Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

..Onko kellään näin vaikeeta..Taas näyttää toistuvan kuvio samainen, mikä oli esikoisen jälkeenkin. On ihan hemmetin paha mieli, kun kaikkialla toitotetaan, että seksi luistaa muutaman viikon päästä synnytyksestä..EI MEILLÄ VAAN.No meilläpä ei luista. Synnytys oli aika kivulias, mutta normaali ja 1 asteen repeämä. Edellisestä oli toisen asteen repeämä. Nyt siis tapahtumasta 9 viikkoa ja jälkitarkastus oli viimeviikolla. Kaiken pitäs olla ok, mutta kun sattuu vaan niin paljon, että edes hammasta purren ei seksiin pysty. Onkohan tämä nyt normaalia...Toisekseen, jo pelkkä ajatus seksistä pistää juoksemaan karkuun, mutta jostain vaan tulee paineita, että pitäs halujenkin hyrrätä, vaan kun ei. Ei sitten ollenkaan. Kauankohan tätä kestää taas.Kertokaas te nyt viisaammat ja kokeneemmat, koska sitä taas pitäs tuon makuukammarin elon luistaa? Tuosta ekasta en muista koska alko taas onnistua, mutta siis meni siinakin aikaa...varmaan epanormaalin kauan, eli kuukausia.

Kommentit (5)

eli meillä meni 5 viikkoa (ensisynnytys oli, mutten revennyt pahasti, 1 asteen repeämä), kun aloitettiin petipuuhat, ja se on sujunut " alusta asti" ihan mukavasti. tuntuma parani sitten seuraavina viikkoina lantiopohjan lihasten jumpan myötä, ja tietysti kun aika synnytyksestä piteni (kohta pari kk).sanottiinko sulle _mitään_ sellaista jälkitarkastuksessa, joka voisi selittää tota? eli onko se repeämä varmasti kunnolla parantunu? oliko sulla " sisuksissa" mitään laskeumia tai aristeluita? sattuiko jälkitarkastus? siitäkin voi kai päätellä jotain...mikä siinä sattuu? tuli mieleen, että ainakin kuivuus on imetysaikana ihan normaalia. joten liukasteita kannattaa käyttää reilusti! ja ekoina kertoina synnytyksen jälkeen kannattaa ottaa tosi rauhallisesti ja edetä hitaasti. sopikaa miehen kanssa etukäteen, että lopetatte heti jos vähänkin tuntuu sellaiselta. teknisesti ottaen synnytyksen jälkeen seksissä naisen kannattaa olla päällä tai muuten siten, että pystyy itse " ohjaamaan tilannetta" tuntemustensa mukaan. (semmoiset erotiikkakaupassa myytävät pallot on tosi hyvät alapään lihasten harjoitteluun)sekin varmaan vaikuttaa etenkin äidin haluihin ja jaksamiseen, miten menee vauvan kanssa. itkeekö teillä vauva paljon? jos kaikki energia menee vauvan hoitoon, on selvää että vauvan nukahtaessa haluaa itsekin nukkua.edelliseen liittyen: osallistuuko mies tarpeeksi kotitöihin? jos ei, se voinee latistaa haluja.ootko saanut puhuttua synnytyksestäsi jälkeen päin? mä olen huomannut, että kun mutamaan kertaan on sanut kertoa, miten synnytys meni ja mikä olisi halunnut menevän toisin, on ollut paljon parempi mieli eikä enää oikeastaan pidä synnytystä mitenkään pahana kokemuksena.ellei sulla ole repeämän kohdassa häikkää, niin kyse lienee ihan normaalista hormooniheilahtelusta. meillä naisilla niitä riittää kuukautisten aikana, raskaana ollessa ja imetysaikanakin. joillekin joku edellä mainituista heittää hormooneja pahemmin kuin toisella.kannattaa kuitenkin parisuhteen vuoksi pyrkiä nauttimaan läheisyydestä vaikkei seksiä vielä tekisikään mieli. vanhempien parisuhde on kuitenkin tärkeää myös lapselle, se aistii kyllä missä tunnelmissa kotona eletään.avainasia varmaan on, että lepäät tarpeeksi ja juttelet miehesi kanssa. ellei mikään auta, uusi gynellä käynti lienee paikallaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä meilläkin oli lähemmäs kahta kuukautta kun sujui jotenkuten.Ei todellakaan ois voinu kuvitella ees yrittää kahen viikon päästä.Rauhassa ooteltiin et tikit lähtee jne.ei ois tullu aikasemmin mieleenkään.On toki niitä ihme tapauksia jokka tyyliin heti synnytyksen jälkeen kykenee :0

Onnistui kivutta ensimmäisen lapsen kohdalla eka kertaa ehkä n. 5 kk jälk. synn., tokasta lähtien ei ole mennyt niin pitkään, mutta sitten on tietty ollut makkarissa pieniä lapsia, mitkä hankaloittavat yhteistoimintaa heräämällä kesken kaiken tai eivät mene nukkumaan tai tai tai... ja sit ihan konkreettisesti hormonit vaikuttavat ja aina ei jaksa eikä huvita. Onneksi joskus huvittaakin, ainakin viidesti on huvittanut.Pitkää mieltä ja intoa myös lantionpohjalihasjumppaan. Se on tärkeätä hyvinvoinnin kannalta. Ja ollos armollinen itsellesi.t. tsukkis kera viiden lapsen

Sitten meni hammasta purren ja vasta kun 7 kk oli kulunut synnytyksestä, ei enää sattunut.. Mulla aukes epparihaava hiukan ja se oli tosi kipee, myös repes jonkun verran, mitä ei ees huomattu ennen ku jälkitarkastuksessa.. lääkäri sano että repsottaa siellä..

Että mikä nyt sitten on normaalia ja mikä ei, kaikki kun me ollaa erilaisia..

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat