Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meillä poika vuoden ikäinen ja tuttipullo on henki ja elämä. Osaa kyllä halutessaan juoda lasista tai nokkamukista, mutta se pullo on kaikista paras. Mietityttää vaan että tuleekohan siitä vielä ongelmia jatkossa... Kaveripiirissä toinen on vieroittanut reilun vuoden ikäisen ja toinen kaksi vuotiaana. Missähän menisi se kultainen keskitie. Ja lapsethan ovat toki niin yksilöitä. :)

Kommentit (9)

meillä jätettiin 10kk ikäisenä tuttipullo pois ja meni niiiiin helposti, että harmittaa, kun ei jätetty tuttia samalla, nyt tytöllä ikää 1,4 vuotta ja menee päiväkotiin kohta, eli kokeillaan jättää tutti pois sitten kun on sopeutunut kunnolla päiväkotiin.Mun käsittääkseni lapselle on aina parempi ilman " keinotekoisia" imuvälineitä, sillä varsinainen imemisen tarve vähenee 1 vuoden ikään mennessä?? korjatkaa viisaammat jos olen väärässä..ja ympärillä olevia lukuisia perheitä seuranneena oon huomannut ainakin heistä, että mitä pidemmälle päästää ihan minkä vaan (tutti, tuttipullo vaipat yms) niin sen vaikeampaa.. tähän liittyen hieman ohi aiheen, meillä tyttä nyt siis 1,4 v ja lähes kuiva, käy potalla aina kun on siihen mahdollisuus, eli esim kaupoilla käyttää vaipaa ja öisin, vaikka nyt on ollut jo useampana aamuna vaippa kuiva.. pikkuhiljaa, eikä rytinällä ;)

Kyllä meillä kaveripiireissä vitsaillaan paljonkin, että milloin vanhemmat ovat valmiita jättämään tutin, tuttipullon ym. pois :-D Mutta varmasti kaikki kuitenkin ajattelevat ensisijaisesti lapsen etua. Eipä tullut edes mieleen, että joku voisi ottaa tuon tosissaan. No meitä on moneen junaan..ja tämä on jo ihan aiheen vierestä ;)Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

nuorimmaiselta otin tutin ja pullon pois 6kk iässä, ihan sen takia kun yöt meni herätessä jos tuti tippu tai huusi maitoa, jota ei kuitenkaan nälkäänsä huutanut. meillä kukaan ei oikeastaan ole syönyt tuttia. kaksi yötä hiukan itkien ja sen jälkeen ei ongelmia. kerralla tekisin ratkaisun, silloin mielestäni pääsee helpommalla..

..vaippojakin meillä käytetään ihan vain siksi, kun ne muistuttaa vielä vauva-ajasta. Hei haloo. Kukin tietysti tulkitsee tavallaan, mutta kyllä tuo tuttipullo viimeisenä vauva-ajan asiana oli ihan läppä. Ei voi käsittää....Mutta lisäystä ap:lle. Jos teillä pullo on lapselle todella tärkeä juttu, en lähtisi vielä lopettamaan pullottelua täysin. Kyllä sen kerkiää vielä! Jossain kohtaa (piankin?) pullosta voi tulla vähemmän tärkeä ja pullottelun lopetus käy kuin itsestään.

Mä ainakin otin ihan läppänä sun jutun ja monestihan monta asiaa onkin vanehmmille kovempi pala kuin lapselle ihan oikeestikin =)AP:lle, meillä poika 1 v 10 kk, kovin on tärkeä hälle tuttipullo. Tuskin hampaille pahaksi on, kun ei siitä mitään mehuja pitkin päivää juo. (meillä myös peukku kehissä eli se siitä). Lähinnä hampaille huonoa on se, kun joidenkin lasten vanhemmat eivät pese maitohampaita siksi, että ne eivät ole pysyviä...Meillä poka päiväkodissa ollut jo 10 kk, ei siellä kaipaa pulloa kun ei ole sitä siellä saanut. Noh meillä ei kyllä nukahdeta pullon kanssa, vaan se on aina erikseen nukkumisesta esim. heti iltapalan jälkeen. Siksi nukkuu pk:ssa ilman tuttipulloa.

nyt 2v juo edelleen joskus taikamukista ja nokkiksesta, lähinnä iltavellin. keväällä joi vellin vielä tuttiksesta mut jätin sen sit yks ilta vaan pois ku jäi unimaitokii ennen päikkäreitä (joita lapsi ei tosin nukkunutkaan enää ni ei tarvittu maitoakaan!). ruualla juotu varmaan vuoden verran maidot nokkiksesta/taikamukista, velli ja unimaito siis vajaa 2-vuotiaaks tuttipullosta. hyvin vierottu, ei kaipallu. tutistakii päästiin ennen 2v:tä eroon!

Kiitos vastauksista :) Tulin siihen tulokseen että eiköhän se rupea jossain välissä vähemmän kiinnostamaan. En viitsi sitä ruveta väkisin ottamaan toiselta pois kun vielä kuitenkin niin tärkeä juttu. Ja mukista ei vielä mene tarpeeksi nestettä alas vaikka osaa siitä juodakin. Kuten jo aikaisemmin totesin, kaikkihan ovat niin yksilöitä...

Meillä taisi ainakin olla 1-vuotiaana herkkyshetki asialla eli tuttupullosta luopuminen ei ollut mikään iso juttu. Poika tosin oli hyvin innostunut juomaan mukista jo 9 kk vanhasta ja nesteytyspuoli toimi sitenkin.Meillä edessä oli päiväkodin aloittaminen 1-vuotiaana ja tietoisesti halusin lopettaa tuttipullon käyttämisen päiväsaikaan eli lounaalla, välipalalla ja päivällisellä neste nautittiin mukista ja pullo oli vielä n. kuukauden käytössä aamuisin ja iltaisin.Lopulta pullo vaan jätettiin pois, koska poika lähinnä vain hörppäisi maidot esim. aamuisin " äidin iloksi" sylissä köllötellen ja pinkaisi pullon tyhjennettyään päivän touhuihin. En minä nyt ainakaan itseni takia jatkaisin pullottelua pitääkseni yllä jotain viimeisiä vauvamaisuuden rippeitä, kuten yllä joku mainitsi.

..sanoi meillä neuvolan täti. Lähinnä tuo on ymmärtääkseni hampaiden takia.Meillä vähennettiin pullottelua pitkällä aikavälillä koko ajan. Jossain kohtaa (ehkä 1,5v) määrä oli enää noin 1dl kerran päivässä (ennen nukkumaanmenoa) ja sitä jatkui 1v 10kk asti, kunnes jätimme kokonaan pullon pois. Kuvittelimme pullosta luopumisen olevan vaikeaa, mutta tyttö ei välittänyt pätkääkään. Taisi olla kovempi paikka meille vanhemmille :-D Viimeinenkin vauva-ajasta muistuttava esine oli hylättävä..sniif.Eli toki olisimme voineet aiemminkin jättää pullon pois, mutta emme raaskineet. Ja toisaalta ajankohta oli varmaankin ihan hyvä, kun sujui niin ongelmitta.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat