Seuraa 

Tyttömme täytti juuri 4v. ja nyt on viime aikoina hänellä ollut kovin vaikeaa esim. kiittää saamistaan lahjoista.. Synttäreillä kävi mm. ilmi, tyttö meni ihan lukkoon eikä kiitoksen sanaa kuulunut suusta ennenkuin oli pitkään maaniteltu.. :/ (ja siis aiemmin tämä ei muistaakseni ollut ongelma..)Jonkinasteista ujouttahan tuo nyt on, " ramppikuumetta" ? Synttäreillä sen vielä ymmärrän, kun on laaja suku ja väkeä yli 20 ja kaikki " tuijottaa" ja tyttö joutui olemaan siinä keskipisteenä.. Mutta nyt on kyllä pienemmänkin porukan kanssa sama ongelma. Sai lahjan, mutta millään ei saatu puserrettua kiitosta irti.Tyttö kyllä " noin periaattessa" osaa hyvin kiittää ja olla kohtelias, tekee sitä useasti kotona ihan arjen keskellä. Ja on hänelle opetettu että kun esim. saadaan lahja niin kiitetään jne., ja yritetty kyllä itsekin näyttää hyvää esimerkkiä ;) Mistäs nyt moinen ujos, vai mitä lie ,kumpuaa..?

Se että asiasta tehdään iso numero tietty pahentaa asiaa, ja saa tytön menemään vielä hiljaisemmaksi..Mutta toisaalta näin vanhempana iskee joku sisäinen paniikki, että " onkos meidän tyttö noin epäkohtelias, apua, luullaan ettei minkäänlaisia tapoja ole opetettu" - fiilis.. :(Äskenkin vieraat toivat lahjan, mutta ei kiitosta kuulunut..sorruin jopa kiristämiseen " ei tule mehujäätä ennenkuin kiität" ..juu, tosi fiksua.

Sitten ajattelin että noh, annetaan olla hetki, saa tyttö rauhoittua ja kiittää sitten ennenkuin vieraat lähtee..mutta ei.

Jotenkin noloa jo, vaikka sukulaisia olivatkin ja ymmärsivät (ainakin noin päällisin puolin) tilanteen..Tyttö ei muuten ole erityisen ujo, aika rämäpääkin välillä jos tuntee olonsa kotoisaksi ;) .. Mutta nyt tämä " julkinen kiittäminen" tuntuu olevan ihan mahdotonta??

Ollaan myös keskusteltu asiasta rauhallisesti kotona kun ei vieraita paikalla, että kun saadaan lahja silloin kiitetään kauniisti, jne..Ehkä liittyy ikään, on jonkinmoista ujoutta, menee varmaan ohi jossain vaiheessa..vai miten teillä muilla? Onko samanmoisia ongelmia, vai onko meidän tyttö ainoa " epäkohtelias" ? ;)

Kommentit (1)

Alle 6-vuotiaana ei oikein koskaan kiittänyt mistään. En tehnyt asiasta numeroa. Pyysin aina kiittämään, mutta annoin olla, jos ei kerta kaikkiaan saanut sanaa suustaan. No joskus varmaan itsekin erehdyin johonkin kiristykseen ja muuhun, mutta tilanteesta tuli yleensä kaikille niin epämukava, että annoin olla. Luulin, ettei koskaan opi käyttäytymään kohteliaasti. No, on nyt menossa toiselle luokalla ja osaa käyttäytyä tosi kohteliaasti. Kiittää kylässä kauniisti ilman kehoitusta ja on mielestäni muutenkin kohtelias ja ystävällinen. Luulen, että eskari ja koulu ovat tehneet suurimman työn, en tiedä, lopputulokseen olen ainakin tyytyväinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat