Vierailija

Etelä-Suomeen muutto suunnitelmissa, asuinalueet mietinnässä. Haussa 4h+k+s vuokra- tai asumisoikeusasunto, rivitalo tai kerrostalo. Talon rakennusvuosi saisi olla 2000-luvulla tai hieman vanhempikin käy, mutta vanhat 70-luvulla rakennetut seudut ei kiinnosta.Muutama ASO-asunto on esim. Rekolassa, Korsossa, Asolassa, Askistossa. Onko tietoa, millaisia alueita nuo ovat? Palvelut, liikenneyhteydet ja kaikki aiheeseen liittyvä kiinnostaa.

Kommentit (8)

on kaksi pientä lasta ja Korsossa asutaan, en vaihtaisi ainakaan tällä hetkellä pois. Paljon puistoja, neuvola, terv.asema ym. palvelut lähellä. Tosin lapset on kotihoidossa, joten päiväkotitilanteista tms. ei ole tietoa. Tietty jos kaupungin vuokra-asuntoon muuttaa niin voi olla levottomampia mutta me asumme Saton asunnossa ja ihan ollaan tyytyväisiä. Mikkolan puolelle en ehkä muuttaisi mutta leppäkorpi, metsola ja korsontie kohti vierumäkeä (en tiedä millä nimellä tätä aluetta tarkalleen kutsutaan) on kanssa rauhallista aluetta. Liikenneyhteydet juna+bussi kulkee hyvin.

Rauhallinen alue jossa mahtavat ulkoilumaastot pari leikkipuistoa, palveluita tosin ei pahemmin ole; yksi kauppa jossa postipalvelut ja ravintola. Mutta myyrmäen palvelut ovat lähellä ja sinne pääsee kätevästi bussilla.

Lisäksi alueella on suht uusi päiväkoti, muutama perhepäivähoitaja, ala-aste ym

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En ole itse asunut mutta siellä liikkuneena nähnyt kaikenlaista tallaajaa. Siellä on paljon kuppiloita jotka vetää röhnäporukkaa.Askisto rauhallinen pientaloalue. Koulu löytyy, palveluina pieni ruokakauppa ja pizzeria. Vaatii ehdottomasti oman auton.Rekola ja Asola... riippuu missä päin asuu. Löytyy rauhallista pientaloaluetta ja sitten taas kerrostaloalueita joissa VVO:n ja kaupungin vuokra-asuntoja joten naapurusto vähän "värikkäämpää". Alueella suht hyvät päivittäispalvelut.

Rekolanmäessä uudehko koulu, Rekolassakin ala-aste.

Asola-Rekola alueelta melko hyvät bussiyhteydet muualle Vantaalle ja Helsinkiin, samoin lähijunayhteydet.

Rekola OK, Korso riippuu alueesta (esim. Metsolan ASO-rivitalo on rauhallisessa paikassa, Korson keskustassa on ainakin liikenteen melua), Asolan ASOt ovat rauhallisella paikalla metsän reunassa, Askistoa en tunne paremmin. Rekolasta ja Korsosta pääsee Helsinkiin junalla ja bussilla, samoin Asolasta (kun kävelee Koivukylän asemalle). Rekolassa on pieni K-kauppa, Korsossa on K- ja S-marketit, Asolassa on S-market ja sinne on tulossa Citymarket. Päiväkoteja on kaikissa.

Rekolanmäen koulun lähettyvillä on aso-asuntoja mutta sitten myös ns. vanhan Asolan puolella josta on sitten kouluun jo n. kilometrin matka.

Lisäksi on asoja Asolanväylän varressa. Meluisa paikka, toisella puolella menee junarata ja toisella vilkas Asolanväylän liikenne + Peijas Rekolan sairaala vastapäätä.

Rekolanmäen koulun lähettyvillä olevat asot ovat ehkä parhaat, olen itsekin asunut niissä.

Askisto on monella mittarilla paras, mutta tosiaan kuten joku sanoi, niin siellä auto on melkein pakollinen varuste tai se ainakin helpottaa elämää merkittävästi. Askistohan on kiva kylä, jossa on kaikki ihan peruspalvelut, mutta "isompia" palveluja varten on aina lähdettävä esim. Myyrmäkeen (5 km)

täällä metän reunassa aso-asunnossa. Tykkään kovasti. Yhtiö on rauhallinen ja täällä on paljon lapsiperheitä. Kilometrin säteellä on kolme päiväkotia ja alakouluun on parisataa metriä. Neuvola on siinä koululla. Kirjastoauto pysähtyy kerran viikossa ihan viereen. Ainoa huono puoli on se että lähimpään kauppaan on matkaa 1,5km. Mutta 2km:n päästä löytyy sitten isompi kauppa, posti, kirjasto... Melkein oven edestä pääsee bussilla Helsinkiin eikä juna-asemallekaan ole matkaa kuin alle kilometri.Mä ainakin tykkään asua täällä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat