Vierailija

Olen kadottanut mattoni pesuohjeen (kai se mukana oli matossa), oisiko kellään tallessa valkoisen Ikean villamaton pesuohjetta?

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

muistaakseni aina kunkin tuotteen yhteydessä netissä lukee pesuohje... tyyliin matoissa " kemiallinen pesu" tai " ammattimainen laakapesu" . jos mattosi on jo poistunut mallistosta, katso jonkun muun valkoisen villamaton kohdalta.

En tiedä minkätyyppinen mattosi on mutta meillä oli kudottu karvalankamatto, ostettu ikean alesta aikanaan noin 300 mk:lla. Kun se oli jo 3-4 v vanha toteisin ettei kannata viedä pesulaan. Olen tekstiilialan ammtattilainen ja siksi tiesin miten pesu pitää tehdä: pesuveden lämpötilan tulee olla tasainen, ei suuria lämpötilavaihteluja (villa vanuttuu). Pese miedolla pesuainevedellä (nestemäistä pyykinpesuainetta liotettuna) noin 30 asteisessa-käden lämpöisellä vedellä. Käytä pehmeää harjaa, älä hankaa kovasti. Harjaa lankojen suuntaisesti. Huuhtelu runsaalla vedellä, saman lämpöisellä! Vedä ylimääräinen vesi pois lastalla mahdollisimman hyvin. Kuivumaan TUULISENA päivänä että kuivuu nopeasti. Jos jää märäksi moneksi päiväksi, villa alkaa haista.

Hyvä tuli. Nukkamattoa en lähtisi harjalla pesemään ollenkaan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat