Vierailija

Eihän se hoitajan vika ole jos valtiolla ei ole järjestelmää jolla tutkitaan veri ennen tiputusta.

Kommentit (11)

mm. Thaimaasta, Puolasta ja ihan Libyasta. Kuitenkin vain ulkomaalaiset pidätettiin ja suurin osa vapautettiin nopeasti, näitä kuutta ei.Onkin aiheellista kysyä miten esim. thaimaalaisia hoitajia ei tuomittu kuolemaan tai libyalaisia? Bulgaria taisi olla länsimaisin maa noista ja Libya sai sen avulla enemmän huomiota kuin jos pidätetty olisi ollut Thaimaasta.

Suomessa varmasti voi, mutta voiko Libyassa? Lisäksi tuossa sairaalassa tuskin on ollut mitään järjestelmää, jolla on tutkittu onko veri puhdasta vai ei.Vierailija:

Lainaus:


Vaikka kyseessä olisi " maassa maan tavalla" -tapa, eikä välineitä tutkimiseen olisi, voi töihin palkattu hoitsu AINA kieltäytyä siirtämästä mahdollisesti saastuneita asioita muihin potilaisiin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ulkomaalaiset hoitajat ja lääkäri olivat helppo valinta syyllisiksi koska omia virheitä ei kehdattu myöntää. Ajan kuluessa tästä tapauksesta tuli hyvä keino rahastaa ulkomaita.

ja unohtaa sairaalan huono hygienia.Libyassa on kuitenkin melko hyviäkin sairaaloita, kyseinen maa on suhteellisen varakas afrikkalaiseksi maaksi ja mm. terveydenhuoltoa kehitetty. Mutta tämä benghazilainen sairaala, jossa bulgarialaiset työskentelivät niin siellä oli huono hygienia ja epidemia alkoi jo ennen vuotta 1998, jolloin bulgarialaiset saapuivat.

" Hoitsuthan" ja lääkärit ne niitä veriä tarkastaa että onko ne hiv virusta täynnä vai ei! Lääkärit määrää ja hoitajat laittaa tippumaan, mut ne on ihan eri henkilöt joiden vastuulla on tarkastaa että verenluovuttajat ovat " puhtaita" !!!!

Ja olen periaatteessa puolueeton, kun en tiedä mitä tapahtui. Periaatteessa hoitsu tai lääkäri on musta syyllinen, kun siirtää verta ruiskuilla tai verensiirroissa ihmisestä toiseen, eikä selvitä, onko veri kunnossa. Vaikka kyseessä olisi " maassa maan tavalla" -tapa, eikä välineitä tutkimiseen olisi, voi töihin palkattu hoitsu AINA kieltäytyä siirtämästä mahdollisesti saastuneita asioita muihin potilaisiin. Lääkärin ja hoitajan etiikan vastaista on toimia niin, että on riski sairastuttaa vakavasti ihmisiä. Jos se palkka ja työ ulkomailla on niin tärkeää, että riskin ottaa, niin se kertoo jo paljon. Kenenkään ei ole pakko tehdä tuollaista. Uutisten mukaan HIV-epidemia alkoi jo ennen kuin nämä henkilöt tulivat töihin, mutta se ei poista sitä, että he ovat vastuussa omista tekemisistään.

Jos mun lapseni olisi saanut HIV:n huolimattoman hoitsun/lääkärin toiminnan vuoksi, en tosiaan haluaisi heitä vapautettavan. Mutta mitä nyt muutamasta sadasta syyrialaislapsesta... Nyt, kun ovat kotimaassaan ja vapaita, voivat tietysti väittää mitä vain puhdistaakseen mainettaan, mutta tehty mikä tehty. Viitaten tuohon ylempään teksiin...450 aiemmin tervettä, AIDSiin kuolevaa lasta ei ole mikään pikkujuttu, eikä se, että he ovat toimineet siinä huolimattomasti.

Ashraf AlhajoujRyhmän ainoa mies on palestiinalainen, kolmissakymmenissä oleva lääkäri, joka oli harjoittelijana Benghazin al-Fateh-sairaalassa hiv-epidemian puhjetessa.Suurimman osan elämästään Libyassa asunut Alhajouj on jyrkästi kiistänyt syyllisyytensä. Omaisten mukaan heiltä kesti kymmenen kuukautta löytää vankila, jossa Alhajoujta pidettiin." Hätkähdimme, kun Ashraf tuli huoneeseen, koska emme tunnistaneet häntä" , Alhajoun isä kertoi tavattuaan poikansa.Omaisten mukaan Alhajouta kidutettiin vankeudessa.Alhajouj sai Bulgarian kansalaisuuden 19. kesäkuuta 2007.Valja T¿ervenja¿ka52-vuotias T¿ervenja¿ka aloitti helmikuussa 1998 sairaanhoitajana Benghazin sairaalassa. Syyllisyytensä kiistäneen T¿ervenja¿ka mukaan vartijat hakkasivat häntä vankeudessa.T¿ervenja¿ka mies Emil Uzunov toi ensimmäisenä pidätettyjen tapauksen julkisuuteen. Hän oli vuonna 2003 syömälakossa Libyan Sofian-suurlähetystön edessä ja on arvostellut Bulgariaa tapauksen hoidosta.Sne¿ana Dimitrova54-vuotias Dimitrova pidätettiin kuusi kuukautta sen jälkeen, kun hän oli aloittanut al-Fatehin sairaalassa. Dimitrovan mukaan häntä kidutettiin kuulustelujen alkuvaiheessa.Hän on puolustautunut sanomalla, että kahden lapsen äitinä ja sairaanhoitajana hän ei voisi vahingoittaa lapsia.Diabetesta sairastava Dimitrova sai hermoromahduksen vuonna 2005 ja viime vuonna hänen jalkansa murtui.Nasja NenovaNenova aloitti Benghazin sairaalassa 1998. Nyt 41-vuotias sairaanhoitaja pidätettiin vuotta myöhemmin juuri kun hän oli palaamassa Bulgariaan.Kuulusteluissa Nenova allekirjoitti tunnustuksen, jossa hän sanoi tartuttaneensa HI-viruksen tahallaan saadakseen rahaa.Myöhemmin Nenova ja toinen syytetyistä, Kristijana Valt¿eva peruivat tunnustuksensa, jonka he kertoivat tehneensä kidutuksen jälkeen.Nenova on kertonut yrittäneensä tappaa itsensä vankilassa. Hänen poikansa Radoslav on varttunut äitinsä pidätyksen aikana koulupojasta yliopistonuorukaiseksi.Valentina SiropuloBulgariassa 18 vuotta sairaanhoitajana toiminut Siropulo, 48, lähti Libyaan ansaitakseen lisää rahaa. Hän tarvitsi sitä voidakseen lähettää ainoan lapsensa yliopistoon.Siropulon mukaan hänen kasvonsa ovat osittain halvaantuneet sähkösokkien ja hakkaamisen takia." He . . ovat tehneet niin monia asioita minulle, mutta he eivät voi viedä minulta viattomuuttani" , hän sanoi oikeudessa 2006.Kristijana Valt¿evaValt¿eva työskenteli sofialaisissa sairaaloissa kuusi vuotta ennen saapumistaan Benghaziin. Libyan syyttäjien mukaan hän on tapauksen pääsuunnittelija. Syytöksensä he perustavat Valt¿evan kotoa löytyneisiin, veren tahraamiin laukkuihin, vaikka Valt¿eva ei koskaan työskennellyt itse lastensairaalassa.Vulchevan mies, lääkäri Zdravko Georgiev pidätettiin helmikuussa 1999, kun hän meni etsimään vaimoaan. Myös hänet asetettiin syytteeseen, mutta hänet vapautettiin samana päivänä kun hänen vaimonsa tuomittiin kuolemaan.Bulgarian suurlähetystössä Tripolissa vapautumisestaan asti pysynyt Georgiev pääsi tiistaina kotiin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat