osa noista kalastelee ilmaista työvoimaa. Porukka soittelee puhelimella ympäriinsä, mutta mitään ei jää käteen ja sitten ne lähtevät tietysti lätkimään. Ja jatkuva haku päällä. Tyhmien ihmisten hyväksikäyttöä.
Pyysin laittamaan listaa hanttihommista, joita saa.Puhelinhommia voi saada, mutta niistä ei tule mitään palkkaa millä voi itsensä elättää.Mäkkäriinkään ei kuka tahansa pääse, ei myöskään kaupan kassaksi, eikä edes siivoojaksi, missä nykyään pitää olla myös alan koulutus.Joten 10 - kenelle ketjussa ja mistä asenteesta puhut? Millä itse elätät itsesi?

mm täyttämässä kaupan hyllyjä. Toisaalta en oikein tajua, että jos siivous ei onnistu, niin miten sitten hoitotyö? Vai eikö siivous vain maistu? Joku kevyt toimistosiivous on huomattavasti vähemmän kuormittavaa kuin mummojen puunaaminen.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat