Vierailija

Mitä asialle voi tehdä.. Kellari on siis kokonaan maan alla ja betonista.

Kommentit (15)

Kosteutta ei ole missään muualla kuin varastohuoneissa kellarissa. Ei siis ole hometalo. Muuten oikein hyvä kuntoinen talo. Sadevesiä ei ole johdettu pois talon perustuksista ja se olis tarkoitus korjata jos osamme talon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

että kosteusvauriotalossa - muuttui hometaloksiLAPSENI SAIRASTUI HOMEALLERGIAAN JA ASTMAAN

JA MINULLE MYÖS PUHKESI ASTMAKaikille toki ei tule seuraamuksia mutta sitä on mahdotonta tietää etukäteen.Nyt tilanne on se että jos lapsi menee hometaloon ihoon tule punaisia läikkiä, hengitys vaikeutuu, silmiä kirvelee mulla samat oireet muttei noita iho-oireita

Siellä kellarissa ei ole muuta kuin varastoja ja öljykattila, ei siis mitään saunatiloja jne. Mikä siinä salaojituksessa maksaa niin paljon?

tärkeintä on se, onko syy korjattavissa. Jos hometta jo olis, en kyllä ostaisi riesakseni, remontin aikanahan kaikki homeet pölähtäis asuntoon eikä siinä kyllä remontin aikana sitten asuttais

Lainaus:

en ostaisi taloa, jossa kellari on maan alla
Loistavasti laitettu.Ap:n kannattaa ainakin tutkituttaa, onko kosteus vaurioittanut rakenteita.

home ei haise eikä näy kosteusmittauksessa, ei aina edes ilmanäytteessä.

Jos talossa on jo valmiiksi kosteutta niin en lähtisi asian kanssa leikkimään.Kosteusmittauksessa näkyy vain tämän hetkinen kosteus eli talossa on sen kanssa ongelmia. Jos talossa on nyt kosteusongelmia niin niitä on ollut ehkä aiemminkin? Ja aiemmat kosteusongelmat ovat voineet aiheuttaa hometta (home voi olla täysin kuivaa).

Maavaraisen betonilaatan päällä olevassa kellarissa on aina kosteutta. kikka on tehdä korjaukset niin että kosteus pääsee rakenteista pois ja tuulettuu nopeasti ulos.1. Salaojat, patolevyt ja lisäeristys ulkopuolelle kuntoon. (2000-3000 euroa)

2. jos kostea tontti, salaojat kaivon ja pumpun kera myös sisäpuolelle.

3. materiaalit kosteutta läpäiseviksi muualla paitsi pesuhuoneessa (laattaa tai puuta)

4. Lattialämmitys kaikkiin lattioihin

5. TOSITÄRKEÄ juttu: Ilmanvaihto kellarissa kuntoon, tarvittaessa koneellinen ilmavaihto kosteudenpoistajalla.Kallista kenties mutta remontit on aina.Jos jo olemassa olevia homeongelmia johtuen esim. 80-luvulla tehdyistä " muovirempoista" ongelmat toki korjattava ensin.

Kosteus rakenteissa ei sinällään aiheuta homeongelmia jos vain tuo rakenteiden tuulettuminen hoidettu kunnolla.Siis kaivurin ja kuskin vuokra (saisiko 50 eurolla/tunti+siirtokulut?). Lisäksi tulee salaojaputkien hinta, täyttömaa (hiekka/sora) ja samalla kannattaa pinnoittaa sokkeli ja hoitaa sen tuuletus kuntoon (lisää materiaaklikuluja ja työtä, jos ette itse ehdi/osaa).Mutta ei kuulosta pahalta tuo teidän tilanne, jos kellari ei ole tarkoitettu asuinkäyttöön ja kosteus on vähäistä.

Riskinhän siinä ottaa. Jos puhutaan vanhasta talosta, asia voi ratketa sillä, että piha muotoillaan oikein ja salaojitetaan. Hintaa tulee tonneja halvimmillaankin. Homeongelmat ovat lisäriski.Kosteaan kellariin ei voi laittaa mitään laatotuksia tms. parantaa saunatiloja tai tehdä lisähuoneita.Jos talon perustuksissa on halkeamia tms. en edes harkitsisi.Joka tapauksessa tuon pitää näkyä hinnassa. Ja ottaisin mukaan ammattilaisen, joka osaa arvioida kosteuden määrää ja syytä siihen. Sinänsä nyt on paras aika tutkia tuollaista, kun sadetta on saatu riittävästi ja tilanne lienee pahimmillaan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat