Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Heippa!Haluaisin vinkkejä etelänmatkaa varten, olemme lähdössä elokuussa Kreikkaan yksivuotiaan kanssa. Taaperoiden kanssa matkailleet, nyt kaikki hyvät vinkit kehiin, jotta matkasta tulisi mahdollisimman sujuva.

Kommentit (7)

olisi etelänreissu edessä, poika silloin reilu vuoden vanha.

Muita vinkkejä nousuihin/laskuihin, kun poika ei ole enää imetyksessä, muttei huoli tuttipulloa?

Tuota myös juuri mietin, mitä koneeseen mukaan? Saako koneesta lapselle syötävää/juotavaa? Jos tuo omia, joutuuko ne jotenkin todistamaan oikeaksi lastenruuaksi maistamalla? Tai jotain?

Kaikki neuvot ja vinkit ovat tervetulleita, en itsekään ole koskaan mennt lentokoneella, enkä siis tiedä näistä asioista mitään. Kiitos etukäteen!

Juuri viime viikolla olimme Espanjassa -lihapurkkiruoat kummallista mössöä, muksu (1 v. 5 kk) ei juuri niihin suostunut koskemaan. Hedelmäsoseita söi hyvin. Purkkisoseita löytyi muutenkin tosi vähän, valikoima aivan toinen kuin mihin kotona totuttu. Kaupasta löytyi hikisesti hakemalla kaurahiutaleita, ota mukaan jos et ole varma että ne kuuluvat lähimarketin valikoimiin :).Altaalla tytöllä oli päällä liukuestesukat, pitkät housut, pitkähihainen paita ja tietenkin lakki. Suojasimme siis vaatteilla niin hyvin kuin saatoimme, muutoin käytimme apteekin saatavaa lasten aurinkovoidetta (pelkästään fysikaalinen suoja), kerroin 25.Vaippoja oli mukana pariksi ekaksi päiväksi, loput ostimme.Nousut ja laskut eivät tuntuneet vaikuttavan lapseen mitenkään. Nokkamukista hörppi jos oli jano (muki oli muutenkin mukana joka paikassa lähes koko ajan). Lapsi oli sylipaikalla, joten ruokaa ei tarjoiltu. Paluulento oli yöllä ja koska istuimme etummaisilla paikoilla saimme lasta varten seinään kiinnitettävän " vauvakaukalon" . Muksu oli siihen aivan liian pitkä, mutta avasin päädyn vetoketjua ja lapsi sai nukuttua niin, että jalat roikkuivat ulkopuolella :).Menolennolla tuli satunnaista rähinää, koska lapsi ei leluista, kirjoista ym. huolimatta olisi (tietenkään) halunnut istua sylissä, mutta siinä nyt oli valitettavasti istuttava. Käytävillä kulki kärryjä siihen tahtiin, ettei lasta ymmärrettävästi voinut kävelyttää jatkuvasti käytävillä.Koneeseen varasimme matkaeväiksi velliä, puuroa ja soseita. Nämä siis käsimatkatavaroissa. Ja ne sallittiin (Finnairin lento), ei tarvinnut availla, maistella tms., kunhan ovat _alkuperäispakkauksissaan_.Etukäteen hommasin koko perheelle Kelasta eurooppalaiset sairaanhoitokortit (maksuttomia), varmuuden vuoksi.Vaikka vähän jännitinkin, meni reissu oikein kivasti lentoineen kaikkineen! Hauskaa matkaa!KL.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olemme matkustelleet kahdesti pienokaisen ja isomman poitsun kanssa. Ensimmäisen kerran poitsun olessa 1/2 vuotias (Bulgariaan,tuolloin poitsu vielä tissimaidolla joten ruokailu oli suht helppoa ja hedelmäsoseet mukana kotimaasta. Reissu kesti viikon)ja toisen kerran hänen ollessa 1 1/2v(Espanjaan jossa olimme kuukauden). Hyvin menivät molemmat reissut. Lentokoneessa varaa nousuihuin ja laskuihin juotavaa tuttipullosta jos et enää imetä, näin paineen tunne korvissa helpottuu. Vaihda vaippa ennen koneeseen menoa ja varaa pari vaippaa lennon ajaksi. Meillä oli kirjoja mukana joita oli hyvä katsella sekä pieniä leluja. Tosin kiinnostus ei kestänyt niihin kovin kauaa. Jotain pientä syömistä, sillä meillä ei lennolla ainakaan nuorimmaiselle tajottu ruokaa (johtuiko siitä kun ei ollut omaa istumapaikkaa).

Aurinkorasvaa lapselle, me käytimme kerrointa 40 ensimmäiset kaksi viikkoa espanjassa ja sen jälkeen kerrointa 25. Aurinkorasvat ostimme apteekista. Lapsen iho kun on niin herkkä auringolle vaikka olisi varjossakin. Nesteen saannista huolehtiminen, meillä poitsu joi tuttipullosta mielellään pullovettä. Mieleisiä lastenruokia ei meille löytynyt espanjasta, vaan kaikki soseet olivat joko liian makeita ja lihasoseet aivan mössöä. Me ostimme perunoita, porkkanoita sekä purkkilihapullia joita poitsu söi mielellään, sekä myös spakettia ja munakkaita. Maitona toimi kaupan normi maito. Kauraryynit otin kotimaasta mukaan.

Lyhyelle matkalle voi vaipat ottaa vaikka mukaan lähteissä.

Nyt kutsuu työt, täytyy lopettaa.

esikko nyt 4v1kk ja reissannut 7kk eka kerran ja sen jälkeen 4 kertaa.

kuopus reisannut 5kk eka kerran

Viime vuonna oltiin Kreetalla, kuopuksella ikää tuolloin 1v9kk eikä siellä valmis ruokia paremmin ollut 6kk löytyi muttei kelvanneet :-) tuolloin kuopus söi yhden purkki ruuan päivässä ja toisen ravintolan ruokaa, ilta ja aamupuuro tarpeet olivat mukana suomesta.

vaipat myös mukana tuli matkalaukkuun tilaa tuliaisille :-)pienempänä olen annoin hedelmäsosetta nousun aikana, tosin enää en ole tarjonnut ja hyvin laskut ja nousut menneet.viimeksi olimme heinäkkun alussa 2vkoa mallorcalla

ja aina ovat menneet nousut ja laskut hyvin. Tietenkään tyttö (nyt 2 v.)ei ole ollut juuri silloin nuhainen. Nykyaikaiset koneet tasaavat paineet aika hyvin, ei tunnu kovinkaan paljoa omissakaan korvissa.Turvatarkastuksesta saa viedä lastenruokapurkkeja ja maitotetroja alkuperäispakkauksissa, koneessa ei tarjoilla lapselle ruokaa, kun ei ole omaa paikkaakaan. Mutta saksia ei saa viedä, joten jos haluaa antaa vaikkapa tetrapuuron koneessa, niin apua avaamiseen saa henkilökunnalta.Kreikassa on elokuussa todella kuuma, joten auringolta suojautuminen ja riittävä juominen ovat ehdottoman tärkeitä. Itse satsasin tänä kesänä auringonsuojapukuun, joka maksoi jonkin verran, mutta eipähän tarvitse tahmaavien aurinkovoiteiden kanssa askarrella. Puku on muistaakseni Hyphen -merkkinen. Siinä on pitkät hihat ja lahkeet ja sen kanssa voi hyvin pulikoida. Kuivuu myös nopeasti, kun on uimapukumaista kangasta. Suosittelen!

Apteekista suosittelivat lasten Nasolin-tippoja, joita laitettiin nenään jonkin aikaa ennen lentoa. En osaa sanoa, auttoivatko meillä, mutta ainakin lennot menivät hyvin. Mukana lennolla oli lapselle soseita ja hidasta herkuttelua: riisikakkuja ja rusinoita. Varsinkin rusinoilla sai meidän reissussa silloin 1v2kk pojan rauhoittumaan aloilleen, niin lennoilla kuin ravintolakiukkukohtauksissa. Matkamme oli Italiaan, jossa vaippoja ja purkkiruokia myytiin ennenkaikkea apteekeissa (kemikalioissa), ei niinkään marketeissa.Reissaaminen lapsen kanssa oli yllättävän helppoa (kaksi aikuista, yksi lapsi, ei suuria suunnitelmia ja aikatauluja). Kahden ja puolen viikon aikana kolusimme neljä kaupunkia ja löhösimme yhdessä rantapaikassa. Lapsen suosikki oli hiekkaranta :-)Bea76 & poitsu nyt 1v3kk

Kiitos tähänastisista vinkeistä ja lisää saa laittaa... Itse olen ajatellut viedä ainakin osan ruuista täältä, puurohiutaleet ja jonkin verran purkkiruokia ja maitoa. En uskalla luottaa sikäläiseen valikoimaan. Tyttö on vasta 1,1 v ja syönyt tähän mennessä lähinnä omia ruokiaan, niin ei viitsitsi täysin muuttaa ruokavaliota. Vaippoja en ole muistanutkaan ajatella, löytyisiköhän Korfulta vai pitääkö raahata omat mukana? Lentokonneessa viihtyminenkin hieman mietityttää, tyttö on juuri oppinut kävelemään eikä taatusti viihdy sylissä..:)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat