Vierailija

Onko kellään muulla ollut? Mulla alkoi sairas särky tokan sektion jälkeen, kuulemma liittyy ilmavaivoihin?

Miten ilmavaiva voi tuntua hartiassa?(siihen kipuun ei auttanut mikään ja kesti 2päivää)

Kommentit (8)

pumpataan vatsaonteloon, jotta näkyvyys parantuisi. Hartiakipu johtuu siis siitä " ilmasta" , joka aiheuttaa heijastuskipua hartiaan. Sektion jälkeen vatsaonteloon on voinut jäädä ilmaa (eihän sitä ilmaa mitenkään sieltä puristeta ulos, ennenkuin ommellaan vatsa kiinni) ja siitä johtuu samanlainen kipu. Samanlaista kipua voi aiheuttaa myös ihan ilmavaivat, jotka ovat yleisiä sektin jälkeen. Joskus vatsaonteloon voi jäädä myös hieman verta, joka aiheuttaa saman kivun. Tällaista kipua voi tuntea myös esim. kohdunulkoisen raskauden yhteydessä, jos verta vuotaa vatsaonteloon.

Ystäväni on kirurginen sairaanhoitaja, ja hän kertoi vaivan olevan yleinen sellaisten toimenpiteiden jälkeen, kun vatsaan (tai minne nyt olikaan, en muista) pumpataa hiilidioksidia. Ilmaa minulla kyllä oli mahassa sektion jälkeen, mutta epäilen hartiapistoksen johtuneen osaksi huoneen todella tunkkaisesta ilmasta, jossa ei ollut happea riittävästi (heinäkuun helle, kolmen hengen huone osaston perällä, ei ilmastointia).Omalla kohdallani pistos meni onneksi ohitse päivän aikana, mutta oli todella inhottavaa kun en pystynyt kuin suorana makaamaan sängyllä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

vuosin verta leikkauksessa paljon, siitä johtu kai että vatsaonteloon jäi ilmaa tms. ja se ilmeni helvetimmoisena hartiapistoksena. Auttoi vain kävely, pystyasento, röyhtäily ja hirveä piereskely.

Mutta tuli vaan mahdollisuus mieleen, kun ap puhui " ilmasta" ja itselle sanottiin tuosta hiilidioksidista tähystysleikkauksen yhteydessä.

Liittyi siihen, että vatsaonteloon laitettiin hiilidioksidia ja siten oli helpompi tehdä operaatio.Jospa sullakin on käytetty sitä (=ilmaa) sektion yhteydessä? Se tosiaan voi aiheuttaa hartiakipuja.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat