Vierailija

miehen kanssa keskustelemme siitä, että pitääkö/kannattaako mansikat huuhdella ennen pakastamista....Mun mielestä ei tarvitse.

Sivut

Kommentit (30)

Mansikanpoimijat käyttävät ulkohuussia, tavallisesti ILMAN käsienpesumahdollisuutta.Mansikoiden päällä voi olla kusta, paskaa, sylkeä, etananlimat, pieneläinten ulosteet (tai jopa toukkia), erilaisia ruiskutettuja torjunta-aineita, ilmansaasteita...Mansikat eivät maistu yhtään sen huonommille vaikka ne olisi huuhtonut. Eikä huuhtominen pilaa mansikan rakennetta. On totta että pellossa mullassa märkänä lilluva mansikka homehtuu, mutta kotioloissa ei näin käy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En huuhtele mansikoita ennen pakastusta, menevät inhottavan vetisiksi. Pakastan ne kevyen sokerin kanssa, enkä halua mitään sokerikuorutettuja mansikoita.

Eikä edes hepatiittia ole saatu. Ne kaikki bakteeritko lähtis pelkällä vedellä huuhtelemalla pois? Vaikea uskoa, mansikka on sen verran huokoinen marja. Samat paskat niissä on, vaikka huuhtelisittekin.

Jos ei haittaa, että mansikan poiminut suomalainen tyttö on juuri käynyt puuceessä pesemättä käsiään.Helpottaako?Tosiasia on, että suurimman osan mansikoista poimii virolaiset eikä esimerkiksi kuubalaiset.Ja enpä tiedä tuosta hypoteettisesta linnunkakasta... Mansikkapellon pinta-ala on aareja tai hehtaareja. Ja on aika epätodennäköistä, että yksikään lintu ei kakkaisi sen alueen yläpuolella. Mutta joo, onhan se mahdollista.

mut siis joo, en ikinä pesisi mansikoita, koska maku ja koostumus kärsivät. ja se on kuitenkin pientä mitä poimijoiden käsien kautta minun suuhuni päätyy. mietin tätä tänään kun pidin selkeesti limaisesta bussin kaiteesta kiinni ja huomaamatta kuitenkin samalla kädellä mursin patonkia suuhuni siinä samalla... yöks, mutta siis normaalia eloa ja tokihan sen verrran bakteereja terveen ihmisen pitäisikin saada elimistöönsä joka päivä!


kun ajattelen, kuinka monien käsien kautta ne mansikat ovat kulkeneet, ihan yököttää! kerääjä on hyvinkin voinut kaivella nenäänsä, korvaansa, muniaan tai persvakoaan..... *oksu*


Miksi muut hedelmät ja vihannekset huuhdotaan takuuvarmasti, mutta marjoja ei?? Samat moskat ja bakteerit niissä jylläävät!Ja nyt kuvioihin astuvat ne kuuluisat mansikanpoimijan " perseiset kädet" !!

Vierailija:

Lainaus:


Eikä edes hepatiittia ole saatu. Ne kaikki bakteeritko lähtis pelkällä vedellä huuhtelemalla pois? Vaikea uskoa, mansikka on sen verran huokoinen marja. Samat paskat niissä on, vaikka huuhtelisittekin.
ei kysymys ole niinkään taudeista, vaan tietoisuus siitä, että mansikoita on kosketeltu ripulikäsillä tai niiden joukossa on räkäpalluroita.

kyllä mansikoita ihan takuuvarmasti poimitaan sateella tai sen jälkeen, nimim pellolla ollut. Linnunkakkaa niistä tuskin löytää, tai ainakaan minä en muista koskaan nähneeni kakkaista marjaa. Osumaprosentti on aika pieni suurella pellolla ;)Mutta niistä perseisistä käsistä; siellä todellakin käydään kakkimassa ilman käsien pesua (kun pakko joskus on), kaivetaan nenää, poltetaan ketjussa, levitetään aurinkorasvaa, hikoillaan ja piereskellään. Pelto-osuuden jälkeen käsittely on siistiä puuhaa, marjoja pakataan ja lajitellaan kylmissä tiloissa ja siellä on eri ihmiset töissä. Toki heidänkään hygieniasta ei voi päästä takuuseen ;)

Samaa torjunta-ainetta käytetetään muuallakin eikä pelkästään mansikoissa.

Suomen viranomaisten kanta muuten on, että mansikoita voi syödä vaaratta.

Lööpeissä siteerattua uutta tanskalaistutkimusta ei ole olemassakaan!Vierailija:

Lainaus:


kun iljetti se tieto, että niissä on nykyään sikiövaarallista homeentorjunta-ainetta. Ei varmaan terveellistä muillekaan, ei vaikka lapsille.Viime vuonna huuhtelin. Huuhtelin siksi, että arvelen niissä olevan linnunkakkaa ja hiekkaa.
itsekin mansikoita nuorena kerännyt ja jotenkin tuntuu yököttävältä miettiä miten monien käsien kautta ne on kulkenu.Ja tiedoksi ihmisille, normaali pakastaminen ei tapa suinkaan suurinta osaa pöpöistä. Se kyllä lamaa niitä, mutta lämmintä taas saadessaan ne voivat alkaa erittään omia " myrkkyjään" .

niin ei niitä sitten tarvitse pestä.Tai jos sinua ei haittaa, että mansikan poiminut virolaistyttö on juuri käynyt puuceessä käsiään pesemättä.Anti mennä jos siltä tuntuu. Pakkasessa kuolee suurin osa pöpöistä, mutta ei kaikki ja fyysinen lika siihen jää.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat