Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Imetän reilun kuukauden ikäistä vauvaa ja täs viikko takaperin vauvan kasvoihin,päänahkaan ja kaulaan tuli ihan hirveästi näppyjä, siis sellaisia ns. ihonpuhdistusnäppyjä, nyt suurin osa näpyistä on lähtenyt pois mut varsinkin poskiin ja suun seudulle ne näpyt on jääneet ja on niitä vähän vielä kaulassakin. Voiskohan se johtua siitä kun imetän ja minulla maitoa tulee suihkuamalla, eli siis silloin kun vauva imee niin hänen suun ympärillä oikein lainehtii maitoa ja sit se valuu pitkin poskia ja joka paikkaa. Voiskohan toi maito jotenkin ärsyttää sitä ihoa vai onkohan noilla kahdella asialla mitään tekemistä keskenään? Olen nyt parin päivän aikana aina pessyt vauvan kasvot imetyksen jälkeen tai sit jos vauva nukahtaa niin sit pyyhin märällä vanulapulla ja kuivaan huolellisesti, mut nyt sit mietin et taitaa liika peseminenkin sit vaan kuivattaa ihoa. Onko kenelläkään tällaista ongelmaa ja johtuukohan ne näpyt edes maidosta vai onko ne vaan tavallisia ihonpuhdistusnäppyjä??

Kommentit (8)

maito allergiasta niinkun meitin pojalla oli. elis itten vaan imetys diettaamaan. ja maito juustot kaseiini ym pois ruokavaliosta. Kanattaa ottaa puheelso myös lääkärineuvolassa.

Tämä on toinen lapsi mut en muista esikoisella tollasia olleen tai ei hällä ainakaan noin paljon niitä ollut. Noh, ristiäisiin on vielä aikaa niin ehkäpä ne siihen mennessä häviäis niin ei tavis sit neidin olla näppynaamaisena omissa juhlissaan, vaikka tuskinpa tuo tuosta paljoa välittäiskään. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ne tulee siitä, kun lapsen oma hormonitoiminta alkaa toimia. kuullostaa siis normaalilta ja menee ohi ajallaan. mitään ei tarvitse tehdä, ei varsinkaan puristella tms sörkkiä liikaa.

posket ja kaulan alue. On tosi hyvä pitää ne korkeintaan normaalilla ilta ja aamupesulla puhtaana, eihän vauvan ihoa tarvi ees tiheesti pestä ,mutta voit rasvata ihoa bebanthenilla tai jollain muulla perusrasvalla. Satuin silloin olemaan isomman lapsen kans päiväkäynnillä lastenosastolla ja siellä eräs hoitaja sano että rasvaileppas pikkusen poskia :) ja kas kummaa ne näpyt häipy muutaman päivän sisällä ja semmmonen helotus laski, saattaa siis johtua ihan rasvauksen puutteesta. Vaikka on hormooninäppyä sitä voi varovasti rasvaila.

Voiskohan ne olla hormoninäppyjä, joita vauvoille tulee juuri 1-2 kk:n iässä ja ne häipyy sitten aikanaan? Meillä esikoisella ryöpsähti hormoninäpy kasvoihin juuri sopivasti ristiäisten aikoihin, kuopuksella ei tainnut olla niin näkyviä, kun en muista niitä enää.

veikkaan mä.Lika tietysti pahentaa ja iho voi tulehtua, mutta ei sun joka syönnin jälkeen tarvitse vauvaa pestä.Näpyt häviävät aikanaan.Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat