Vierailija

Ei tämän pitäisi iso ongelma olla, mutta mitä ihmettä päälle kesähautajaisiin?Keski-ikäinen naisihminen kyseessä... housupuku, hame ja paita.. vai mitä? Paita varmaan saa olla valkoinen, jos musta housupuku?Lapselle varmaan voi laittaa tummansiniset housut, valkoisen paidan ja liivin...Kommentit (13)

yleensä lähiomaiset täysmustissa (paita voi olla valkoinen, jos siinä päällä musta jakku).Mutta muut voi minusta hyvin pukeutua vaikka tummansiniseen tai -harmaaseen.siistit housut tai hame.

huom! miehillä sitten musta kravaatti!Lapsilla voi olla melkein mitä väriä tahansa kunhan on hillitty. Mitään pinkkiä ym en kuitenkaan hautajaisiin lapsille päälle laittaisi. Meillä lapsella (pojalla) on ollut päällä tummansinistä (+ valkoinen paita).Kortti käy ihan hyvin, on mielestäni varmempi valinta kuin nauha jos asiasta on epävarma.Kirkossa kukat lasketaan siten, että vainajan lähimmistä ihmisistä kaukaisimpiin. Yleensä kirkossa jo istutaan siinä järjestyksessä (lähin suku eturivillä, muut sukulaiset seuraavilla, ystävät ja tuttavat kauempana)

Itse olen ollut hautajaisissa, joissa kukat lasketaan kappelissa arkulle saatesanojen kera, haetaan mukaan saattueeseen ja lasketaan ilman puheita haudalla uudestaan. Muistathan, että kun olette laskeneet kukat arkulle, lukeneet saatesanat ja pitäneet hetken hiljaisuuden niin lopuksi käännytte lähiomaisia kohti ja nyökkäätte kevyesti, sitten vasta poistutte takaisin omille paikoille.Ja jos on pikkulapsia mukana niin kannattaa valita kappelista sellainen paikka, josta pääsee tarvittaessa helposti ulkopuolelle (jos lapsi ei jaksa istua, meluaa jne)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

sulla kun on kokemusta (anteeksi, huono ilmaisu tässä yhteydessä..) niin miten seremonia meni - laskettiinko kukat kirkossa/kappelissa ja sujuiko järjestys ihan automaattisesti (eli jokainen tiesi, milloin lähteä viemään kukat)?Kamala stressi, kun ei ole juuri hautajaisia ollut :/


siis nauha tai kortti.Riippuu myös kukkalaitteesta (lähinnä koosta) sopivatko nauhat siihen.

meillä on ollut parin läheisen hautajaiset viime aikoina ja näissä tuntui olevan niin, että lähimmillä oli nauhat ja kaukaisemmilla kortit ja sitten siinä välimaastossa sekä että. Pienen lapsen hautajaisissa kaikilla oli kortit, osa itsetehtyjä, kukkalaitteetkin pieniä ja siroja.

Kukkien lasku ja muu operointi vaihtelee, miten lähiomaiset nyt sitten haluavatkaan. Välillä kukat lasketaan jo kirkossa, välillä vasta haudalla. Jos kukat lasketaan jo kirkossa, ne käydään itse hakemassa edestä mukaan kun vainajaa siirretään haudalle, ja lasketaan siellä sitten uudelleen lyhyesti ilman puheita.

kyseessä ei lähiomainen.Vielä toinen kysymys:Riittääkö kukkalaitteeseen kortti vai pitääkö olla ns. surunauha?Sorry tyhmät kysymykset, mutta nämä ekat hautajaiset, joihin menemme omana perheenä - ennen olemme olleet vanhempien kanssa ja on ollut yhteiset kukat jne.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat