Vierailija

Taaperot ja leikki-ikäiset palstalta poimittua....meillä oltu ilman vaippaa 2viikkoa

Poika on 1v7kk. Potalla käyty 7kk ajan heräämisen jälkeen ja ruoan jälkeen. Kakat tehnyt aina pottaan, pissakin on tullut joka istunnolla.Vaipattomuus aloitettiin siten että otin vaan yksi aamu vaipan pois ja laitoin pikkuhousut jalkaan. Selitin, ja selitän edelleen, joka kerta kun laitan pikkuhousut jalkaan potalla käynnin jälkeen, saman litanjan että " nyt on pikkuhousut; jos tulee pissihätä, pitää mennä potalle. Lattialle ei saa tehdä."Ekat 2pv tuli kaikki käytännössä kaikki pissat housujen läpi lattialle, ja tosi usein, n.25min välein. Vaikka kyseltiin että onko pissihätä? Mennäänkö potalle. Aina vastasi: ei. Joka kerta pissan jälkeen sanottiin että " lattialle ei saa tehdä, vaan pitää sanoa äidille:pissi tulee. ja mennä äkkiä potalle" . Kolmantena päivänä alkoi pissat tulla myös potalle paremmin. Ja aina sai kovat kehut ja kiitokset. Neljäntenä päivänä ei tullut yhtään tippaa lattialle. Kaikki potalle, ja pari krt tuli 1teelusikallinen pikkuhousuihin. Pissausvälikin on ollut lähempänä tuntia. Sen jälkeen päivät menneet vaihtelevasti. Välillä täysin kuivia päivä, välillä ehtii tulla pieni vahinko housuun ja loput on sitten juostu tekemään potalle. Äiti on aina mukana kehumassa. Jos tulee lattiallekin vähän, niin ei tule kehuja. Todetaan vaan: hyvä, pissiä tuli pottaankin. Mutta lattialle ei saa tehdä pissiä.Vaipatta ollaan siis vain kotona sisällä. Ulkona+kaupassa+kylässä ollut vaippa. Nyt kun on 2vkoa kulunut, niin pidättää myös ulkona/kaupassa 1,5tuntia ja kotonakin noin tunnin ajan(aika vaihtelee). Pisin pidätyskyky on ollut 2t15min kun oltiin ulkona. Eli vaippa on ollut kuiva ja kotiin päästyään kertoo että on pissihätä. Ulkona ei sano siitä mitään. Eli aika hyvin loppujen lopuksi oppi, vaikka äidillä meinasi mennä alkupäivinä hermot lattioiden jatkuvaan pesemiseen.Suosittelisin että ensimmäisinä päivinä ei käytäisi paljoa kodin ulkopuolella, että lapsella olisi koko ajan mahdollisuus potalle ja vaipatta oloon. Sellaiset päivät olivat mielestäni parhaiten onnistuneita meidän lapsella. Annettu oppi on ristiriitaista jos välillä on vaippa ja välillä ei. Eli jos välillä pitää mennä potalle, välillä tehdä pusikkoon, välillä vaippaan jne.Meillä ei lapsi ulkona pusikoihin pissaa, koska ei sitä aikuisenakaan saa tehdä, vaan se on laissa kiellettyä. Ulkona pidän vaipan tai olen alle pari tuntia, jonka lapsi jaksaa pidättää. Ennen ulos lähtöä se suostuu varmasti tyhjentämään rakon, kun palkintona on ulos meno.

Kommentit (13)

järjestyslaki 7§ " Virtsaaminen ja ulostaminen yleisellä paikalla siten, että siitä aiheutuu häiriötä yleiselle järjestykselle tai vaaraa terveydelle, on kielletty."Kenelle aiheuttaa häiriötä tai vaaraa saati terveysriskiä siitä, että lapsi pissii puskaan tai aikuinen metsässä katseiden ulottumattomissa?Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mikä on monilta hukassa, että ulos ei pissata kuin äärimmäisessä hädässä. Tyttö 2v meillä ei sitä koskaan edes vingu ulkona pissahätää eikä pissaa housuun koskaan, mutta poika 3v alkaa aina jossain vaiheessa vikistä että " mua pissattaa" , sanotaan vaan että kotona sitten käydään, niin kummasti menee vielä tunti ainakin ettei tarvi lähteä. Kerran on tullut pissa housuun.Olen sanonut samaa, että on laitonta pissata ulos, poliisi on kieltänyt. Joskus jos ollaan kaukana kotoa, kerran tai kaksi kesäsä ehkä niin annan viimeisessä itkussa pissata ulos, mutta sanon samalla että tää ei ole hyvä juttu. Kotona on käytävä pissalla ennen lähtöä, ja seuraavaks sitten jossain vessassa jos todella on pakko päästä, mutta ihan pienestä vinkumisesta en tosiaan ala puistosta poistumaan tai pensaaseen virtsaamaan, kummast ise hätä ei sitten olekaan niin suuri enää, eli tapavinkumista pienestäkin hädästä.Missä iässä se sitten tulee lopettaa teidän mielestä jotka antaa lorotella ulos? Ei ainakaan kouluiässä enää normaaliälyinen ihminen kuseskele leikkipuistoissa. Paitsi jonkun ison pojan, ehkä 7-8v näin lorottelevan ihan kiikkujen vieressä nurmikolle. Järkyttävää!

Meillä ainakin poika saa pissiä ulkona kesällä! Käytän toki vessassa ennen ulkoilua, mutta ettäkö pitäisi aina jaksaa kotiin asti pidättää jos hätä iskee?? Aikamoinen hitleri olet :( Ja vielä käännät veistä haavassa torumalla, kun " viimeisessä itkussa" armahdat! Uskomatonta.Ei kannattaisi ihan noin kovasti pingottaa PIENEN LAPSEN PISSAAMISESTA! Siis muustahan tässä EI PITÄISI OLLA KYSE kuin siitä.Ja niinhän se on, että pikkupojan puskaan pissattamisella ei ole mitään tekemistä sen kanssa mihin hän teininä viikonloppuisin pissii tai aikuisena miehenä tuopillisten jälkeen lorottelee.Nyt se maalaisjärki käteen, hiiop!

Joo, kyllä varmaan meinaa hermot mennä, kun 1,5-vuotiasta opettaa potalle...

Oikeasti vähän järkyttää tuo, jos tulee lattialle ei saa kehuja - ehkä voisi todeta, että ei haittaa mieluummin, jos nyt tosiaan haluaa ko. asiasta tehdä itselleen elämänsisällön. :)

ne tapaukset kun annan pojan pissata ulos, on metsässä kun ollaan sieni- tai marjareissulla, eikä vessaa siis ole missään mailla halmeilla, enkä sieltä lähde ajamaan sitä etsimään. Mutta ei poikakaan joka kerta ulkoillessa vingu hätäänsä, ja ekasta vinkaisusta sanon toisaan että nyt leiki vaan, niin seuraava tuskaisempi älähdys tulee usein vasta liki tunnin päästä. Etää onpa pakko pissata ulos juu.

Meillä nimenomaan pissitän ulos kesällä. Säästyy vettä ja luontoa sen mukaisesti, eikä pissaaminen ulos ole kiellettyä kuin kaupungin puistoissa tms.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat