Seuraa 

Täällä on varmaan useinkin ollut keskustelua Teutonian Timmyistä ja siitäkin syystä olen itsekin nyt kiinnostunut näistä.Haluaisin kuitenkin vielä kokemuksia timmyistä ainoina rattaina? Meillä on siis kyllä kaksostenrattaat (brio Twinette) Ja tällä hetkellä teutonia rockyt, joita olen myymässä.ja siis näitten Rockyjen tilalle haluaisin nuo timmyt.Meille on ensi vuoden alussa tulossa vauva, joten sekin kiinnostaa onko jollain ollut vauvalla ainoina rataina/vaunuina timmyt? Ja saako niihin kantokoppaa/lämpöpussia?Meillä rattaita käyttäisi sitten tämä tuleva vauva ja vähän isommat sisarukset tarvittaessa. (joista nuorin nyt reilu 1.-vHaluttais siis vähän kevyemmät ja pienenmpään tilaan menevät vaunut, ku tuo tilakin alkaa olla 4 lapsen kanssa vähän rajallinen. Siis autoon tarviis joskus mahtua twinetet ja lisäksi yhdet rattaat. Matkarattaita en halua kuitenkaan.Olen kiitollinen kaikista tiedomurusista mitä osaatta timmyistä kertoa! =)

Sivut

Kommentit (22)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä minä ainakin sain kuomun käännettyä ihan hyvin eikä tarvinnut nostella jalkalautaa. Ei sitä kuomua tungeta turvakaaren reikiin vaan samoihin mutta toistepäin.

yleisesti täällä on aikaisemmin " mainostettu" että Timmyjen työntösuunnan voi vaihtaa kuomun ja turvakaaren paikkaa vaihtamalla ja se on onnistunut vanhemmissa malleissa. Tällöin raattaat ovat vielä toimineet varsin " järjevästi" myös kasvot työntäjään päin. Itsekin olin siinä uskossa, että näin voi tehdä kun rattaat ostin.Uusissa Timmyissä voi kyllä kuomun vaihtaa toisin päin, mutta ei se (mielestäni) käytännössä toimi, koska se metallinen jalkateline jää pahasti koholle vauvan pään alle ja makuutila jää tosi lyhyeksi ja lisäksi työntäjälle jää tosi vähän työntötilaa työntää rattaita. Aikaisemmin kun kuomu on käynyt turvakaaren " koloihin" , on homma varmasti toiminut huomattavasti paremmin.eli edelliselle kirjoittajalle ;olet toki oikessa, että kuomun voi vaihtaa toisinpäin (ja olen sitä siis itsekkin kokeillut), mutta halusin nyt vielä tämän kirjoittaa, koska mielestäni työntösuunnan muuttaminen ei käytännössä toimi ja ettei muille kävisi kuten minulle, että ostavat ko. rattaat tämän ominaisuuden takia testaamatta asiaa käytännössä.

Sopiiko, että laitan sinulle s-postia privana. Kyselisin lähinnä noista rattaista, itselläni on ne kiikarissa meidän juniorille...T: T *Tähtisilmä*Kuomusta en tiedä mitään kun on vanha malli itsellä, mutta eivät lapset traumoja saa jos on nenä menosuuntaan.Se on täysin makuasia. Toisten mielestä sillä ei ole väliä, toiset vanhemmat haluavat nähdä lapsen koko ajan. Meillä alkoi heti protestointi kun mentiin lainavaunuissa toisin päin. Pienenä lapsi nukkui vaunuissa ja sen jälkeen katseli mielellään maisemia esteittä.Johan lapset kärsisivät siitäkin sitten kovasti kun joutuvat olemaan useita vuosia pitkilläkin automatkoilla selkä menosuuntaan vailla näköyhteyttä vanhempaan ;-)

Me ostimme tuplarattaiden rinnalle Timmyt yhdistelmien tilalle kuopuksen ollessa noin 5 kk ja esikoisen 2 v. Yhdistelmät isoilla ilmarenkailla tuntuivat niin mahdottoman raskailta ja pitkiltä, pahemmilta kuin tuplat! Matkarattaita ei haluttu kun pääasiassa liikutaan ulkona pihalla ja lenkkipolulla.Olemme olleet erittäin tyytyväisiä rattaisiin, enkä enää mahdollisen kolmannen lapsen kanssa ota yhdistelmiä käyttöön lainkaan vaan käytän pehmeää kantokoppaa Timmyissä. Niissä on isot renkaat ja suojaisa kuomu joten käyvät ulkoiluun, mutta ovat niin kevyitä että jaksan nostaa ne kasattuina yhdellä kädellä autoon. Timmyissä yhdistyy matkarattaiden ja yhdistelmien parhaat puolet.Miinuksina Timmyissä on se kulkusuunta. Tosin tuplissamme, joita käytimme joka päivä kuopuksen ollessa 0-6kk, oli sama juttu eikä se haitannut kunhan siihen tottui. Vauva oli koko ekan talven suojassa kantokopassa. En ole muuten kokeillutkaan vaihtaa kuomun ja turvakaaren paikkaa, onnistuukohan vm 05 rattaissa?Toiset miinukset ovat selkänojan turhan loiva istuma-asento ja pieni tavarakori, joka kuitenkin käsittääkseni on vielä paljon vastaavien rattaiden koreja isompi.Että tämmöinen myyntipuhe minulta...

Vauvan pää jää koholle metallisen jalkaritilän päälle, lisäksi rattaan pohjasta tulee lievä u-kirjaimen muotoinen. Kenenkään vauvaparkaa en voisi kuvitella tähän viritelmään matkustamaan.Onko se niin vaikeaa ostaa vauvalle tarkoitettu menopeli eikä säästää niitä euroja väärässä paikassa?!?

Hyvät varmaan nuo Rockytkin on mutta ne on sitten taas astetta isommat ja painavemmat ja haluan nimenomaan pieneen tilaan menevät ja kevyet rattaat. Ja suurimmaksi osaksi meillä on käytössä kuitenkin kaksostenrattaat, joten noita yhden rattaita tulee käytettyä vähemmän. Meillä on myös kaksostenrattaissa vaan naama menosuuntaan kulukusuuntana enkä ole sitä kokenut kovin suurena haittana kun siihenkin tottui.

EI VOI vaihtaa, koska ne muoviset " kiinnitystapit" eivät ole samankokoisia. Joten väitän, että ne rattaat, jossa työntösuunnan pystyy vaihtamaan eivät ole vuoden -07 malleja.Mutta siis, itse rattaat ovat hyvät ja meilläkin vauva on matkustanut niissä 3kk ikäisestä alkaen.

Jos sinulla on tarkoitus käyttää rattaita myös vauvalla, älä osta Timmyjä. Rockyssa on muutama ominaisuus, jotka ovat vauvan kanssa tarpeellisia.

Täällä on kerrottu, että Timmyjen kuomun voi kääntää, että näkee lapsen. 2007 mallissa EI VOI! Turvakaaren ja kuomun paikkaa ei voi vaihtaa eli jos kuomun kääntää, joutuu jalkalaudan nostamaan melkein pystyyn.

Rockyt ovat 5cm leveämmät kuin Timmyt, se ei tunnu kadulla liikuttaessa. Rattaan sisämitassa se taas tuntuu, ovat ahtaat ainakin talvitällingissä.

Jos Timmyt haluat osta ne kun vauva on isompi.Me myimme jo Timmyt pois, Rockyt voittivat ne mennen tullen.

" Marsu73 - 27.07. 23:21

Meillä on vuoden -07 malli ja kuomun ja turvakaaten paikkaa

EI VOI vaihtaa, koska ne muoviset " kiinnitystapit" eivät ole samankokoisia. Joten väitän, että ne rattaat, jossa työntösuunnan pystyy vaihtamaan eivät ole vuoden -07 malleja."

Kuomun ja turvakaaren paikkaa EI vaihdetakkaan, turvakaari pois ja kuomu toistepäin samoihin reikiin missä oli aiemminkin. On siis 100% varmuudella -07 malli.

Tuossa tulikin jo paljon asiaa ja ostopäätökseni vain vahvistuu. =) Muuten, voiko siis työntösuuntaa vaihtaa timmyissä? Vai mitä tarkoitit tuolla kuomun paikan vaihtamisella? Mielellään kuulen lisääkin, jos jollain on lisättävää. =)

ei voinut vaihtaa puolelta toiselle. Lapsi oli kasvot menosuuntaan jo pienenä. Olivat käytössä ainoina rattaina, päivittäisessä käytössä lenkkimaastossa ja kaupungilla. Ilmakennopyöristä olivat urat kuluneet, muuten ahkeran käytön jäljet eivät näkyneet missään.Parhaimpia puolia ovat keveys ja pieni koko, helppo kasaus ja pieni tilantarve autossa. Matkarattaisiin verrattuna soveltuvat paremmin ympärivuotiseen käyttöön, koska eivät ole niin rimpulat. Kannattaa ottaa vähän isommat pyörät jos liikkuu joka säässä.Huonoin puoli on pieni tavarakori, joka on kaikkien kevyempien rattaiden vitsaus. Minua ei haitannut, vaikka työntösuuntaa ei saanut vaihdettua. Lapsi nautti jo varhain vapaista näkymistä; ei ollut rattaissa nukkuvaa tyyppiä. Aurinkovarjo oli vauvaiässä kätevä.Teutonian oman kopan lisäksi monet yleismallit käyvät. Meillä oli Emman tai Carenan pehmeä kantokoppa ja saatiin lahjaksi untuvapussi, jossa oli 5-pistevöille paikat. Sinä talvena ei toppapukua montaa kertaa tarvittu. Kantokopan käyttöikä jäi lyhyeksi mainion pussin vuoksi.Uusiin Timmyihin saa seisomalaudan, vanhempiin ei.Jos tarvetta tulisi uudelleen, en vaihtaisi hyväksi havaittua toiseen. Ihanteellinen kompromissi kaikista plussapuolista.

Meillä on pojan ainoina " vaunuina" Teutonian Timmyt ja nyt näiden parin viikon kokemuksella en voi muuta kuin kehua. Meillä pieni mies kulkee kasvot menosuuntaan, mutta ei ole siitä kyllä moksiskaan, tosin voihan olla myöhemmin, mutta toisaalta jos ei paremmasta tiedä, niin olisko sitten kuitenkaan.Aikaisemmin kuomun ja turvakaaren paikkaa pystyi vaihtamaan, mutta nykyään ihan pienen kanssa on mahdollista kääntää vaan se kuomu toisinpäin ja se onnistuu. Itse en kuitenkaan moisesta viritelmästä tykännyt.Periaatteessa Teutonioiden esitteessä lukee, että Timmyihin ei voisi kantokassia laittaa, mutta keskustelin asiasta pitkään Vaunuaitan ja keskustan Stockan myyjän kanssa ja siihen ei ole oikeastaan mitään järkevää perustetta. Ainut hyvä syy voi olla vaikka se, että se kantokassi istuu sinne ratasosaan niin tiiviisti, että jos sitä kovin paljon nostellaan, niin kankaat voi kulua ja sitten tietty voi olla, että kankaiden kuluminen ei mene enää takuun piiriin, jos myöntää kantokassia vastoin oheita käyttäneensä.En olisi ikinä uskonut, että jotkut vauvan vaunuina käytettävät rattaat voi olla niin hyvät ja kevyet työntää ja miten pieneen tilaan ne menevät. Tietysti ihan kaikkea ei voi saada, mutta minä valitsisin mennen tullen uudestaan Timmyt.

Kantokopan pohja tuskin yltää edes rattaan kaadettuun selkänojaan. Jää ilmaan keskeltä.Timmyt toimivat varmasti vauvallakin, kunhan kuomua ei käännetä.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat