Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Jotain mitä voi tehdä vaikka pellilläkin jos vaan mahd.. :) Kiitos aivan miljoonasti jo etukäteen!! (ja juu, tiedän, googlekin on keksitty mutta kuten tuolla kirjoitin, joku itse hyväksi maistettu..:D )

Kommentit (11)

Juu, voihan tuon piirakan toki noinkin ymmärtää mutta eiköhän jokainen ymmärtänyt mikä alkuperäinen ajatus on. Mikä olisi sitten korvaava sana vaikkapa jauhelihapiirakalle.. jauhelihapaistos, jauhelihatorttu?? :O

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itse olen tehnyt näitä paria Myllyn paras -sivulta löytynyttä yksilöä. Ja hyviä on tullut: Aurinkoinen tomaatti-fetapiiras ja Myllyn Paras quiche lorraine.

Tämä tulee piirakkavuokaan..

1 tlk kermaviiliä

1 kananmuna

1 tl suolaa

2 dl vehnäjauhoja



sekoita keskenään, taikina jää löysähköksi

levitä voideltuun vuokaan



1 tlk kermaviiliä

1 kananmuna

makuaine ( kinkkusuikalepussi, jauheliha, tonnikalaa,

kasviksia yms.)

mausteita

juustoraastetta 150 g



makuaine voi olla siis esim. jauhelihaa + sipulia + tomaattia

täytettä piirakkaan voi laittaa 4 dl- 6 dl



sekoita aineet ja täytä piiras



paista uunissa keskitasolla 200 c n. 40- 50 min.

pinta kullanruskeaksi

Kaupan valmis pohja



Juustoraastetta

kinkkukuutioita

Purjoa

Kermaviili

Kananmuna

Pinnalle kirsikkatomaattisiivuja ja hiukan vielä juusto raastetta. Muut aineet sekoitetaan vain massaksi.

Pellillinen:



2 pkt Pirkka pakastepiirakkataikinaa

2 pss Pirkka kinkkusuikaleita

1 punainen paprika

5 munaa

4-5 dl ruokakermaa tai kasvirasvasekoitetta

yrttimaustesekoitusta (esim. Provencale tai pizzamaustetta)

paprikajauhetta

valkopippurijauhetta

ripaus suolaa

valkosipulijauhetta

1 pussi juustoraastetta (esim. Pirkka emmental-mozzarella)





Sulata pakastetaikina ja painele se leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Levitä päälle kinkkusuikaleet ja kuutioitu paprika.



Vatkaa kulhossa munat ja ruokakerma, mausta paprikajauheella, valkopippurijauheella, valkosipulijauheella ja ripauksella suolaa (kinkku on jo valmiiksi suolaista joten suolaa ei tarvii kovin paljoa).



Kaada kerma-munaseos piirakan päälle, ripottele pinnalle yrtti- tai pizzamauste sekä juustoraaste.



Paista 225 astetta noin 25-35 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja täyte on hyytynyt.



PS. Valkosipulijauheen sijasta voi käyttää tuoretta puristettua valkosipulia, purista se silloin piirakan pinnalle ennen kuin lisäät munaseoksen.

Vastaanotan mielelläni lisääkin hyviä reseptejä, tälle illalle jotain hyvää pikkupurtavaa olisi tarkoituksena loihtia. Joten muutkin kuin piirakkareseptit käy.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat