Vierailija

tänään 30.7. kello 14.45-15.00

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

osakkaat ovat erimielisiä ja toiset haluaisivat selvityksen ja toiset eivätMaksaako kukin jäsen oman lakimiehensä vai meneekö kuolinpesän rahoista?

Vanhempani aikovat antaa minulle ennakkoperintöä rahana noin 5 000 e vuosi, miten teen avioehdon niin että tuo ennakkoperintö huomioidaan siinä? Entä jos käytän rahan asuntolainan lyhentämiseen, kuinka se vaikuttaa asunnon omistussuhteisiin?

Teet avioehdon, jossa määrätään, että puolisollasi ei ole avio-oikeutta lahjaksi saamaasi omaisuuteen, tämän sijaan tulleeseen omaisuuteen tai tällaisen omaisuuden tuottoon. Lisäksi avioehdossa useimmiten kannattaa sulkea avio-oikeus pois myös perinnöksi saadun omaisuuden, ennen avioliittoa tai sen aikana saadun omaisuuden osalta. Tämä edellyttää tietysti, että miehesi haluaa tehdä avioehdon.Jotta avioehto on varmasti pätrvä ja sanamuodoltaan tarkoittamasi kaltainen, käänny asiantuntijan puoleen. On ehdottoman tärkeää, että avioehto on rekisteröity maistraattiin, kahden henkilön oikeaksi todistam sekä allekirjoitettu ja päivätty asianmukaisesti.Joudut maksamaan ennakkoperinnöstä veron, koska ns,. verovapaan lahjan alaraja ylittyy (3399 euroa /kolmen vuoden välein per lahjanantaja).Jos asunto on ostettu nimiinne 50 % / 50 % ja maksat yhteistä lainaanne pois etuajassa, on sinulla näyttövelvollisuus riitatilanteessa siitä, että olet suorittanut ylimääräisiä lyhennyksiä. Mikäli teillä ei vielä ole avioehtoa , menee omaisuutenne osituksessa puoliksi teidän kesken. Tällöin omistussuhteilla ei ole käytännön merkitystä ero-/kuolintilanteessa...Vastasin kysymyksiisi sillä oletuksella, että olet nyt avioliitossa miehesi kanssa.

mutta olen siinä käsityksessä, että suppean ulosoton käyttämiselle ei ole estettä kuvaamasi kaltaisessa tapauksessa. Uo-menettely kohdistuu vain palkan, muiden tulojen tai sellaisen varallisuuden ulosmittaamiseen, jota ei erikseen tarvitse muuttaa rahaksi. Juuri tästä syystä menettelyä kutsutaan suppeaksi. Oletan, että saatavasi on täytäntöönpanokelponen eli sinulla on tuomioistuimen päätös saatavastasi.* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat