Vierailija

En löytänyt vr:n sivuikta selvennystä asiaan....

Kommentit (9)

koska on paikkalippu samassa. Paluulipun eli toisen menon kotiinpäin voi toki ostaa etukäteen samalla, mutta se juna on kanssa tiedettävä tasan tarkalleen millä palaat, sama paikkalippusysteemi siinäkin.Helpompi ostaa kotiasemalta meno sinne, ja sieltä sitten meno takaisin kotiin. paitsi jos tietenkin olet varma millä junalla ehdit palaamaan. Rahaa et säästä kumallakaan tavalla. Junien hinnoissa vaan on eroja, katso taulukosta minkä valitset, ellei ole pakko mennä tietyillä tiettyyn aikaan.

Kuitenkin molemmat liput voi ostaa heti, niin ei tarvitse olle uudestaan lippuja ostamassa. Paikkatiedot voi jättää auki, niin ei tarvitse tietää varmasti, millä junalla tulee takaisin. Mahdollisen lisämaksun voi maksaa sitten myöhemmin tai ne paikka tiedotkin voi hakea myöhemmin. Junissa on yleensä till, vaikkei paikkatiedot olisikaan valmiina junaan astuttaessa, silloin nuo junatyypin maksut voi maksaa konnarille. TIetty jos maksaa jo asemalla, niin saa ne paikkatiedot sinne valmiiksi.

Tämä vr:n " suuri muutos" tapahtui monta vuotta sitten, jolloin luovuttiin tuosta menopaluulipusta ja paikkalipusta, sillä nyt paikkasisältyy vr:n sanoin lipun hintaan. Taajamajunissa ei sisälly, se onkin halvimpia junia -ja hitainpia.

Luo lomapassi on tosiaan kätevä nyt kesäaikaan. Ei tarvitse paikkatietoja (paitsi makuuvaunussa tietty), pendolinossa vain tulee se lisämaksu ja saa matkustaa kolmena päivänä rajattomasti kuukauden aikana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ennen oli ennen, turha niitä on muistella. Paljon on VR:lläkin muuttunut entisajoista. Silloin ei tarvinnut ottaa paikkaa jos ei halunnut, nyt se on pakollinen. Jos nykyään haluaa meno-paluun, tarvitsee tietää millä junalla palaa. Ja jos ei palaa sillä junalla millä on aikonut, joutuu menemään muuttaan paikan siihen junaan jolla oikeesti palaa. Hankalaa se nykyään on.

Eiks nykyään tarvii ostaa erikseen liput eri juniin ja siis samalla tietää tarkalleen millä junalla tulee. Ennenhän sai mennä millä junalla vaan kuukauden sisällä, kunhan se oli samassa maksuluokassa. Ei siis ole enää perinteistä meno-paluu-lippua.

meno-paluulippuja. Joudut ostamaan menoliput niin mennessä kuin tullessa, kun ostat lippuja on sinun tarkkaan tiedettävä millä junalla aiot kulkea, siihen lippuun nimittäin nykyään sisältyy se paikkalippu...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat