Vierailija

Mitä ruokia tarjositte?

Kuka teki ruoat?

Oliko muodollinen istumajärjestys ja tarjoilut vai seisova pöytä yms. vai miten ruokailu oli järjestetty?

Oliko häissä joku teema, johon ruokailukin liittyi?

Kommentit (14)

Pitopalvelun tekemää. Ei istumajärjestystä paitsi hääpari ja perheensä lähinnä toisiaan. Noutopöytä. Ei teemaa muuten paitsi keväinen rekvisiitta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

perunat, palapaisti, maksa- ja porkkanalaatikko, makaronilaatikko, lisäksi useita salaatteja, kaloja moneen tapaan (lohta, silliä jne), leivät, leikkeleet, ruokajuomana perinteiset maito, vesi, mehu ja kalja.

Kahvipöydässä oli täytekakku, kotijuusto, kuivat kakut, pikkuleipiä useaa lajia.

Iltapalalla oli salaatteja, kylmänä tarjottavia kalajuttuja, lihapullia, leivät ja leikkeleet. Ja boolia oli tarjolla myös.Itse tehtiin ihan kaikki, leivätkin sekä kotijuusto, kökällä eli talkoillakin osaa töistä (esim. perunoiden kuoriminen). Emäntä palkattiin ja juhlapäiväksi hänelle apuvoimia.

Seisovasta pöydästä haettiin ruuat, istumajärjestys oli vapaa, läheisimmät toki lähimpänä juhlaparia.Teemaa ei sen kummemmin ollut, häämme olivat ihan tavalliset kesähäät, illalla tanssia jne. Tämä on ihan tavallinen pohjalainen tapa ja menu, juhlavieraita oli viitisensataa.

Vierailija:

Lainaus:


Mitä ruokia tarjositte?

Kuka teki ruoat?

Oliko muodollinen istumajärjestys ja tarjoilut vai seisova pöytä yms. vai miten ruokailu oli järjestetty?

Oliko häissä joku teema, johon ruokailukin liittyi?
Siianmätiä, smetanaa ja punasipulia minikrutongilla

Kirvelillä maustettu lohitartar pienellä ruisleivällä

Chevré-,omena-,latva-artisokkaterriiniä, vihersalaattivalikoima ja basilikavinegrettiä

Kokonaisena paahdettua luomuhäränfileetä ja punaviinikastiketta

Ruusukaali-, papu- ja sokerihernepaistos

Kermaisia sieniä ja juurespyrettä

Leipävalikoima ja voita

Mansikka-sitruunamousse-hääkakku

Kahvia ja haudutettua teetäJuomina kuohuviini, valko- ja punaviini, avecina konjakki ja amaretto.Pitopalvelu teki.Muodollinen pöytäjärjestys. Seisovasta pöydästä haettiin ruoat.Ei teemaa.Maalaishäät. Ruokana possunfilee, kastike, perunat, kukkakaaligratiini, vihersalaatti, joku kala (graavilohi muistaakseni), leivät. Juomana kotikalja, maito ja vesi. Noutopöytä, istumapaikat sai valita. Ei mitään teemaa, mutta nää häät olikin vuonna 2001 eikä silloin mitään teemoja mietitty...

Sorry, suurin osa kysymyksistä jäi vastaamatta...Vieraita oli niin runsaasti, että plaseeraukset oli pakko tehdä jotta kaikki mahtuivat paikalle. Ruoka tarjoiltiin seisovasta pöydästä ja ruokailun alkaessa juhlaväki ohjeistettiin että mikä pöytä lähtee ekaksi ja ketkä seuraavat jne. Pitopalvelu oli ruokailun takana, 150 ihmisen ruokkiminen kotikonstein ei oikein onnistu ainakaan minulta =) Ruoat maksoivat v. 2001 173 markkaa/syöjä mikä oli siihen aikaan paljon, en nyt sitten tiedä mitä euroaika on vaikuttanut tähän hintapolitiikkaan että onko kolmisenkymmentä Euroa hinta eikä mikään. Kyllä sillä ainakin ravintolassa syö hyvin. Tähän hintaan kuului tuo runsas ateria, kahvi ja sen kanssa runsaasti hääkakkua, ja sitten vielä iltapala jolla syötiin ylijääneiden päivällistähteiden lisäksi vielä jotain pientä ihan iltapalaa varten tehtyä, hitsin vitsi en nyt vaan enää muista mitä se oli mutta jotain tyyliin maalaisleipää tai karjalanpiirakoita ja munavoita tms.

ja lopulta päädyimme siihen että ei ollut lämmintä pääruokaa lainkaan vaan ateria koostui salaateista ja kylmistä leikkeleistä ja kaloista. Keitettyjä perunoita oli kyllä niiden kanssa. Sen vastineeksi että lämmintä ruokaa ei ollut, kaikkea muuta oli ruokalajien määrässä mitattuna runsaasti. Tämä oli oikein hyvä valinta mielestäni. Laadusta ei tingitty ja tarjolla oli useanlaisia lihoja, kaloja ja broilerinfileetä. Ne vaan olivat kylminä tarjolla.

Päästiin aika vähällä.

en halunnut kännipäisiä ihmisiä häissäni.Kännipäisiä oli kuitenkin. Pidin huoli että vieraiden oli itse ostettava alkoholipitoiset juomat.

Erilaisia salaatteja, kasvisgratiinia, porsaan filettä, kermaperunoita, aurajuustokastiketta. Oli kyllä muutakin, mutta en muista kaikkea. Lisänä leipää ja levitettä. Juomana vesi, mehu, kotikalja ja puna- ja valkoviini, jotka tarjoiltiin pöytiin. Vieraita oli noin 100 ja pitopalvelu ruokki kaikki, ei olisi kyllä itsellä ollut aikaa tai viitseliäisyyttä tehdä sellaiselle määrällä edes osaa ruuista. Iltapalaksi oli karjalanpiirakoita, munavoita ja erilaisia salaatteja.

Aika pienissä (n. 50 vierasta) kotihäissä oli pitopalveluyrittäjän laittamat ruoat seisovasta pöydästä. Ei ollut sen kummempaa teemaa. Ruokina oli erilaisia salaatteja, aika ruokaisiakin, joitain laatikko- tai kiusaustyyppisiä ruokia, en muista tarkkaan mitä, olisko ollut ainakin joku lohikiusaus ja joku kasvisvaihtoehto. Ja oli muutakin, hmm... graavilohirullia ja jotain täytettyjä kasviksia. Ja leipää ainakin. Hyvää oli kuitenkin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat