Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

vähentäisi kummasti jätettä lomaillessa

Kommentit (10)

polttamiseen.Ympäristöministeriön ohjeessa jätteidepolttaminen on yksiselitteisesti kielletty:" Jätteen hävittäminen polttamalla on yleensä kielletty. Erityisesti eräiden muovien (PVC) ja ruoantähteiden pienpoltossa syntyy haitallisia päästöjä.Saunan pesässä, takassa ja uunissa voi polttaa kuivaa ja käsittelemätöntä puuta. Sytykkeenä voi käyttää pieniä määriä puhdasta paperia ja kartonkia. Älä polta lastulevyä äläkä maalattua tai kyllästettyä puuta, sillä niitä poltettaessa syntyy myrkyllisiä yhdisteitä.Risuja voi polttaa ulkona, kunhan huolehdit paloturvallisuudesta ja katsot, ettei naapureille aiheudu polttamisesta haittaa. Suositeltavinta on polttaa risut pienissä erissä metallitynnyrissä. Risuja ei saa polttaa metsäpalovaroitusaikana."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyvin paloi, kun saunanpesässä kunnon tuli, niin pissa kuin kakkavaipat. Muoviahan polttaan muutenkin esim muovipusseja voi polttaa.Itse on aina tuotu vaipat muun polttamattoman mukana kaupunkiin, paljonhan roskia voikin saunankiukaassa polttaa ja näin vähentää jätemäärää.ap

En myöskään polttaisi. Kuten joku tuossa ylempänä kirjoittikin, matalissa lämpötiloissa muovista syntyy myrkyllisiä kaasuja. On eriasia polttaa ohuita muovipusseja puun seassa tai muovijätettä oikeissa polttolaitoksissa kuin saunassa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat