Vierailija

Varsinaisia sanoja ei oikein ole, lähinnä " joo" ja " ei" tyyliä. Sanoista sanoo usein vain ensimmäisen tai viimeisen tavun, eläimistä puhuu niiden äänillä tyyliin " hauhau" ja " ihhahhaa" . Ei edes yritä sanoa " koira" tai " hevonen" vaikka aikuinen toistelisi niitä. Osoittelee paljon asioita, vie aikuisen kädestä pitäen katsomaan jotain, mutta ei yritä selittää.Vilkas ja sosiaalinen lapsi, " puhetta" tulee kyllä paljon, muttei siitä saa selvää, ymmärtää kyllä puhetta ja kehoituksia hyvin.

Kommentit (6)

Koulussa pitäisi jo sentään osata puhua.Neuvolan kautta siis tutkimuksiin, hop hop! Tutkimuksiin saa jonottaa kuukausikaupalla, joten en yhtään enää odottelisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ilmeisesti lapsi on neuvolassa viime tarkastuksissa heittäytynyt muutenkin tekemättömäksi, ehkä ovat luulleet ettei vain ole alkanut puhumaan siellä... Ja vanhemmat eivät ole ottaneet asiaa esille. Tai sitten neuvola ei vain jostain syystä ole puuttunut asiaan. Ymmärtääkseni vanhemmat eivät ole huolissaan, kun lapsi kumminkin ymmärtää puhetta ja he ymmärtävät lapsen ääntelyä ja elehdintää suht hyvin. Mutta vieraampihan ei ymmärräkään mitä tarkoittaa " pu" ja " mu" ....Ap.

Ei vanhempien silti tarvitse olla huolissaan, mutta lapsen itsensä kannalta alkaa olla melko tärkeätä, että myös ulkopuolinen alkaa ymmärtää lapsen puhetta. Olisi pitänyt viedä puheterapeutin arvioon oikeastaan jo viimeistään 3-vuotisneuvolan jälkeen, jollei lapsi tuota puhetta selvillä lauseilla. Monet vanhemmat ei kehtaa hakea lapselleen apua peläten että lapsi leimautuu, mutta vaikka vanhemmat olisi itse puheterapeutteja ulkopuolisen on pakko arvioida lapsen puheentuottamisen taso. Vanhemmat ymmärtää välillä ihan liikaa ja lapsi ei edes välitä yrittää oikeilla sanoilla selvittää asiaansa.Ja valitettavasti myöskään ammattihenkilöt ei aina lähetä lasta vaikka pitäisi. Sattuu itselläkin juuri olemaan kylässä kouluun menevä poika, jonka puheesta ei yli 4 vuoden terapian jälkeenkään saa kovin helposti selvää. Aikanaan paikallinen terveydenhoitaja ei katsonut puheterapeutin arviota tarpeelliseksi vielä 3 vuoden iässä, mutta onneksi vanhemmat vei sitten ilman lähetettä, koska poika ei osannut sanoa kuin max 10-15 sanaa, lauseita ei lainkaan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat