Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (20)

Nuorena nukkunut (1931). Kertomus orpotyttö Silja Salmeluksesta 1900-luvun alkupuolella. Neito joutuu piikomaan kolkossa maailmassa ja esim. siirtymään " heittopussina" talosta toiseen, koska mitään turvallista kiintopistettä (perhettä, sukua) ei ole. Vaikka Siljan olemus kiinnittää arvonihmisissäkin huomiota, hänen loppunsa tulee tylysti keuhkotaudin muodossa. Hän on nuorena nukkunut ja sukunsa viimeinen. Teos sivuaa myös kansalaissodan tapahtumia." Niin loppui tarina vanhan sukupuun viimeisestä vihannasta, joka sattui päättymään noihin aikoihin -- kaikkina aikoinahan niitä päättyy. ... Ihan kauempaa katsoenhan me kaikki olemme samaa sukua ja voimme siis kunnioittaa toistemme taisteluita kaikkina aikoina. Niinpä sinäkin, joka mahdollisimman etäisenä aikana tulevaisuudessa tätä luet, voit kunnioittaa meidän taistelujamme.

Tuo luontainen taistelun paine, se on vain merkki, jonka sisällystä ja viittausta meidän on lupa ja alati pakko tutkistella." (teoksen loppu)Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minusta ihan kaunis nimi. Mieheni serkun nimi, joten emme ole nimeä tästä syystä edes harkinneet tyttärillemme.Tykkään, ekasta mielleyhtymästä huolimatta.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat