Vierailija

Moi,Asumme paritalossa AsOy (älkää koskaan muuttako). Naapuri on kahteen otteeseen vaihtanut omalle puolelleen ikkunoita ilman yhtikokouksen/hallituksen päätöstä. Lisäksi asetustyön on suorittanut hänen isänsä, eikä ammattimies. Ikkunat kuuluvat yhtiön vastuulle ja mekin olemme nyt vastuussa jos asenuksessa on joku mennyt pieleen. Mitään lupia ei tietenkään ole hakenut, vaikka on mm. muuttanut ikkunan kokoa yhden ikkunan osalta.Aiomme nyt vaatia häntä allekirjoittamaan sopimuksen, jossa lukee, että yhtiö ei ole vastuussa vahingoista, joita omatoiminen remontti mahdollisesti aiheuttaa yhtiön rakenteille. Asiasta tulee myös maininta isännöitsijän todistukseen. Naapurisuhteet ovat jo ennestäänkin koetuksella vastaavien tilanteiden osalta.Mitä mieltä olette, pitäisikö asian vaan antaa olla ja naapurin puuhailla mitä tykkää....Kommentteja pliis......

Kommentit (8)

voisitteko ottaa kantaa, miten olette ratkaiseet vastaavat tilanteet. Kun esim. tilaatte ikkunat, onko tilaajana asunto-osakeyhtiö vai oletteko vaan sopineet että molemmat vaihtakoot jos haluavat, ihan millasiin vaan ja asentaakin saa kuka vaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siellä voidaan määrätä, että kunkin huoneiston tavallisesti yhtiölle kuuluvat rakenteet kuuluvat osakkaan kunnossapitovastuulle. Sekään ei tietty pelasta jos ko. osakas esim. maksukyvytön, mutta normaalitapauksissa selkiyttää tilannetta & kustannusten- ja vastuunjakoa huomattavasti.

Molemmat osakkaat hoitavat itse oman puoliskon remontit / muutostyöt yms. eikä niihin toinen puoli puutu. Ja tämä on yhtiöjärjestyksessä sovittu.

ikkunoiden ja ovien osalta. Asuntomme ovat kiinni toisissaan (yksi rakennus), joten laajempana se ei olisi mahdollinen (esim. katto on yksi ja sama).MUTTA jos yhtiöjärjestystä muutettaisiin, tulisiko se voimaan takautuvasti eli yhtiö ei olisi vastuussa ennen muutosta tehdyistä korjauksista. Eli auttaisiko asiaa?Ottakaa kantaa, onko tämä turhaa nipotusta ja asian byrokratisoimista. Meitä ottaa päähän kun elää kuin olisi omakotitalossa.AP

Tullaan erittäin hyvin toimeen naapuriemme kanssa. Yhteisymmmärryksessä ollaan kaikki päätökset satu tehtyä.Vinkki: Sopikaa ennen kaupan lukkoonlyömistä tapaaminen tulevien naapurien kanssa. Pienessäkin ajassa saa edes jonknlaisen käsityksen tulevista naapureista. Me pyydettiin vanhaan kotiimme kahville ja he tulivat mielellään.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat