Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Nettotulot pienimmillään 1550¿

Laina, sähkö, vesi, netti, hoitovastike = 1012¿.2 aik+ 1 pieni lapsi.Silloin kun olisi vain nuo tulot, ei rahaa juuri muuhun kuin lapsen hoitomaksuun 70¿+ruokaan riittäisi (syödään nyt todella hyvin ja ruokaan menee 400¿, josta olisi tinkivaraa ehkä 100¿). Muut kulut meillä on kyllä pienet. Itsellä puhelinlasku n 25¿/kk ja miehellä 5¿ luokkaa.

Kommentit (16)

nuo mainitsemani kulut 700¿/kk ja se menee kankkulan kaivoon, eli vuokralla asutaan. Tällä hetkellä jouduttaisiin tiukille, koska mies ei ole töissä vaan opiskelee. Hänellä max vuoden opinnot enää jäljellä ja sitten pääsisi tn piakkoin töihin (ei ole ronkeli työn suhteen, joten kelpuuttaisi aluksi huonommankin paikan). Minulla palkka nousee syksyllä hiukan. Sen vaikutus nettotuloihin tosin ei ole suuti, mutta 100¿/kk olisi varaa ainakin joustaa.Lainahintaan varasin 3000¿ pieneen pintaremppaan ja 15000¿ opintolainan poismaksuun. Opintolainaa ei kyllä olisi vielä ihan pakko maksaa, mutta mielelläni alkaisin lyhentämään sitäkin pian.Ilman opintolainaa nuo menot olisi 943¿/kk. Eli vajaa satanen vähemmän/kk.

AP

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

+ Muut kulut esim.- Onko teillä kotivakuutus?

- Tv-lupa?

- Miten liikutte? Bussilippu, tms.?

- Mitä jos jokin kalliimpi kodinkone hajoaa tai sairastutte (lääke- mahdollisesti lääkäri-, taxikulut)?

- Aiheuttaako lomat, juhlapyhät tai syntymäpäivät esimerkiksi suurempia (ruoka, lahja, ym.) kuluja?

- Vaatekulut?Jos teillä on säästöjä ja tuo budjetti vain pienen aikaa esim. muutaman kuukauden, niin toki se menee, mutta pidemmän päälle ei varmasti.Finette:

Lainaus:


+ Muut kulut esim.

- Onko teillä kotivakuutus? [b]On mutta se on 100¿/vuosi

- Tv-lupa?[b] EI[b/]

- Miten liikutte? Bussilippu, tms.? [b]Kesällä pyörällä, talvella bussilla+pyörällä (30¿/kk).[b/]

- Mitä jos jokin kalliimpi kodinkone hajoaa tai sairastutte (lääke- mahdollisesti lääkäri-, taxikulut)? [b]Tätä varten on julkinen sairaanhoito ja vakuutus. Uuden kodinkoneen saisi hätätilassa 20-30¿lla keltaisesta pörssistä siiheksi kun olisi varaa ostaa kunnollinen. [b/]

- Aiheuttaako lomat, juhlapyhät tai syntymäpäivät esimerkiksi suurempia (ruoka, lahja, ym.) kuluja? [b]Voitaisiin sopia miehen ja lähisuvun kanssa että tänä jouluna ei osteta lahjoja, vasta vuoden päästä. Lapsi saisi kuitenkin isovanhemmiltaan niin paljon, ettei edes huomaisi että osa puuttuu. Ruokaan meni viime jouluna 40¿ enemmän kuin normaalikuukautena. Joulun matkakuluihin meni 50¿. Jos köyhäiltäisiin, selvittäisiin 100¿lla joulusta. [b/]

- Vaatekulut? [b]Lapsella on kevääseen asti tarpeellisimmat vaatteet olemassa, kirppikset on keksitty ja isovanhemmat lahjatoivekyselyineen. Omia vaatteita ei tarvitsisi uusia hetkeen. [b/]Jos teillä on säästöjä ja tuo budjetti vain pienen aikaa esim. muutaman kuukauden, niin toki se menee, mutta pidemmän päälle ei varmasti.
Jos oikein pahasti kävisi, enkä saisi sitä 100¿ lisää nettotuloihin, jouduttaisiin köyhäilemään tiukemmin n vuoden verran. Tuo 100¿ toisi hiukan joustoa hätätilanteisiin.AP [b]

Tähän lisäksi vielä 100¿ lapsilisää, mutta se menisi käytännössä lapsen kuluihin (milloin mihinkin, vaatteisiin, lääkkeisiin, hoitoon)

Ihmettelen suuresti jos mikään pankki suostuu lainaa teille edes myöntämään.Miten muuten vakuutusmaksut, auto/ bussiliput, lääkkeet, lääkärikäynnit, vaatemenot, kodin tarvikkeet, tv-lupa, muut menot (kaikki joulukorteista synttärilahjoihin, lapsen polkupyörä/ sukset jne)? Ettekö koskaan käy missään tai tee mitään mikä maksaa? Mitä jos tv hajoaa tai joku rahatilanne huononee sairastumisen tai työttömyyden takia?

Tulisiko rahatilanne olemaan noin tiukka pidemmänkin aikaa?En todellakaan uskaltaisi noilla tuloilla ottaa mitään lainaa.

Mitäs, jos sopisitte lainan kk-erän vähän pienemmäksi ja yrittäisitte tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä. Esim. jos olitte ajatelleet eräksi 800e, sopisittekin vain vaikka 600-700e erästä. Tuo 100-200 olisi teillä joustovaraa, jonka voisitte käyttää yllättäviin menoihin tai lainan ylimääräiseen lyhentämiseen, jos varaa on.

70% kaupungilta ja loput pankista. 1 takaaja riittäisi siihen 30% pankkilainan osuuteen. AP

Vierailija:

Lainaus:


Sikkaa hulluutta edes miettiä asiaa noilla tuloilla.Mutta, kuten jo edellä sanottu, noilla tuloilla ette lainaa tule edes saamaan.
Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat