Seuraa 

Ajattelin vaan kysellä että kuinka moni silittää vastasyntyneen vaatteet valmiiksi. Minäkin silitin kaikki esikoisen vaatteet mutta nyt olo niin väsynyt loppuraskaudesta ettei oikein kiinnostais silitellä kun muutenkaan meillä ei pahemmin vaatteita silitetä.Lakanat ja harsot ajattelin kyllä ainakin silittää.

Kommentit (10)

Mutta tuskin jatkan vauvan synnyttyä. En silitellyt esikoisellekkaan ja hyvin on pärjätty. Tietenkin tarpeen tullen jollekkin vaatteelle silitysrautaa näytän jos ihan mytyssä on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta, kun esikoinen syntyi en olisi voinut laittaa niin ihanalle iholle muuta kuin silitettyjä vaatteita. En epäile etteivätkö elossa pysyisi ilmankin, mutta tuntuu mukavalta laittaa pehmeää pehmeää vasten! =)

Esikoinen nyt pian 4v ja lasten vaatteet & lakanat silitän vieläkin, vaikken juurikaan omia. Pihavaatteet saatan jättää väliin.

Otin tavaksi silittää silloin, kun tuli telkasta jotain katsottavaa niin se meni siinä puolihuomaamatta sivussa!

Tuohon mun mielestä se punkkien määrän väheneminen perustuu. Tuskin niitä hirveesti pesun jälkeen pyykeissä on muutenkaan tapettavaksi. Mutta lämpötila silitysraudassa, varsinkin jos 3 pisteellä voi silittää, on kyllä niin kuuma että tappaneekin punkkeja.

En kanssa silittänyt kuin esikoisen ekat äitiyspakkauksen vaatteet kertaalleen. Heh, mä inhoan silittämistä ja siinäkö syy. Eikä vauvan hyvinvointi siitä mitenkään kärsinyt. Nyt toista odotellessa sama Meno jatkuu ;)Mrs. P rv 8+4

Kuoleeko/väheneekö muka pölypunkkien määrä petivaatteista silittämällä? Kun esim Allergia ja astmaliiton sivuilta selviää että pölypunkit kuolee vain saunassa tai pakkasessa tai kuumassa pesussa. Eli siellä lukee että pölypunkki kuolee jos on +60asteessa yli tunnin. (Ja esim -18asteessa 24h). Eli auttaisko nopea kuuman raudan vetäisy tappamaan lakanasta pölypunkkeja? Saati sitten mankeli, joka ei oo niin kuuma.Ja muuten aiheesta:

Minä silitin kaikki vaatteet ja petivaatteet kertaalle ennen vauvan syntymää. Sen jälkeen en enää vaatteita. Vaan ainoastaan petivatteet ja puklausharsot joka pesun jälkeen, kun ne on pehmeämmät ja siistimmän näköiset sillai. Ja tietenkin silitän sitten esim kauluspaidat ja muut vaatteet jotka ei ole venyvää kangasta, jotka on aivan ryppyiset ja ruman näköiset pesun jälkeen ilman silitystä. Silitin esikoisen lakanat n 1vuotiaaksi saakka, sen jälkeen ei ole enää ollut aikaa. Eikä ole enää rypyt haitanneet, kun lakanat on aamulla ryppyisemmät kuin ikinä, kun lapsi niin niitä myttää.Aikuisten petivaatteita meillä ei silitetä. Vaatteita kylläkin enemmän, jos tarve vaatii. Ja vain ne rypistyvät kankaat, esim kauluspaidat, housut, hameet. Ei joustavia kankaita/vaatteita. Ne suoristuu päällelaittaessa.

Siis kun pesin vanhoja vaatteita käyttöön ensimmäistä kertaa, silitin lähes kaikki. Sittemmin ei ole tullut siliteltyä.Paitsi lakanat silitän aina, niin vähenee petipunkit pienen sängystä. (Mankeli olis aika luksusta)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat