Vierailija

:(Kaksi ensimmäistä lasta ovat olleet hyviä nukkuajia.Nyt kolmas lapsi (2kk) on iltaisin aivan mahdoton. :( Itkee vain klo:17-23:00 välisen ajan, on itkemättä vain jos saa pitää tissiä suussa. Ja nukahtaa vasta aikaisintaan klo:23. Emme ole saaneet häntä nukahtamaan MILLÄÄN keinoin.Neuvoja. Miten saada lapsi nukahtamaan? :(

Olen todella väsynyt, kun joka ikinen ilta menee vauvalla itkien, sillä pitää laittaa vanhemmat lapset nukkumaan, joten koko sen ajan (iltapala, iltapesut, iltasatu) vauva vain itkee aivan hysteerisenä eikä suostu esim. nukkumaan tms.

Ja kun saan vanhemmat lapset aikaisintaan klo:21 nukkumaan (ennen vauvaa pääsivät jo klo:20 nukkumaan), niin sen jälkeen vauva makaa tissillä klo:23 asti ja nukahtaa sen jälkeen kovan itkun kanssa.Mitä teen?

Kommentit (6)

Unikoulu ei sovi vielä pitkään aikaan. HUS:n sivuilta löytyy ohjeet, sitten kun opetus on ajankohtainen. Missään nimessä vauvaa ei saa jättää yksin itkemään. Hieronta voi auttaa nukahtamisessa, sillä se saa oksitosiinihormoonierityksen käyntiin (samoin kuin imetys), mikä rentouttaa ja helpottaa nukahtamista.

- Vauva on koko ajan kantoliinassa, kun hoidan vanhempien lasten iltatoimet, eli ei itke missään vaiheessa yksin. Mutta itkee siinä koko ajan, kun ei saa tissiä suuhun. Itku loppuu heti kun saa tissin suuhun (ei ime sitä, vaan pitää suussaan).- Tuttia on yritetty koko ajan opettaa, mutta ei vieläkään huoli.- Maitoa saa tisseistä riittävästi. Kelpaa myös pullo+korvike, muttei auta asiaa.Eli siis haluaa pitää yksinkertaisesti tissiä suussa klo:17-23 vlisen ajan, muuten itkee. Tuona aikana kuitenkin syö sitten normaalein välein, ja muun ajan vain pitää tissiä suussa.Tuskin mahakipuja, sillä itku loppuu kuin seinään kun saa tissin suuhun. Sen jälkeen vain katselee suurilla silmillään ja nauraa.

(Esikoisella oli paha koliikki, joten kyllä taas kipuitkun tunnistaa.)Mutta siis tuon ikäisen rytmiin ei pysty vaikuttamaan? Eli jos vauvan rytmi vaikka olisi, että valvoo yöt ja nukkuu päivät, niin sen mukaan on vain elettävä, vaikka vanhemmat lapset taas nukkuisivat yöt, ja valvoisi päivät?

Miten sellainen elämä on mahdollista?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niin, ja tosiaan, sitten ennen kuin hän nukahtaa lopulta, niin tulee sellainen todella kova itkukohtaus (vaikka tissi suussa), jonka päätteeksi nukahtaa.Tuntuu jotenkin niin oudon hassulta...?ap

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat