Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Nyt on sitten äitikin menossa töihin ja lapset hoitoon. Lapseni (3v ja 9kk) aloittavat päiväkotiarjen. Meillä ei ole vielä mitään kokemusta, mitä kaikkea täytyisi ottaa huomioon, jotta uusi arki rullaisi helpommin. Antakaahan käytännön vinkkejä. Mitä kaikkea tulee kuskata päiväkotiin lasten mukana? Kaikki ideat kehiin!

Sivut

Kommentit (35)

- Tossut

- reppu

- sadevaatteet - näitä voi ainakin meillä pitää päiväkodissa ei tarvitse kuskata edestakaisin

- Nimikointi: Eli kirjoita kaikkiin mahdollisiin vaatekappaleisiin nimi, mieluiten koko nimi ja sukunimen alkukirjain (tai vaikka koko nimi jos mahtuu). Pelkät nimikirjaimet ei oikein riitä kun samoilla kirjaimilla voi alkaa useampi lapsi.

- Villasukkiin ja lapasiin on fiksuinta ommella kanttinauhasta nimilappu. Maalarinteippi on nopea väliaikaisratkaisu.

- Päiväkotiin vaihtovaatekerta

- Vaipat jos käytössä?

- Unikaveri mukaan jos on käytössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Noin mustavalkoisten äitien, jotka rinnastavat tarhaanviennin lasten heitteillejättöön, lapsista ei ainakaan kovin empaattisia ja sosiaalisesti taitavia tule!

omia vauvaloita pieniä alle vuoden ikäisiä varten. Nyt joutuvat kahden tai 1.5 lapsen paikalle isoon ryhmään. Onneksi ei ole tarvinnut ketään lapsistani sinne laittaa

jopa paremmin, kuin sellaiset itkuiikka taaperot, jotka pelkää jokaista risaustakin.

kahdessa eri päiväkodissa olen nähnyt alle vuoden vanhan aloittavan päivähoidon. hymyileviä ja reippaita pienokaisia ovat ollet. tosin samasta ryhmästä olisi voinut palauttaa kotihoitoon sen aina itkevän 2v. tytön, paljon paremmin pärjäsi tämä hymyilevä pikku paavo.

sinuna en kyllä tällä palstalle olsi kirjoittanut, että 9kk menee hoitoon.

tuttipullonkin voi viedä tarhaan, sekä muista tutti.

en tuomitse muita vaikka omani ovat menneet hoitoon paljon myöhemmin.

2. Tunne itsesi huonoksi äidiksi

3. Tunne itsesi huonoksi äidiksi

4. Tunne itsesi huonoksi äidiksi

5. Tunne itsesi huonoksi äidiksi

6. Tunne itsesi huonoksi äidiksi

jne.

Varsinkin talvella voi huulet rohtua. Jos on pitemmät hiukset niin kannattaa jotain hiuslenkkejä laittaa että saa tukan ponnarille askertelu- tai maalaushetkiin.

Kannattaa pitää siellä tarhassa aina varalla ne sadevaatteet, kurarukkaset, ylimääräiset villasukat ja myssy sekä vaihtoalusvaatteet sekä sisävaatteet. Loskakelillä kannattaa aina varata mukaan sekä toppa- että kumisaappaat.

en lisäisi muuta kuin jumppavaatteet:::)))

ja iloisen mielen.Lapset saattavat kiukutella, kun viet päivähoitoon, mutta 2 viikon kuluttua tilanne on yleensä jo ok.Ps. Onnea päivähoito-uralle ap ja lapset:)

Meillä käytetään kotona housuvaippoja, päiväkotiin haluavat teippivaipat koska ovat helpommat vaihtaa.Lisäksi tyhjä kansio. Keräävät päiväkodissa ns. kasvukansiota, johon laitetaan kaikkia juttuja piirustuksia, kuvauksia retkipäivistä valokuvineen tms.

Minusta on lasta vähättelevää väittää, että hoitoonvieminen olisi muka raskaampaa äidille. Ehkä sen tarkoitus on vain yrittää helpottaa äidin tunteita, hokema toimii defenssinä?

Silti, aika monen on pakko viedä lapset hoitoon, pienetkin.

Mutta pienemmän emotionaaliseen kehitykseen päiväkodin aloituksella voi olla silti paljon syvällisempi merkitys ja haitat. Lapsi ei välttämättä pysty luomaan eheää kuvaa itsestään ja riittävän hyvää perusluottamusta, mikä näkyy sitten ehkä jo murrosiässä mutta todennäköisemmin aikuisiässä, kun ihminen yrittää muodostaa parisuhdetta tai muuta läheistä ihmissuhdetta. Varhaisiän kokemukset (turvattomuus, minuuden hajoaminen) voivat vaikeuttaa solmia luottamuksellisia suhteita myöhemmällä iällä.Tietenkin paljon riippuu perheenjäsenten suhteista ylipäätään sekä

siitä, kuinka päivähoito järjestetään, kuinka hyvin hoitaja osaa vastata lapsen tunteisiin ja auttaa niissä. Liian suurissa ryhmissä tämä ei ole mitenkään mahdollista. Psykologit tietävät, että tällä hetkellä yksi yhä suureneva psyykkisesti oireilevien lasten ryhmä on lapset, joiden vanhemmat ovat korkeastikoulutettuja, työkeskeisiä ja ihmisiä, jotka yrittävät itsenäistää lapsensa liian varhain. Vanhemmat, jotka eivät ymmärrä, mitä lapsi tarvitsee kasvaakseen mieleltään eheäksi, vanhemmat, jotka eivät ymmärrä lapsen emotionaalisia tarpeita.Suurin osa työssä käyvistä vanhemmista todennäköisesti pystyy tunnistamaan lapsen tarpeet, eikä työ ja hoito haittaa lapsen kehitystä.

miksi mennään töihin ja lapset viedään hoitoon heti äitiysloman päätyttyä, että siihen, että kotiin jäädään hoitamaan lapsia. Uskonpa, että kummassakin ryhmässä on yleisesti hyväksyttyja ja paheksuttuja syitä.t. ap

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat