Vierailija

Mies otti ajankohdakseen lähteä kaverinsa kanssa kahden viikon laskettelureissulle, kun meillä on ensimmäinen vuosipäivämme. Sattumalta kysäsin, että millon aikovat lähteä niin kertoi, eikä edes ollut muistanut että vuosipäivämme osuu samaan ajankohtaan. Muutenkaan en tykkää ajatuksesta että kahdestaan lähtevät sinkku-kaverinsa kanssa mutta saanut sen jo jotenkin hyväksyttyä... mutta että ei ole kanssani tuolloin ainakin minulle tärkeänä päivänä pisti surkuttamaan.. Eikä edes välittänyt nyt tuosta kommentista kun mainitsin että meidän vuosipäivä on tuolloin vaan meni sänkyyn kattomaan telkkaria ja tokaisi vitsikkäänä että onko vauvapalstalla jo paljon vastauksia..paha mieli :(

Sivut

Kommentit (42)

Todellakin saat olla ap pettynyt ja surullinen! Ensimmäinen vuosipäivä on ihana, herttainen ja suloinen juhlapäivä, joka on syytä viettää oman puolison kanssa.Meillä itse asiassa mies oli se, joka halusi määritellä meille "vuosipäivän" kun seurustelumme alkaminen oli pitkän prosessin tulos. ;) HÄNEN toiveistaan vietämme edelleen myös "seurustelunaloituspäivää", vaikka meillä on jo hääpäiväkin. Ei noita päiviä mitenkään erityisesti viettämällä vietetä, mutta ei kyllä tulisi mieleenkään kummallekaan lähteä jonnekin kavereiden kanssa noina päivinä. Kunhan ollaan vain yhdessä se ilta, tehdään ruokaa, käydään syömässä, syödään leivokset, käydään iltakävelyllä, käydään museossa, katsotaan telkkaria, ihan mitä vain, kunhan se vain tehdään yhdessä.Taidan olla oudon miehen kanssa naimisissa, jos vertailee näihin vastauksiin mitä täältä on kuultu. Sääliksi käy teitä.

kyllä minäkin olisin loukaantunut. Järjellä ajateltuna tietäisin että olis typerää loukkaantua tuosta mut ei ihminen tunteilleen voi mitään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

että samainen päivä on myös esikoisemme syntymäpäivä (luonnollisestikin eri vuosi ;)) Mutta muuten se olisi varmaankin jäänyt unholaan jo monena vuonna.Enemmän olisin huolissani tuosta teidän tavasta käsitellä asioita. Eli tämä asia on sinulle tärkä mutta mies menee sohvalle makaamaan. Ei tiedä hyvää tulevaisuudessa.

Että sitä paljon mainostettua alkuhuumaa kannattaa siis pitää yllä noilla merkkipäivillä. Meillä huumaa on jatkunut nyt siis 14 vuotta, joista tuo aiemmin mainitsema 7 vuotta naimisissa. Kaksi lasta on tässä huumassa saatu myös aikaiseksi ;-)

epäromanttisia naisia :(Meilläkin eka vuosipäivä edessä ja ollaan suunniteltu useita viikkoja jo ohjelmaa siihen. Näin vanhemmalla iällä sitä osaa jo kokemuksesta ajatella, että sitä huumaa voi ihan omalla toiminnallaan ylläpitää ja suhteen ja romantiikan eteen pitää tehdä töitä. Mutta pikkuvauvojen äidit eivät tietysti tätä aina muista.Mutta komppaan joitain aikasempia: jutelkaa merkkipäivien merkityksestä ja viettäkää oikein oikein romanttinen ilta jo ennen matkaa. Ja sitten vaan seuraavina vuosina molemmille päivä vapaaksi muista velvoitteista.

ihan huumorilla. Mutta nykyään tietysti hääpäivä on hääpäivä. Seuraavaksi on vuorossa viidestoista sellainen. Mutta jos jotain muuta sille päivälle osuu, osaamme viettää sitä muulloinkin, ei aikuisten ihmisten elämä jostain reissusta hajoa.Jos reissuunlähtö on muuten ok, on minusta turha siitä päivästä kiukutella. Jos sen juhlistaminen on tärkeää, tehkää se ennen tai jälkeen reissun. Ja jos siinä reissussa kaivaa joku muu juttu, esim koet, että miesystäväsi ei ole valmis sitoutumaan sinuun yhtä paljon kuin sinä häneen, niin keskustelkaa sitten siitä asiasta.

ja miehelle ja kaverille sopii juuri siihen aikaan kahden viikon loma? ja sen tapaamispäivän vuoksi miehesi ei nyt saisi lähteä?

Ja teillä on ikää?

Tuolla menolla mariset aika pian myös joulun, syntymä- ja nimipäivän, hääpäivän, äitienpäivän ja kihlautumispäivän unohtamisesta.Keskustelkaa siitä, mitä kummallekin erilaiset merkkipäivät tarkoittavat. Ovatko ne tärkeitä, miten kumpikin toivoo niitä vietettävän? Jos hänelle ei vuosipäivä ole tärkeä, mikä merkkipäivä on? Mitä pitäisi tapahtua, että hän viettäisi jotakin vuosi- tai merkkipäivää? Jos ne eivät missään olosuhteissa merkitse hänelle mitään, on sinun syytä miettiä, hyväksytkö hänet sellaisenaan vai onko kyseessä kynnyskysymys, jonka takia olet valmis jätttämään hänet. Kolmas vaihtoehto on kompromissi: jos sinä hyväksyt, että häen ei muista merkkipäiviäsi, mitä sinun epämiellyttäviä piirteitäsi hän on valmis hyväksymään? Vai korvaako hän huomaavaisuuden puutteen jollakin tavalla, esimerkiksi tuomalla sinulle kukkia joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina.

Itse olen ollut mieheni kanssa reilut 17 vuotta, eikä hän lähtisi vieläkään mihinkään hääpäivämme aikoihin. En myöskään minä.Mutta olemmekin siitä erikoinen perhe, että emme käy millään kahden viikon reissuilla kavereidemme kanssa, vaan perheen kesken. Kaverin kanssa riittää laivareissu tai joku muu vastaava.

Me juhlitaan myös sitä päivää, jolloin tavattiin. Naimisissakin ollaan oltu jo 7 vuotta, mutta silti se tapaamisen vuosipäivä on myös erityinen.Ja ei olla kyllä mitään 2-kymppisiä, vaan kohta jo 4-kymmentä kolkutellaan. Vuosipäivän juhliminen ei ole mitenkään lapsellista, niin kuin eräs aiemmassa viestissä vihjaili. Juhliminen on mielestäni suhteeseen sitoutuneen merkki.Sittenhän noita erilaisia vuosipäiviä on tullut suhteeseen enemmänkin, kun on isänpäivää ja äitienpäivää ja lasten syntymäpäiviä sun muita. Mutta lastenjuhlat on tietysti heidän omia päiviään ja äitienpäivät ja isänpäivät koko perheen yhteisiä. Meidän omat tapaamiseen ja naimisiinmenoon liittyvät vuosipäivät ovat sellaisia, jolloin hyvällä omalla tunnolla kutsumme isovanhemmat lastenvahdeiksi ja lähdemme keskenämme yhdeksi illaksi ulos.Kyllä on siis ihan paikallaan juhlia noita parisuhteen merkkipaaluja! Onnittelut kaikesta huolimatta.

Oonkohan mä epänormaali kun tuli paha mieli tuosta.. Oisko kaikille muille tuo juttu ok?

Ensimmäisestä tapaamisestamme on jo aikaa mutta noihin aikoihin rupesimme seurustelemaan.

Ikää on reilut 25 vuotta.ap

Isäni ostaa äidilleni kukkia taas kuukauden päästä ja vie ulos syömään. Niillä tulee 41 vuotta täyteen. Ja siinä on ollut alamäkiä, montakin joukossa. Mummolleni ja ukilleni tuli naimisissaoloa 64 vuotta tämän vuoden elokuussa, ja alamäki on alkanut, mummolle on tullut Alzheimerin tauti. Siinä liitossa soi nyt blues, sillä tauti etenee nopeasti. Mutta silti ukki osti kultaisen kaulaketjun mummolle hääpäivänä. Ja kalliin sellaisen. Ja kävivät yhteisessä kuvassa kuvaamossa.Minä ja mieheni olemme olleet naimisissa nyt 10 vuotta lokakuun 30.päivä. Mies muistaa joka ikisen merkkipäivän: milloin tapasimme, milloin menimme kihloihin ja milloin naimisiin. Tiedän että mieheni ottaa nokkiinsa, jos satun unohtamaan ne. (Unohdin nimittäin 11. vuosipäivämme totaalisesti työkiireiden lomassa.) Mutta kyllä se on parisuhteen juhlistamista ja kertomista että olet ihan erityinen, ainakin meillä.Onnea ap. Veikkaan vaan että tulevaisuus näyttää ihan samanlaiselta muistamisten suhteen.

opittu erilaisia tapoja kotoa.Herttaista että joku juhlii vielä14 yhteisen vuoden jälkeen tapaamispäivääkin, mutta ei se tarkoita että ne jotka ei sitä vietä, olisi huonommassa suhteessa. Tärkeää on, että kumpikin tietää, mitä toinen toivoo ja edes yrittää sopeutua siihen. Miehen muistille on tosin vaikea tehdä yhtään mitään - paras lääke on on alentua muistuttamaan. Parempi kuitenkin sanoa etukäteen kuin kiukutella jälkikäteen.Me ei vietetä oikeastaan mitään juhlapäiviä paitsi lasten synttäreitä ja äitienpäivää (ja sitäkin lähinnä koska tarha pitää siitä niin suurta mekkalaa). Mä unohdan omankin syntymäpäiväni melkein aina ja hääpäivä pitää tarkistaa sormuksesta. Me vietetään spesiaalipäiviä silloin kun se tuntuu tarpeelliselta ja on aikaa järjestellä tai saadaan lapsenvahdit, ei sen mukaan mitkä numerot kalenterissa on. Miksi pitäisi juhlia juuri tiettynä päivänä, jos se ei sovi aikataluihin tai on stressaantunut tai tv:stä tulisi jotakin kivaa?

Voi olla että olin liian herkkä kuulemaan että on poissa juuri tuolloin. Jokseenkin ymmärsin nyt että ei ole oikeutta valitella tuosta.Ja jos muut hyväksyvät ja minä en niin on varmaan pahasti vialla jotain..ap

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat