Vierailija

Kommentit (8)

Spinaalipuudutuksessa puudute ruiskutetaan kovakalvon ja lukinkalvon muodostaman yhtenäisen kalvorakenteen läpi selkäydinnesteeseenEpiduraalipuudutus on anestesialääkärin tekemä toimenpide, jossa lääkeannos ruiskutetaan alaselän selkärangan ympärillä olevaan epiduraalitilaan.

Epiduraali oli paljon miellyttävämpi, mutta alkoi vaikuttaa hitaammin. Kallista leikkaussaliaikaa menee siinä hukkaan. Sivuvaikutuksia ei ollut, kun taas spinaalissa laski verenpaine kaksi kertaa niin alas, että olin hämärän rajamailla. Todella kauhea oli tuo spinaali minulle. Spinaalipuudutuksessa on yleinen haittavaikutus tuo verenpaineen lasku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

epiduraali alkaa vaikuttaa noin vartin päästä, mutta spinaali heti.

epiduuraalia laitettaessa jätetään kanyyli, että puudutetta voi tarvittaessa lisätä ilman lääkäriä. spinaali taas on kertaluontoinen juttu, eli lääkäri pitää joka kerta tulla laittamaan uusi spinaali tarvittaessa.

Sivuvaikutuksena tullu kauhee kutina koko puudutksen ajan! Ja kerran tuli ns. spinaali päänsärky. Jouduttiin tekeen veripaikkaus siihen reikään mihin piikki laitettiin.

Laitetaan selkäytimeen, laitto ei tuntunut missään, paikat puutuivat loistavasti, ei mitään sivuvaikutuksia. Ei muuta kuin hyvää sanottavaa.

ekalla kerralla spinaali vaikutti hyvin koko synnytyksen loppuun asti eli ei ollut kipuja lainkaan. Toisella kerralla spinaalin vaikutus ( noin 2h) loppui kesken ja synnytyksestä noin 20 min sai sitten kestää aikamoisia kipuja. Ekalla kerralla spinaalista jäi armoton pääkipu, joka kesti 2 päivää.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat