Vierailija

Kommentit (18)

Ledejä ei ole hyvä asentaa yli + 40 C ympäristölämpötiloihin sillä silloin niiden polttoikä laskee dramaattisesti. Jotkut suomalaiset yritykset markkinoivat ledejä saunaan. Lämmössä ledin valovirta alenee ja kuumuus tuhoaa lopulta ledin. Lue Tekniikan Maailman artikkeli TM 1/04 rakentajan maailma. Pakkanen ei ole ongelma ledille, päinvastoin ledin valovirta kasvaa pakkasessa. Lue Sähkö & Tele lehden 8/2004 artikkeli jossa Teknillisen korkeakoulun valaistuslaboratorio kirjoittaa ledeistä uutena valonlähteenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen kanssa niitä suunnitellut, kun tarvis surkeasti rempata, mutta täytynee keksiä jotain muutan.Meillä ihan liian himmeä 70-luvun valaistus saunassa...

joka siis on käytssä vaan kun siivotaan lauteiden alustoja. Kylppärin katossa on upotetut halogeenit, joita on yhteensä8 kpl. Peilin yläpuolella on lisäksi 2 spottia.

Ledin käyttöiäksi mainitaan usein 100.000 tuntia, ledin polttoikää ei voi kuitenkaan suoraan verrata perinteisiin valonlähteisiin. Ledin valovirta alenee käyttöiän myötä 100 % - 1 %. Näin ollen tulisi polttoiän yhteydessä aina ilmoittaa myös valonalenema %. Tämä valon aleneman nopeus on riippuvainen puolijohde-elementin toimintalämpötilasta. Perinteisessä 5 mm ledissä lämpö ei pääse johtumaan pois puolijohde-elementistä niin tehokkaasti kuin pintaliitosteholedissä. Cariitti valaisimissa käytetään uusimman teknologian pintaliitosteholedejä joiden käyttöikä on 50.000 tuntia - 30 % alenemalla. Valoa riittää siis yli kuudeksi vuodeksi - tauotta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat