Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Kunhan kyselen kun en tie mistä pitäisi enää kokeilla.Siis meidän 11kk tyttö pulauttelee ja yrjöö jatkuvasti. Pulauttelut ovat vähäisiä, mutta yrjöö päivittäin. Joskus jopa 4krt päivässä.

Ei ole todettu mitään allergioita vielä, tosin lääkärikään ei suostunut mitään tekemään kun ei ollut mitään iho-ongelmia.Onko muilla ollut tällaista ennen kun allergiat ovat todettuja??Suvussa on paljonkin allergioita ja isosiskolle todettiin maitoallergia 3kk sitten. Ja heillä oli alku samanlainen maidon suhteen.

Kommentit (6)

Meillä tyttö pulautteli (lopulta oksenteli) 8kk asti todella paljon. Iho on ollut aina ihan priima. Hyvin pientä punoitusta voi tulla poskiin joskus.

Eli täysin suolisto-oireinen allergikko. Vasta verikokeissa ja altistuksissa löytyi vilja-allergia eli kotimaiset viljat jätettiin pois.Kun ruokavalio karsittiin muutamaan aineeseen lääkärin neuvosta, oksentelu loppui kahdessa päivässä kokonaan.Allergialääkärille hakeuduin itse kun en enää uskonut ' vauvat vaan pulauttelee' -puheisiin.

Koskaan en ole pitänyt maidosta enkä sitä vapaaehtoisesti nauttinut. Aikoinaan äiti pakotti ja kun aloin oksentamaan maidon, sain olla ilman. Hapanmaitotuotteet (maustamaton jogurtti, piimä) kylläupposivat eivätkä aiheuttaneen pahoinvointia.Mitään allergiaa ei ole todettu ja silloinhan en olisi myöskään juustoja ja hapanmaitotuotteita kestänyt. Jotkut eivät kestä homogenoitua maitoa, mutta luomu (pelkka pastoröinti) sopii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiitos kaikille vastanneille.KÄvimme tänään lääkärissä ja joudumme 2vkon maidottomalle dietille.Kakassa ei ole mielestäni ollut mitään erikoista. Joskus tietenkin on päiviä jolloin hän kakkaa 4-5kertaa ja löysää, mutta nyt on ollut ihan ok muutaman pvn.Oli ihanaa äsken syöttää lihaa, hedelmää ja maitoa (Almiro Pepti), ILMAN että tuli yrjöjä.Joten saa nähdä miten käy.Verikokeet kertoo enemmän 1-2vkon kuluttua.

Toki hänelle tulee myös muitakin suolioireita useimmiten, eli löysää, haisevaa ulostetta ja joskus harvoin ummetusta, kakka on yleensä tuolloin myös vihreää. Oksentelua ovat aiheuttaneet esim. maito, maissi ja porkkana.

varsinkaan enää 1-vuotiaalla. Allergia, reflluksi tms. sairaus voisi olla syynä. Allergiaa voi olla myös ilman iho-oireita, eivätkä läheskään kaikki näy testeissä, vaan ruokia täytyy kokeilla. Etsi asiantunteva lastenlääkäri.


Meillä esikoinen oireilee sopimattomalle ruualle ensin raivoamisilla mutta jos sitä annetaan edelleen tulee kuvaan myös oksentelut.Mitä maitoa käytätte lapselle ? Ensimmäisenä kannattaisi varmaan kokeilla maidotonta ja kanamunatonta dieettiä. Tietysti koko ajan kirjaten ylös kaiken mitä lapsi syöö (jos imetetään niin myös äidin syömiset) ja kaikki oireet. Siis oksentamiset kakkaamiset jne. Jos maidoton auttaa niin sitten voii koettaa palauttaa maidon takaisin 2 viikon dietin jälkeen ja katsoa tapahtuuko muutosta.Meillä muuten esikoinen rupesi oksentelemaan myös kun yritettiin vuoden iässä vaihtaa tuttelista tavalliseen maitoon. Jatkettiin tuttelilla ja koetettiin uudelleen vaihtoa myöhemmin. Olisikohan esikoinen ollut 1v 3kk kun ei enää tavallinen maito aiheuttanut oksenteluja.Ensimmäisenä kannattaisi aloittaa tuon ruoka ja oirepäiväkirjan pito eikä varmana olisi huono ajatus käydä allergioihin erikoistuneella lääkärillä.Tsemppiä selvittelyynt. Kahden allergisen äiti

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat