Vierailija

Paljonko on liikaa?

Voiko kummiudesta kieltäytyä, jos aikaa siihen ei kerta enää riitä?

Kommentit (6)

Vanhempi heistä pääsi juuri ripille, joten tavallaan kummin velvollisuudet tässä sen myötä päättyivät. Toinen kummilapseni täyttää tänä vuonna 6v. Ystävä pyysi syksyllä syntyvän lapsensa kummiksi. Suostuin, mutta vain siitä syystä että toinen kummilapsistani pääsi juuri ripille. Minusta kaksi kummilasta on ihan riittävä määrä. Enemmästä saa jo stressin itselleen kun pitää niitä lahjoja hommata (varsinkin jouluna, huh huh..) eikä niitä lapsia ehtisi sitten edes tapaamaankaan muutenkaan.Mut kukin tekee niinkuin parhaaksi näkee. Itse en näe järkeväksi " haalia" niitä kummilapsia hirmuista määrää. Sen määrän pitäisi olla vaikka kirkonkin puolesta rajoitettu. Pitää muistaa ne kummin velvollisuudetkin!! Myös kirkollisessa mielessä..

Jo pelkkä joulu saa talouteni retuperälle. 20e per nuppi tietää 100e ylimääräisiä lahjuksia puolituttujen lapsille joita näkee ehkä kerran vuodessa. Lapset ovat ihania, sitä en kiellä. Mutta en ole kehdannut kieltäytyä kunniasta ja loukata sillä vanhempia. Luulisi vanhempien ymmärtävän olla pyytämättä jos on ollut jo puhetta " liian" monista kummilapsista. Naapurin lapsiinikin on läheisemmät välit kuin kummilapsiini. Surullista kun yritän köyhänä kirjoitella kirjeitä ja soitella ja kysellä kuulumisia, niin vanhemmat ilmoittaa että nyt voisi ostaa jonkun pleikka pelin, milloin merkkifarkut. Ostaisin enemmän kuin mielelläni. Itse käydään kirpputoreilla kun ei muuhun ole rahkeita. Onko kummi joku taloudellinen hyvä haltiakeiju?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miehelläni on 4 yksi niistä on siis yhteinen kummilapsemme .Kummilapset ovat elämän ilo, kuinka niitä muka voi olla liikaa?

On kunnia-asia saada olla aikuinen tuki ja ystävä lapselle.

Ja aptä harmittaa kovasti, kun nuorimman sylikummiksi tuli valittua henkilöö, joka on onnistunut haalimaan vuodessa itselleen kolme kummilasta, mutta ei ehtinyt laisinkaan meidän lapsen ensimmäisen syntymäpäivän juhlistukseen. Olisi itse saanut valita päivänkin.Minusta ei ole oikein alkaa kummiksi jos ei sitten ole kiinnostunut koko lapsesta. Onhan se hienoa sanoa, että meillä on 10 kummilasta...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat