Vierailija

Kiitos jo etukäteen!

Kommentit (27)

Näin kaksi lääkäriä läksytti mua pari vuotta sitten, kun odotin kakkosta eikä mitkään renniet auttaneet. Eli pidemmän päälle maitotuotteet pahentavat vatsalaukun ärtyneisyyttä, mutta peittävät oireet pieneksi hetkeksi. Manteleita minäkin suosittelisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Reseptivapaiden närästyslääkkeiden jatkuva käyttö on yleistynyt. Suolahappoa neutraloivien ja sen tuotantoa ehkäisevien lääkkeiden päivittäinen käyttö sotkee kuitenkin helposti mahalaukun luonnollisen toiminnan.

Lääketilastojen mukaan vuonna 2010 mahan liikahappoisuuden hoitoon on korvattu yli puoli miljoonaa lääkitystä.

- Ei ole suotavaa käyttää närästyslääkkeitä pitkään ilman lääkärin tarkempaa tutkimusta.

- Tilapäisesti käytettynä närästyslääkkeet ovat toki melko vaarattomia, mutta pitkäaikaisessa käytössä ne voivat peittää joitakin oireita ja vakaviakin tauteja, jotka kaipaisivat lääkärihoitoa.

Närästyslääkkeiden ahkera käyttö sotkee helposti mahalaukun luonnollisen, aseptisen tehtävän.

- Lääkkeet vaikuttavat mahalaukun vastustuskykyyn bakteereja kohtaan, joita saamme ruuan mukana. Mahahappojen tehtävä olisi niiden torjuminen ja tappaminen ja kun maha tehdään hapottomaksi lääkkeillä, kasvaa suoliston tulehdusten riski ja ravintoaineiden imeytymättömyys ruuasta.

 

Ennen apu ruokavaliosta, nyt lääkekaapilta!

Suomalaisista 10-15 % kärsii päivittäisestä närästyksestä. Useimmiten syynä ikävään vaivaan ovat väärät ruokailutottumukset, stressi, tupakointi ja runsas alkoholinkäyttö.

- Refluksitauti liittyy usein myös ylipainoon. Annoskokojen kasvaminen ja raskas ruoka ovat myös suurimpia syitä taudin taustalla. Kun aiemmin lääkkeitä ei vaivaan ollut, apu oli pakko saada ruokavalion muutoksesta.

- Ennen mahavaivoja koitettiin selättää löytämällä parempi ruokavalio, mikä on paljon terveellisempi tapa. Nyt otetaan vaan lääkettä, mikä on helpompaa. Ei tarvitse luopua kahvista, runsaasta viljan ja sokerin syömisestä, prosessoiduista maitotuotteista tai runsaasta kasvisrasvapohjaisesta ruuasta.

- Parempi olisikin keventää syömistä ja välttää ruoka-ainetta, jonka epäilee närästystä aiheuttavan.
http://pullapoliisi.blogspot.fi/2013/06/narastaako.html

 

Viisi minuuttia närästyslääkkeiden mahdollisista riskeistä
http://sundqvist.blogspot.fi/2011/08/viisi-minuuttia-narastyslaakkeiden.html

Linkissä ohjeita vatsahappojen toimintahäiriöihin.
http://www.terveydentukipilarit.fi/terveysinfo/terveyden_avaimet/kysymykset_ja_paulan_vastaukset/73/

neavaa88

Mulla närästykseen auttaa että menen makaamaan ja ajattelen jotain herkkua ja kaikkea hyvää niin heti menee ajatukset muuaalle saatan jopa sulkea silmät.

Vierailija

Mä vaan menen yleensä makuuasentoon ja oon vaikka kännykällä, katon telkkua tai jotain muuta joka vie keskittymisen muualle. Yleensä se menee ohi melko nopeasti :-)

Vierailija

Sekoita teelusikallinen ruokasoodaa veteen ja juo se. Ruokasooda neutralisoi vatsahappoja ja ainakin minulla tehoaa närästykseen joka kerta. Voi käyttää myös raskaana ja tulee paljon halvemmaksi kuin kalliit närästyslääkkeet.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat