Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Pari siis vihitty maistraatissa viime vuonna ja nyt on kirkossa siunaus ja juhlat siihen päälle.Mitä korttiin pitäisi kirjoittaa? Onnea avioliittonne siunauksen johdosta? Omiin korviini kuulostaa hieman oudolta, sillä pari ei ole millään tavalla uskonnollinen, ja naimisiinmenosta onnittelu tuntuu myös omituiselta, kun ovat jo vuoden olleet ja jo silloinkin onniteltu. Entä viedäänkö tällaisiin juhliin normaaliarvoinen "hää"lahja? Tuntuu hieman hassulta, kun olemme jo antaneet kortin+lahjan silloin, kun pari meni naimisiin, koska silloin ei puhuttu mitään tällaisista siunausjuhlista.Toivottavasti tapa ei yleisty, meillä ei ole jatkuvasti varaa ostaa kaksia lahjoja kaikille! Mies ehdotti, että mennään mekin 5-vuotishääpäivänä siunattavaksi ja pidetään juhlat, kun alkaa käyttöastioiden kunto olemaan jo vähän kulahtanut =)

Kommentit (5)

Korttiin kirjoittaisin nimenomaan onnittelut avioliiton siunauksen johdosta. En valitsisi mitään varsinaista hääkorttia, vaan jonkun muuten vain kauniin "aiheettoman" kortin, jonne laittaisin muutaman raamatunjakeen ja onnittelut siunauksen johdosta. Varsinaista lahjaa en veisi, jos olisimme jo paria lahjalla muistaneet. Pieni ajatuskirjanen rakkaudesta/parisuhteesta tai jotain sinne päin...

Onko tosiaan niin että harmittaa kun ei tullutkaan pidettyä kunnon hääjuhlia vai mikä tällaisissa taustalla? Siis jos ei millään tapaa uskonnollinenkaan motiivi ole kyseessä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihan geneeriset onnitelut laittaisin ja veisin juhliin sen kortin, vaikka jonkun kivan yksittäisen kukan ja pullon shampanjaa. Ei siis mitään häälahjaa, mutta en viitsisi tyhjin käsin tulla muihinkaan juhliin.

kun ei tullutkaan järkättyä niitä häitä, ja nyt haluavat paikata...

Tuommoiseen ei varmaan ole mitään tarkkaa etikettiä muodostunut, kun ei ole vakiintunut tapa ainakaan Suomessa - joten luulen että voit kirjoittaa korttiin ihan melkein mitä haluat/keksit. Vaikka joku kiva runo ja sitten vain "Onnea teille kahdelle rakastavaiselle" tms.Ja lahja nyt varmaan voisi olla jotain vähän pienempää, kukkakimppu tai kuohuviinipullo tai jotai muuta pientä.

En tosin ole koskaan ollut tuollaisissa juhlissa, mutta meillä myös on tarkoitus siunata avioliittomme ja pitää juhlat sukulaisille ja ystäville. Enkä odota että kukaan lahjoja tuo, olemmehan ne jo saaneet aiemmin. Toivomme ainoastaan että mahdollisimman moni pääsee paikalle :)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat